biltema hiekkapuhalluskaappi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja adh, 11.9.2005.

  1. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Tuon kaapin työpaineeksi ilmoitetaan 6,9bar. Jos paine on alle sen niin ei hiekkaa lähde tarpeeksi ilman mukaan (5bar ihan minimi) ja jos on yli 6,9barin niin tulee pölyä ulos jokaisesta kolosta. Eli käytännössä paras käyttää n. 7.5barilla ja silloin pölyää... :cry:
     
  2. amis

    amis 1st gear

  3. freeride

    freeride Gearhead

    heheh..samanlaisia kokemuksia täälä..lisäksi kaikki letkuliittimet aivan perseestä,pohjaritilä lähinnä vitsi ja mulla meni kahen tunnin jälkeen joko lamppu tai sen muuntaja paskaks..en oo kerenny kattoon..muuten ihan "hyvä" pikkupuhalteluun.. :lol:
     
  4. Erppa

    Erppa Gearhead

    Jokuhan ilmotteli pörssissä jo toiseen kertaan kunnollista tehdastekoista isoa kaappia 400euroon. Nyt on varmaan jo mennytkin , mutta ihme ettei ekalla viikolla tohon rahaan.
     
  5. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Aivan :lol: Se lamppu kesti meilläkin n.2h15min :oops:
     
  6. veekasi

    veekasi Gearhead

     
  7. toomass

    toomass 1st gear

    kyllä imutoimisellakin saa jotain pieniä hommia tehtyä. en sitä väitäkkään. itellä tarkotus puhaltaa kaikki irto osat ja siihen toi imuvehe on onnettoman hidas. en tunne yhtäkään puhallus yrittäjää joka pysys ruuissa pelkällä imupuhaltimella.

    tietty jos puhallus ainetta vaihtaa saa suihkun tehokkaammaksi. samalla vaan muuttuu toi lopputuloskin pinnassa. ja jos painetta nostetaan niin varmasti teho kasvaa. sen voi tarkistaa tarvittaessa fysiikan kirjoista. muistettava vaan esim peltejä puhaltaessa että suurempi teho venyttää peltiä herkemmin. ja peltejähän ei kannattanu puhaltaa kun sisäpuolelta. täytyy muistaa myös että sen paineen pitää tulla pistoolille asti, eli reilut letkut.

    maalaisjärkikin sanoo että kaappiin pitää saada pieni alipaine että pöly poistuis. se kiinnostas vaan et onko merkitystä missäkohtaa imu on katossa ja minkälaisia peltejä sen edessä on ettei hiekkaa menis niin hirveesti imurille.
     
  8. veekasi

    veekasi Gearhead

    On sillä merkitystä!
     
  9. toomass

    toomass 1st gear

    Ja vielä jos onnistusit kertomaan missä kohti sen imun pitää olla ja minkälaiset peltiviritelmät pitää olla edessä. sitä minä tässä oon alunperin kyselly :eek:

    Ei sillä tietenkään oo väliä vetelyyn kummalta puolelta puhaltaa. harvoin vaan väki pinta puolelta puhaltaa. pysyy näin pinta sileenä ja ei tarvii sit kitata koko peltiä. pintapuolen puhdistukseen käy hienovarasemmatkin konstit 8)

    Ja aina ei oo mahollista raahata kompuraa kaapin viereen tai toisinpäin. Meikäläinen esim joutuu vetämään semmosen 10m letkua. Puhallus teho nous huomattavasti kun 10mm sisäläpimittasen letkun vaihto tommoseen 19mm letkuun. mitä pitempi ja ohuempi letku sitä suuremmat painehäviöt. taas voi kaivaa sen fysiikan kirjan esille :lol: tossa loppupäässä ennen pistoolia, missä liikkuu hiekkakin, riittää varmaan ohuempikin.
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Kiitos tiedoista. Eikös se hiekan imu toimi "lapolla" eli letku vaan tökätään sinne hiekkaan ja paine ilma imee sitä mukaansa? Entä sitten kun siihen sotkeutuu puhalluksessa irtoavaa roskaa ? Eli hiekan / lasikuulan vaihtoa / siivilöintiä saa suorittaa useasti ?
     
  11. jakari

    jakari Gearhead

    vanha arkkumallin pakastin ja lasi kanteen ja ulkopuolinen puhallus kello reijät läpi ja jonkulainen käryimuri vetämään takaisin kelloon tai jos puhaltaa hiekalla niin pihalle naapurien iloks.sellanen systeemi mulla oli joskus ja palveli monta vuotta. 8)
     

Kerro tästä muillekin!