Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mä oon tuumaillu jotta teen maalattialla ja pilarianturoille. Mulla on tossa pressuhallissa betonilaatta lattia (80mm pihalaattaa) On vähän liian hyvä tontti romujen säilytyshallille niin se voi olla että halli siirtyy jossainvaiheessa muualle..
    Ootko laskenu neliöhintaa?
     
  2. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Ei ole oma halli ja on rakennettu 2000-luvun alussa että ei oikein ole vertailukelpoista hintatietoa. Työkaverilla, joka on maanviljelijä, on 2004 rakennettu samalla rakenteella tehty 10x30 konesuoja ja sen neliöhinta oli loppupeleissä noin 130e, mutta kun koneet on noilla jusseilla itsellä ja täytöt ja kaivuut menee omin voimin niin hintoja ei voi soveltaa täysin. Ja kaikki on kallistunut noista vuosista.
     
  3. jenkula

    jenkula Gearhead

    Mullakin on lisänä pieni pressutalli(caravantalli) ja sinne vedin voimavirran sisälle ja laitoin bilteman työmaakeskuksen jossa vikavirtasuojaus.Katossa on tuollakin loisteputket.Lämmitystä hoitaa löpötykki termarilla.Romua on täynnä jo.Ajattelin pystyttää toisen samanlaisen,ikkänkuin jatkoksi tälle.Helppo talvi ollu lämpöjen puolesta,mutta eipä tuolla mitään ole tehtykään.
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Sama täällä, maakaapelilla voimavirta ja alajakotaulu. Eiks loisteputket syty huonosti kylmässä?
    Mulla toi toimii sääsuojana, ei siellä oo tarkotuskaan mitää suurempaa tehdä.
     
  5. jenkula

    jenkula Gearhead

    Kävin testaamassa valot.Max 1sek niin valot päällä ja lämpötila ulkona +1 cels.Nää on kai jotain nopeita sytkäreitä,lämpösessä sisällä(oikee talli) välitön syttyminen samoilla lampuilla,en tiedä tarkemmin kun en ole asiantuntija,mutta eikai tolla väliä kun hyvin pelaa. Ainut mikä nyppii pressutallissa on tuo kosteus tuolla yläkatossa.Ei oikein auta vaikka pitää etureunaakin auki.Kovalla tuulella ei oikein uskalla sitten tuuletella ettei koko höskä lennä pöpelikköön,on kyllä ankkuroitu niin penteleesti maahan mutta tuulella on voimansa.Tuo on kyllä jännä että kaikkee paskaa kertyy sitä mukaan nurkkiin kun saa säilytystilaa järkättyä.

    Yks idea oli mitä mietin että sais laitettua ulos pihalle nosturin,vaikka tonne pressutallin sisään.
     
  6. TheVille

    TheVille 1st gear

    Mä pistin autotallin päätyyn piha/työvaloiksi 2 x 50W ledit juurikin ristiin sojottamaan, niin on sitten valoa jossa puuhata. Ainahan ne renkaatkin vaihdetaan pimeässä, räntäsateessa ja vitutuksessa, kun talli on täynnä harrastevehkeitä ja muita autoja... Ainakin yksi kolmesta on nyt hoidettu. Kyllä näkee.

    [​IMG]

    Piharakennuksen seinälle ja myös autotallin toiselle seinustalle olen ripustellut Kiinasta tulleita, mainostetusti 10-wattisia ledejä. Eipä nuo nyt oikeasti ole kovinkaan hääppöisiä valoteholtaan, mittailin aikanaan että nappaavat noin 2 wattia tehoa mutta sopivat juuri tuohon pihapiirin tunnelman luomiseen vallan mukavasti. Sorry kuvanlaatu, tuo oli tähän hätään ensimmäinen kuva jonka löysin...

    [​IMG]

    (klikkaa kuvia, näet isompina. Tuo pieni kuva näemmä rajaa noita hölmösti)
     
  7. GBS

    GBS 3rd gear

    Kyllä ne kunnossa olevat putketkin syttyy ihan ok. Valotehua ei heti tietenkään heti maksimia pukkaa. Mulla on ollu n.10v merikontissa putket ja vielä pelaa. Elektronisilla sytkillä.
     
