avensisko hyvä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja jakezzz, 20.1.2010.

  1. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Sen verran merkkiliikkeen työntekijänä kommenttia, että annatko työlles vuoden takuun? Tai vaihdat osan uuteen ilman työveloitusta, jos vika uusii 11kk jälkeen?? Epäilen.....näin merkkiliike joutuisi tekemään, jos olisi tehnyt työn sinun tavallasi. Juuri takuusta ja pitkästä lain vaatimasta vastuusta johtuen ei juuri näitä kuluneen osan säätökokeiluja kannata tehdä. Jos itse pystyy, niin hyvä on, se on silkkaa säästöä. Me siellä tiskin toisella puolella joudumme aina ajattelemaan, että myymämme osa ja palvelu kestää ja vika ei niiltä osin enää uusiudu.
    Toisaalta pitää muistaa, että tiskin takana oleva palveluhenkilö ei ole välttämättä koskaan edes nähnyt asiakkaan autoa ja ei siksi koskaan pysty antamaan tarkaa arviota viasta ja kustanuksista, kun asiakas sanoo, että auto nykii tai että siitä on joutokäynti hukassa.
    Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että osia vaihtamalla ei vikaa pitäisi koskaan hakea, mutta vaikeimmissa tapauksissa se on joskus pakko. Ja jos ko. liike ei ota turhaan itse vaihtamaansa osaa takaisin hyllyyn, niin vaihda liikettä. Tuollaisen tapauksen jos riitauttaa, niin liike on maksumies aivan varmasti.

    Meni vähän off topic mutta oli ihan pakko.................
     
  2. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Sen verran pakko puuttua että JAPANISSA tehdyt tojotat on oikeasti hyviä. Nimim. 3xcorolla 1xCamry ja 1xCarina. Ruostuminen on Opel-miehien propagandaa, suomessa kaikki autot ruostuu ja siitä ei pääse mihinkään. Ainakin omalla kohdalla eurot on ollut niitä mätiä, ei niinkään tojotat. Kahdella kaverilla on tälläkin hetkellä corollat, -95 ja -96. Ruostevapaita kummatkin. Tosin toisessa on pintapelleissä rupia johtuen lukuisista kolhuista joita ei ole korjattu. Auton käytöllä/kohtelulla saa paljon pahaa kuin myös hyvää aikaan.
     
  3. rauta ja romu

    rauta ja romu 3rd gear

    Tässä ketjussa aihe vaan on tuo anjovis. :lol:

    Tuossa kokenut autoharrastaja nova400 totesi että ihan p#ska.

    Tappeli pitkään öljynsuodattimen kanssa. Ei mahdu lähtemään pois, saati sitten takaisin... :mad:

    TD:ssä on suodin on moottorin ja tulipellin välissä, ylhäällä. Vaihteensiirtovaijereiden päällä. Aikas mielenkiintoinen paikka, v#tun ahdas, vaikka on pienet kädet... :mad:
     
  4. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Siinä se nähdään, Japsit muuttuu paskaksi siinä kohtaa kun tuotanto siirretään eurooppaan... :lol:
     
  5. Co2

    Co2 3rd gear

    Jaa....mulla on 2.4L vuoden 2005 automaatti Avensis ja on kyllä toiminu moitteetta nämä vuodet. Uutenahan tuon ostin ja Englannissa kasattu. Tätä ketjua kun välillä on vilkaissut nii kyllä tuntuu olevan ihmisillä paljon ongelmia avensiksen kanssa minä sitten vissiin kuulun tuohon onnellisempaan osastoon ku kaikki toimii luotettavasti. :rotfl:
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    ^niinpä...

    isoveli osti 6000€ 97 -warmarin 1,8(eli se kaikkein huonoin, muka) 5vuot aikaa....30tkm ovat ite kahnannu ja oikeen viime katsastukseen pite oikia ajovalo poltin vaihtaa :rotfl: iaha-paska auto... ja oha siin jo 200tkm taulus, ni loppuun ajettu...

    ...ite olen jo 14v kahannu noitte vanhoje(sv10 ja sv20) camryje kans...ja moni niitäki moittii...mut mää tykkään, vaik niis ny kaikemaailma kikakolmosii tarvitaanki...

    kuis se oli....mielipide onku poersereikä, jokaisella o omansa ...ja toisen reikä ei kiinnosta.... :wink:
     
  7. Heikki83

    Heikki83 3rd gear

    Ei siinä mene ku puoli min ku sen öljynsuodattimen ottaa pois. Turbolta imuputki irti ja ilmanputsarikotelon kansi letkuineen pois. Sitten siitä yläkautta suodatin pois. Käyttää vaan sellaista suodattimen päähän tulevaa irroitus sovitetta.
    Alakautta ei kannata kokeilla.

