Auton tuonti Saksasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja HRA-47, 2.12.2004.

  1. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Mitä luulette paljonko tulisi kustantamaan '78 Firebirdin tuonti Saksasta ja paljonko tuohon tulisi veroja noin suunnilleen? Auton hinta Saksassa n. 5000e. En tiedä onko auto Saksan kilvissä, mutta onko sillä merkitystä? Onko jotain hyviä/luotettavia välittäjiä jotka hoitaisi auton etelä-Saksasta Suomen laivaan? Kokemuksia ja vinkkejä kaivataan.
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Veikkaus veroista: 2000 eur +-500 eur. Halvimmillaan haet sen auton itse 600-800 eurolla, kaikki muut menetelmät tulee kalliimmiksi.
     
  3. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Tuossa, kun mielenkiinnosta asiaa seuraillut :odroll: , pitävät nyrkkisääntönä ~1000 € pottia kuluvan Saksan seikkailussa, mukana auton rahtaus, omat matkat, yö tai pari majoitusta, rekisterikuviot jne. pakollisemmat jolla sitten "kohteen" pitäisi könöttää kotimaan satamassa jatkoja vartoomassa.
    Mutta kaikkihan muuttuu ihan sen mukaan mitä, mistä, nihin ja miten loppujen lopuksi hoitaa. Netistä ihan googlettamalla tuli jos jonkun näköistä kauppiasta ja avuliasta jotka asiaa auliisti valaisevat jo sivuillaan, ja toiset korvauksesta paremmin.
     
  4. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Yksi varteenotettava vaihtoehto on soitella rekkafimoihin. Ottaavat usein rahtia paluukuormaan. Tuossa tuli yksi farkkubemu Berliinistä 800eur Jyväskylään. Lisäksi säästää kun ei tarvii rekisteröidä sitä Saksassa. Tuolla rahalla ei juurikaan kannata lähteä ite ajelemaan?
     
  5. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Juu mielellään antaisin jonkun ammattilaisen hoitaa asiat Saksassa. Ei oikein huvita lähteä itse sinne seikkailemaan kun ei toi saksan kieli oikein taivu. Maksamaanhan se tulee varmaan enempi mutta säästyy monelta murheelta, tai sitten ei? Niin oliko sillä väliä onko auto rekisteröity Saksassa? Ilmeisesti ellei ole niin Suomessa rekisteröinti jotenkin hankaloituu, vai?
     
  6. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Joo, mutta etelä-saksasta hinta voi olla jonkin verran enemmän.
    Jos menet itse paikalle ei tarvitse ostaa "sikaa säkissä" ja pääsee tinkimään hintaa. Lisäksi itse hakiessa voi auton lastata täyteen "tuliaisia", joilla käytännössä kuittaantuu matkan hinta. Mutta tietenkin jokainen tekee niinkuin itse haluaa.
     
  7. Joo , sinne vaan seikkailumielellä itte autoa hakemaan.....
    4 kertaa on tullu käytyä ja aika seikkailujahan ne on ollu ,mutta jälkeenpäin mukavia reissuja muistella ja aion vielä lähteä uudelleenkin.
    Kyllä Suoamipoika maailmalla pärjää , englannillakin jotenkin , jopa saksassa vaikka huonosti sitä haluavat puhua , ja loput viittomalla :wink:
     
  8. Raider

    Raider 1st gear

    Ja sitten kun puhuu Suomea hitaammin ja kovemmalla äänellä, niin ymmärretyksi tulemisen todennäköisyys nousee.

    :lol:
     
  9. Mikset kokeillut Saksaa? Sitä ainakin kohtaamani teutoonit ovat hyvin ymmärtäneet. Tosin joissain kebab-paikoissa rhaluamansa rollon on joutunut osoittamaan listalta :rotfl:
     
  10. jie

    jie 1st gear

    Kannattaa käydä katsomasta menopeli.de jos Saksan autot kiinnostavat, (asialliselta vaikuttava tuontifirma), ja pari hyvää autosivustoa Ruotsista blocket.se ja usabil.nu jos jollakulla ei näitä ole.
     
  11. 59 STW

    59 STW 1st gear

    Voin hoitaa sen auton tänne ja käydä paikanpäällä tarkistamassa että se on OK.Hinta riipuu että onko samalta suunnalta tulossa muita autoja jos kiinnostaa niin laita YV.
     
  12. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Kiitos mielenkiinnosta. Ongelma on vaan siinä että pitäisi saada oma auto ensin myytyä alta pois. Ja siinä vaiheessa kun saan omani muutettua rahaksi niin tuokin firebird on jo varmaan vaihtanut omistajaa. Aattelin vaan valmiiksi hiukan selvitellä eri mahdollisuuksia. Niin ja auto löytyy siis tuolta http://www.ussportscars.de/fahrzeuge.htm
     

Kerro tästä muillekin!