  8. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Onneksi noista liiketunnistimella varustetuista halogeeni pihavaloista on aika mennyt ohi ja ledi tullut tilalle. Se nimittäin herättää tunteita, kun jänöjussit ja muut otukset sytyttää pihavalot pitkin yötä ja tehokkaat halogeenit käy kuumana:mad:
     
  9. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Toisaalta joo, mutta kyllä sekin herättää tunteita, kun naapuri on keksinyt hankkia ulko-ovensa yläpuolelle jonkun varsin tehokkaan liiketunnistin-ledilampun, joka on suunnattu paitsi heidän pihaansa, niin myös suoraan meidän olohuoneen ikkunoihin. Eri hauskaa se on siinä vaiheessa, kun siihen liiketunnistimeen tulee joku vika sillä seurauksella, että se pimeällä kelillä syttyy ja sammuu jatkuvasti reilun sekunnin taajuudella. Ilmeisesti se ei naapuria niin kovin paljoa häirinnyt, kun eivät sille mitään tehneet pitkään aikaan. No, nyt ei kyllä pitkään aikaan ole muistaakseni tullut tehtyä mitään havaintoa koko valaisimesta, joten ehkä se on sit tehnyt lopullisen tenän tai jotain.

    Autotallin lisävalaisuun muuten hankin muutaman tuommoisen:
    https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/led-valaisin-airam-tube-600-14w-1250lm-ip44

    Siitä kätevät, ettei tarvitse tehdä (teettää) sähköasennuksia, jos vaan on pistorasioita riittävästi. Itsellä on tallin yhden osan seinällä hyllyjä sen verran korkealla, että mahdun itse kävelemään alta näppärästi ja tuollaisia valaisimia laitoin niiden hyllyjen alapintaan. Eivät ole massiivisen tehokkaat, mutta luovat hyvää yleisvalaistusta esim. auton vahaamiseen jne.
     
  10. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

     
  11. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Kuulostaa tomivalta systeemiltä. Hyvä puoli on se, että pystyy vaihtamaan ilmaa tehokkaasti, mutta ei mene lämmöt harakoille. Kunnon ilmanvaihto on tosi tärkeä jos vähänkin touhuaa hitsaus yms.käryäviä hommia.
     
  12. 42olds

    42olds 2nd gear

    Tästä juuri eilen lueskelin lämpöpumppu-foorumilta, että hyöty ei olisi kovin mainittava. Perusteluna oli se, että ulkoyksikön läpi virtaa niin paljon kylmää ilmaa, että poistoilman osuus siinä on mitätön. Lisäksi poistoilma pitäisi saada leviämään hyvin, ettei tule "pistemäistä" sulaa kohtaa ilppiin ja ilmankosteus sisällä on suurempi kuin ulkona, jonka takjia vetää jäähän helpommin.

    Mutta kyllä siellä yksi ilmoitti, että hänellä tuo on toiminut ihan ok, eli jäin vielä vähän kahden vaiheille asiasta.
     
  13. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Noniin muutama olennainen tarjous saatu ja hyväksytty, ristikot tilattu ja sisäkorkeutta niillä hivutettu keskeltä 3,5metriin. Nosto-ovi 4000x3000. Lattialämpö sähköllä. 150mm laatta. Harkkosokkeli ja 150mm runko. Neliöhinta vaikuttais äkkiseltään olevan 570e kantturoilla. Katotaan mitä se sitten lopulta kesällä on. Kaivuutyöt pitäs huhtikuun lopulla alkaa säiden mukaan.
     
  14. jenkula

    jenkula Gearhead

    Pellepeloton laittas ison suurennuslasin tohon kohtaan?
     
  15. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Jos pieni rönsy sallitaan, niin viime suvena oli läheltäpiti tilanne tuttavien rantasaunalla.
    Ihmettelivät, että kuka helvetti on meinannu polttaa saunan, kun ulko-oven vieressä ulkopuolella oli peukalon mentävä hiiltynyt kolo.
    No syyllinen löytyi, siinä lähellä kökötti sellainen antiikkinen iso AIV lasipullo ja aurinko oli sopivasti killittänyt kuperaa pintaa vasten...
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Paljo menee sitä nestekaasua talvella. Riittääkö pullo talveksi. Onko se semmoinen katalyytti vai puhallin peli. Minkä tehoinen. Kiinnostaa joskus kun tarviis kohteeseen äkkilämpöä. Master käyrää jonkin verran ja aika meluisa.
     
  17. Ck

    Ck Gearhead

    Eikö vesi kuivu jos on +12? Tuskinpa siitä pullosta ny mitään tulvaa tulee?
     
  18. pantera

    pantera Double Gearhead

    70kw lämmitin toimii 11kg pullolla n 2 tuntia , pullon energiasisältö on n 141kw
    energian hinnaksi tulee n 16c/kwh
     
  19. jenkula

    jenkula Gearhead

    14,1c/kwh ,vaunuun koppasin just pari 11kg rautapulloo.Grilliin pitää kanssa hakee pari pulloo niin pääsee viikonlopun viettoon.
     
  20. GBS

    GBS 3rd gear

    Joo. Toi toppi on kyl hemmetin hyvä mutta pitäis vetää se silikaatti viel nii ei imis ku sieni vettä.
     

Kerro tästä muillekin!