Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Juu en missään nimessä tuomitse, mun oma kiinteistö on just sellanen vaikeesti myytävä missä tallitilaa on enemmän kuin asuintilaa. Ihan vaan headsuppina laitoin jos tulee vaikka joku avioero tai muu elämänmuutos ja lainat on vedetty tappiin, niin ei tuu sit yllätyksenä kun sen 60t tallin arvo onkin vaan 25t myytäessä. Samahan se on pääosin autojenkin kanssa joten sinänsä tuttua harrastajille
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kun ei pöljästöliitossa virallisesti saa vaan se pitää tyhjennyttää ja kuskata johonkin viralliseen laitokseen vesineen päivineen koska hyvää pisnestä jätefirmallekkin pakottaa ihmiset maksamaan kaikesta ihan turhasta, kuten auton pesuvesien kuskaamisesta ja käaittelemisestä.

    Tietty voi sen ite pumpata tyhjäksi mutta sillon syyllistyy ympäristörikokseen.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Näin se menee, monesti saman merkin keskiluokan auto on samanikäistä edustusluokan autoa kalliimpi vaikka uutena olisi maksanut 1/4-1/3.
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juu ei. Mutta vaihtoehtona voi olla tallin vuokraaminen tai rakentaminen / ostaminen johonkin muualle kuin siihen kotitontille. Näin kävi itelle.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Jos jotain Hallihommia haluaa tehdä, niin oma halli rohkeeesti mahdollisimman pian. Itse olin vuokratiloissa, ja vasta eläkepäivinä pääsin omaan. Halvemmaks olis tullu, jos heti oman olis tehny.
     
    Jussi289 ja urho3 tykkäävät tästä.
  6. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Juu hetihän se oma talli tila pitäis tehdä eikä vasta sitten kun perhe/raha asiat sen sallii, mitäs sillä enää sitten kun haaveet ja innostus hiipunu sekä ikää tullu reippaasti lisää. Heti se pitää tehdä ja sen kerkee vielä maksamaankin tulevina vuosina ja säästöä se tuo kun on oma tila jossa huoltaa tai korjata, toisin se mopo voi karata käsistä et ny pitääki olla tuota ja tätä niinku itellä ajoittain käy.
     
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Seinissä sandwich elementit U -arvolla 0.15.
    Katossa myös sandwich elementit U-arvolla 0.18
    Lattiassa finnfoam.
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Juu
    Se on halpa systeemi tehdä talli ja nopea.
     
  9. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Niin on seinä 5 € m2 ja katto 30 € m2.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Hyvältä vaikuttaa, ja visiin just semmonen rakenne, jossa runko erillisenä sisäpuolella, ja sitten elementitladottu seinille. Sullaon kattokin elementeistä.
    Just tuommonen rakenne, jonka olen kuullut olevan edullinen.
    Jos nyt rakentaisin hallia, niin tuohon systeemiin varmaan kallistuisin, ja noin 140m2 sisäneliöitä. Kiinteistövero vuodessa olisi noin 700 euroa.
     
    Muokattu: 16.3.2018
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Juu, kyllä se aikakin merkkaa tosi paljon.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Meinaatko et priimaa seinälevyä 5e neliö ja pelti kahta puolen.
     
  13. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Onhan noita vanhoja navetoita kunnosteltu ravintola ja hotelli yms. käyttöön, tuskimpa enää kakka haisee, loppuis muuten asiakkaat.:D
    Tallikäyttöön varmaan riittää, kun pesee hyvin ja maalaa seinät ja laipion. Lattia pitää piikata auki ja valaa uusiksi, kun on yleensä kaikenlaisia rakenteita ja eri korkoja. Vanhat navetat on vähän matalia talli käyttöön.
     
  14. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Seinät on kakkoslaatua mut ulkopuolella ei mitään virheitä.
    Sisäpuolella kahta eri väriä.
    Katto elementit olen tilannut suoraan tehtaalta ja ovat ykköslaatua ja tuo hinta oli pihaan tuotuna. Näitä kattoelementtejä ei valmisteta kotimaassa.
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    Juu
    Juu onko ne puolalaisia ne katto elementit
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mutta olis se joku kivinavetta aika pähee. Jos ei tallikäyttöön niin perustaa sitten yksityisen automuseon. Vaikka erilaisille farmareille (navetta nääs).
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  17. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Juurikin sellainen rakenne.
    Kattokin on kyseisistä elementeistä ja tohdin väittää et halvemmalla ei pysty tehdä eristettyä kattoa.
     
  18. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Edelliseen hallin katto tuli puolasta mut nämä viimeiset tulivat liettuasta.
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Viimesen tallin kun tein Mietin teräsrunkoa ja elementtejä paneloituna mut tein sit puurungon. Ei Oo halpa sekään ja työläs. Aikaisemman tein 40cm paksusta betoni sandwitseistä. On hyvä kun on jämäkät seinät eikä oo heti kylmä vaikka lämmöt katkee.
     
  20. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Ei taida saada tuollaisia elementtejä enää samaan hintaan?
     

Kerro tästä muillekin!