    Itellä 502tkm ajettu 98 td. Autoon vaihettu iskarit kaks kertaa ympäriinsä, etupyörän laakerit, jarrut ympäriinsä ja taakse joskus koiran luut. Nyt yks hehku pimeenä, ei kestäny 600tkm.

    Ei mikään kummoinen auto ajaa, mutta varma peli se on ku pitää mennä pisteestä a pisteeseen ö
     
  8. mke77

    mke77 Gearhead

    ^juh..yläkautta..ja d4d:ssä taas alakautta paremmi :rotfl:

    ..ja jos ei ole passatin 2,0tdi koneesta koskaan kaivanu öö suodatinta poijes, ei anvoviksen diseli oll ollenkaan paha :rotfl: :rotfl:
     
  9. falcon

    falcon 1st gear

    Meil on kans -97 1,6nen Englannissa kasattu avensis. Ostettiin 2005, 74000 ajettuna, nyt taulussa n.210000, eikä oo tarvinnu pakollisia öljyn, tulppien, ja jakohihnanvaihtoja kummempaa. Jaa taisimpa hieman puhua lööperiä, jarrupalat vaihdoin kesällä :D . Aina menny katsastuksesta kehuilla läpi. Pihassa riesana myös -94 corolla samalla koneella. Ajettu n.290000, ja lähes yhtä huoleton. Viime katsastukses pompsahti kytkimestä, pääsylinteri vuoti paineet takas säiliöön, ei kuulemma pysty ajaa :eek: (hyvin se mulla pelas :D ). En osaa moittia, mut kai noikin on yksilöitä.
     
  10. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Vaihtelin tänään Anjovikseen öljyjä ja laitoin uuden moniurahihnan (kun rouva oli hukannut vanhan johonkin :lol: ), huomasin siinä touhutessa että helman takapäässä on pikku kukka. Hionpa sen pois ja laitan vähän maalia päälle, ajattelin. Parin minuutin kuluttua tästä siinä oli kämmenen kokoinen reikä :eek: . 13 vuotta vanha kottero sai siis ensimmäisen paikan. On muuten kenkkua hitsattavaa tommonen kaljatölkkipelti...
     
  11. pas2

    pas2 Gearhead

    Aivan varmasti olis pitäny levytkin vaihtaa.
     
  12. Impalala

    Impalala 3rd gear

    Ammatin puolesta pystyn väittämään, että noi Toyotien jarrulevyt ei tunnu kuluvan yhtä nopeesti, kuin esim. perus euroautojen vastaavat. Liekkö sitte jotenki parempilaatusia vai mikä lie...
     
  13. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Pitää paikkansa.....tarkoittaako se että onko japsien jarrut sen parempia kuin eurojen??? Mun mielestä ei vaan päinvastoin mutta ovatpahan melkoisen huoltovapaat niin palojen kuin levyjenkin osalta.
     
  14. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    jarrulevyt

    Tojota miehet on tunnetusti pihejä, ne ei hirveenä raaski kaasutella vauhtia niin eipä sitä tarvi niin paljon jarrutellakkaan :D Tää on sit faktaa eikä mitään mutua! :poff:
     
  15. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    No mulla avensis on ensimmäinen peli missä levyt on kuluneet nopeammin kuin palat...Marmoritiskiltä haettua alkuperäisosaa vieläpä.

    Eli siis levyt kulahti vaihtokuntoon kun paloissa olisi ollut vielä puolet pintaa jäljellä...
     
  16. audiq

    audiq Gearhead

    Muistaako kukaan, miten -02 Avensiksessa vaihdetaan pelkääjän puolen lähivalon polttimo? Ja H7 polttimoko siellä on?
    Ja tarvitseeko jotain työkaluja hommaan. Kun sellainen lennosta vaihto tarkoitus suorittaa pimeällä dösäpysäkillä, niin olisi kiva tietää etukäteen, mitä on luvassa.
     
  17. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Onko '02 vielä tätä ensimmäistä Anjovis-mallia? Ainakaan tossa meidän '99:ssä ei mitään kaluja tarvita. Ihan normaali rautalankaklipsi sitä polttimoa siellä pitää. Ja taisi tosiaan olla H7.
     
  18. audiq

    audiq Gearhead

    Uskoisin olevan, kun -03 on ilmeisesti vaihtunut malli. Kiitos tiedoista!
     
  19. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    Ai että...palataanpa taas tähän paskakasaan.
    Jarrukilvet on ihanan hintaiset tinapaperit...400€/kpl.

    Taidanpa soveltaa Volvon kilvet tonne ja ostaa erotuksesta jääneellä rahalla Jaloviinaa...seitsemälläsadallaviidelläkympillä saa jo pari pulloa jallua notta pystyy visioimaan väärän auton osat oikeanlaisiksi...
     
  20. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Niin mutta etkö ole kuullut että anjoviksella on halpa ajella?
     

Kerro tästä muillekin!