Auton ostaminen pelkällä "varmeenteella" ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ihka, 12.3.2016.

  1. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Siitä en tiedä, mutta kannattaa huomata että fontit on muuttuneet vuosien saatossa. Harjaanunut silmä sen kyllä huomaa, että on uudelleentilatut vanhat kilvet eikä aidot. Ilmeisesti joskus 90-luvulla (?) kirjainten fontti suureni ja täten tyhjä alue reunoilla pieneni.
    Sinänsä väriasiat voi korjata itsekin jälkikäteen. Ja vanhan veromerkin mikälie tuossa kilvessä keskellä voi vaikka teettää. Mutta fonttia ei niin vain korjatakaan.
     
  2. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Siinä mielessä tuntui olevan ihan näppärä systeemi, että myyjä osapuolena voin varmennetta luodessa siinä samalla printata ulos auton tiedoilla esitäytetyn kauppakirjan. Ja tätä kauppakirjaahan Trafi suosittelee tehtäväksi aina ja joka tapauksessa.

    Myydessäni autoa alkuvuodesta mää tein, ton kauppakirjan ohella, siinä ostajan silmien edessä sähköisen luovarin hänen HeTulleen. Varmenteen annoin heti perään, printattuna paperina. Vaikka olisin ollut epärehellinen, niin en tiedä, sallisiko Trafin systeemi noin vain sähköisen luovarin peruuttamista? Ei tullut kokeiltua, kun olin vain mielissäni saadessani paskan pois pihasta :D

    Anyway, tosiaan vanhalla tavallakin voi edelleen autoja ostaa/myydä. Mutta ei mulla pahaa sanottavaa ole tosta Trafin sähköisestä systeemistä. Semminkin, kun mulla on kotona aina 24/7 tietokone kuitenkin auki ja matkalla lähes järjestään nettiyhteydellä varustettu pädi mukana...

    -JJ-
     
  3. maddis

    maddis Gearhead

    Varmaan käytännössä on parempi systeemi, mutta Trafi saa ohjeissaan sen kuulostamaan niin monimutkaiselta ja häiriöherkältä juurikin epärehellisen myyjän tapauksessaetc. Noh, katsoo jos/kun jossain vaiheessa tuota pääsee testaamaan, vaikka nyt ihan lähitulevaisuudessa ei oo näkyvissä moista.
     
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Menee taas aavistus ohi aiheesta, mutta periaatteessa, sikäli kun katsurilta tänään kuulin, niin vaikka otetta ei tarvita mukana niin viimeisin katsastustodistus pitäisi olla autossa. Jos pilkuntarkasti mennään. Paperissakin lukee, että pidettävä ajossa mukana.
     
  5. maddis

    maddis Gearhead

    Joo, onhan tuosta ollut puhetta jo aiemminkin. Autossa on paperi oltava jatkossakin josta näkee, että on katsastettu, _kun_ ne hianot systeemit sattuu temppuilemaan just siinä ratsian aikana kuitenkin.
     
  6. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Noniin, tuli nuolastua ennen kun tipahti. Kyllähän verottaja muisti tänään 10e minimi verolaskulla, olihan se nyt tyhmää olettaa että verottaja ei kynsiään ehtisi iskeä tähänkin...
     
  7. karra

    karra Double Gearhead

    Palvelukatko


    Palvelu on suljettu tilapäisesti huoltotöiden vuoksi. Pyrimme avaamaan palvelun uudestaan mahdollisimman pian.
    Paluu trafi.fi

    Avbrott i tjänsten. Tjänsten är tillfälligt stängd på grund av underhållsarbeten. Vi öppnar tjänsten på nytt så fort som möjligt.
    Tillbaka trafi.fi

    Service interruption. The service is temporarily unavailable due to maintenance. The service will be reopened as soon as possible.
    Back trafi.fi


    Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Joo, tosi kivaa jos asuu vaikka yli 100km päässä konttorista ja pitäisi uus auto rekata. Tai pitäisi tarkistaa oliko ne verot maksettu tai maksaa jo myöhässä olevat.

    Ilmeisesti käyttöönotto onnistuu sentään puhelinpalvelun kautta.

    Kiitti, trafi!

    Näistä lisäongelmista koitin vinkata lehdistöä, mutta ei kiinnostanut kuin tuo ajokorttisähellys.
     
  9. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Näkyy pikkuhiljaa palaavan ifartin sivut henkiin, julkisia tietoja ei kyllä pääse kyylään mutta oma asiointi näyttäis pelaavan...
     
  10. DtiJ

    DtiJ 1st gear

    Avoinna vain klo 8-18.

    Autokauppiaille haittaa.

    Ja yksityisille toki myös.
     

Kerro tästä muillekin!