Bensatankin anturin putkilähdöt...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ktappinen, 20.9.2019.

  1. ktappinen

    ktappinen 2nd gear

    Caminon -79, anturista kahdet putket, paksummasta (3/8) bensat kaasarille mutt mikä se toinen on, paluuputki??:rotfl: Kuskinpuoleinen putki vedetty poikki ja tulpattu.
     
  2. Olisko se hiilikannun lähtö Evap.

    [​IMG]
    Tämä siis arvaus, ei tieto.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  3. ktappinen

    ktappinen 2nd gear

    Jaa.Toimiiko paluuputkena?? menee ainakin tankkiin;)
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pikemminkin päinvastoin. Tankki on alunperin huohottanut konehuoneen hiilipytyn kautta ulkoilmaan.
     
  5. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Meneehän se tankkiin kuitenkin, se putki. Vai eiks sitä voi käyttää, ko se on joku vitun emission putki?
     
    xarper tykkää tästä.
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No, seiskaysiin toi kaavio nyt sellasenaan ei sovi kyllä.
    Mutta tankin huohotus se voi olla, olihan sillonki jo hiilikannuja. Tiukka korkki ja tuo putki tukittuna voi tuoda jotain ongelmia esiin.
     
  7. Poke

    Poke Gearhead

    Bensiinin hukkaputki. No niin, painehukkaputki. Mopessa kun tukki erillisen hengitysputken, mikä alunperin on kontin pohjasta läpitte ja alas apurunkoon sojottava, niin ilmatilan lämmetessä lämpesi myös tankissa oleva bensiini ja sai tankkausputkesta hyvän bensiinilähteen. Sitä tuli tulvimalla kanssa hyvinkin vajaalla tankilla.
     
  8. Juu, en tarkoittanut tuota, että olisi just oikea. Tuo on jonkun uudemman vehkeen kuva, mutta periaate on sama, Kerää tankista bensähöyryjä ja imee ne hiilikannuun.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Vi#un emissoihin suosittelen happamia pesuaineita. Lakkaa värkki haisemasta jo paremmalla pesuaineella ja jos ei lakkaa, niin jotakin salvaa tai puikkoa varmaan on haettava apteekista. Ja isännän meisselille sama kuuri.

    Kysehän oli siitä, ettei jossakin 79 kaasaripelissä oo paluukiertoa mutta hajunkerääjä on ollut. Voi sen liitynnän käyttää paluukierron tekoon kun huomioi, että tankin huohotukselle on joku muu yhteys. Nythän tuo on jo tukossa, kun on tulpattu. Eli jos ei ole huono korkki, niin pitkässä vedossa tankki alkaa pistämään pumpulle hanttiin.

    Mä oon Dartin tankista löytyneen, joku 70-lukuinen tankki siis, huohotuksen käyttänyt just paluukiertoa varten. Huohotus on 60-lukuisaan tapaan tankkausputkessa.
     
    Muokattu: 21.9.2019
  10. ktappinen

    ktappinen 2nd gear

    Juu taitaa olla tankin huohotus putki, anturassa kaksi putkea, jos kolme rööriä niin silloin ilmeisesti myös paluuputkelle paikka. Tankkikorkissa joku pieni reikä joka ilmeisesti päästää liiat paineet tankista ulos?
     
  11. Poke

    Poke Gearhead

    Tankkikorkista ei saa tulla mitään ulos oli reikää tai ei. Se on yksisuuntainen. Tai muuten käy kuten edellä jo kerroin kun paineentasausputki menee tukkoon tai tukitaan ja polttoneste paisuu lämmetessään. Se ihme efekti on kun bensaa tulee pulputen ja et voi tulvaa pysäyttää.
     
  12. ktappinen

    ktappinen 2nd gear

    Jostain taitaa sitten falskata, bensat menee sinne ku pitää vaikka huohotus putki on ollut tulpattuna....
     
  13. Poke

    Poke Gearhead

    Case sensitive. Muutoksia tuli ei nyt vuosittain mutta aika usein. Ja eri merkeissä erilainen systeemi. Esimerkiksi 99' Almerassa kun kiertää muovisen bensiinikorkin kiinni syntyy tankkiin ajettaessa alipaine ja pumppu ei jaksa pelata. Hyvä kun edes jaksaa käynnistyä. Kun taas tankkaa tankki vetää ilmaa ja oikenee *TSUUUHH!* Siksi korkissa pitäisi olla ilmareikä. Jätän korkin vain löysälle.

    Se mitä kerroin furyn bensatulvasta ei muuten ole kiva. Helteisessä elopellossa haisee bensiini ja ympärillä tupakoivaa sakkia. Ja kyselen kaikilta vastaantulevilta harrastajilta tietävätkö he bensiinitankin pneumatiikasta pyörittävät he päätään.
     
  14. ktappinen

    ktappinen 2nd gear

    Tilasin uuden anturan jossa kolme putkea. Huohotusputken ?loppu päässä joku ihme vekotin, venttiili? Jätänkö huohousputken auki,filtteri päähän ? kun ei ole hiilipönttöä:eek:
     

Kerro tästä muillekin!