Bilteman(yleensä muutkin halvat) hiomakoneet?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja toyopet, 24.5.2007.

 1. Hiojari

  Hiojari 1st gear

  Jaahas, ostin Bilteman "Hiomakone MS 125". Ei ollut kallis ja se houkutti ostamaan. Nyt 8 päivää käyttänyt puun hionnassa ja alkaa pohjan tarrakiinnitys olemaan reunoilta jo kulunut. Sinänsä tuttu asia, kun töissä olen käyttänyt vastaavia koneita ja aina se ennen pitkää kuluu, eikä hiomapaperi pysy enää kiinni. MUTTA, Biltema ei myy hiomapohjaa varaosana!?! Aivan älytön juttu, koska kaikkiin muihin merkkeihin saa normisti sitä pohjaa varaosana. ELI Bilteman kone on kertakäyttöinen.Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun harkitsee ostoa. Osta vaikka joku merkkikone alle satasella ja se on normikäytössä ikuinen ja varaosia saa. Nyt vähän pänniin...meni noi rahat hukkaan ja ostan kohta kunnon koneen.
   
  Kruunusaari tykkää tästä.
 2. f34

  f34 Gearhead

  No kai olet tutkinut, että käykö jostain kinkkivehkeestä varaosa. Kun ovat toistensa kopioita. Tai kannattaa heti uutena laittaa tarrasuojan, jonka voi vaihtaa.
   
  Muokattu: 13.2.2020
 3. Hiojari

  Hiojari 1st gear

  Tarrasuojain...on siis sellainen kaksipuoleinen tarralätkä? Onko vinkkejä mistä sais ostettua...
   
 4. f34

  f34 Gearhead

  https://www.poratuuli.fi/mirka-pad-saver-125mm-44-reikaa
  Itse kävin täältä hakemassa kun on tuossa lähellä, oli monen merkkisiä ja mallisia.
  Näköjään nimeltään pad-saver tai välilaippa, sillä löytyykin googlella vaihtoehtoja.
  On kovia ja eri pehmeydellä.
   
 5. toyopet

  toyopet Gearhead

  Tuosta bilteman koneesta, näköjään kun olen semmoisen ostoa suunnitellut oikein ketjun aloituksen verran. Ostin nimittäin semmoisen, taisi olla vähän tuon aloituksen jälkeen. Ja hain toisen takuuseen hetken päästä.

  Taloa maalasin, höylähirttä, sillä epäkeskolla putsailin auringonpolttamia yms. pinnasta pois ennen maalausta. 8x15 kokoisen talon pintojen hiomiseen ja maalaukseen meni vajaa viikko eli noille koneille tuli käyttöikää suunnilleen pari päivää per laite.
  Se jälkimmäinen saattaa olla vielä kaapissa odottamassa korjausintoa tai sitten viskasin roskiin. Molemmista meni se keskilaakeri jumiin ja epäkeskeisestä tärinästä tuli väkisin pyörivä, joku taisikin saman kirjoittaa jo 2007 vuonna. Laakerin pystyisi vaihtamaan ja on ihan normikokoa. Ostin kuitenkin perään boschin epäkeskon, mikä on ollut nyt ~12v käytössä, hiottu puuta, betonia ja autoja.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Black&Deckerin pistosaha ei kestänyt kuin tunteja. Olin tekemässä ulkoterassin lattiaa 28mm ponttilaudasta ja parin laudan jälkeen timpurin saha alkoi sahailu sylettämään. Ogelin K-raudan halvin moottoroitu saha oli juuri tuo ja maksoi "kymppejä". Ehdin vielä samana päivänä takuuvaihtoon. Myyjä kyseli, missä hajosi ja yritti päivittää ostostani kalliimpaan; "Ei näitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön". Toinen yksilö kesti iltaan ja terassin valmistumiseen asti ja on edelleen tikissä 24 vuoden jälkeen, joskaan ei sillä ole kovin montaa kertaa sahattu.
   
 7. Kruunusaari

  Kruunusaari 2nd gear

  Itselläni vuonna 1990 ostettu Makitan pistosaha yhä täydessä iskussa, muistaakseni kerran uusin siihen teränpidikkeen tai jonkun sellaisen osan.

  AEG 125mm epäkesko kesti n.15v jonka jälkeen hankin Bosch 125mm vihreän ja se toimii vieläkin 10v myöhemmin. Tosin olen myös hankkinut Metabon 150mm epäkeskon lankkulattian hiomiseen, eli Bosch on päässyt lepäämäänkin välillä. Näillä hiottu paljon autoja ja rakennuksia. Olen tarroja tosin uusinutkin useampaan kertaan.

  Lidl Parkside nauhahiomakone on ollut hämmästyttävän kestävä laite, siinä hinta / laatusuhde on kohdillaan.

  Halpiksista tulee mieleen polttomoottorikäyttöinen vesipumppu Tarjoustalosta.
  Haettiin ensimmäinen pellolle vettä pumppaamaan, ehti pumpata 5 minuuttia ja sitten kone leikkasi kiinni. No takaisin kauppaan (50km autolla yhteen suuntaan) ja saatiin suoraan uusi samanlainen pumppu.
  No, uusi pumppu kotiin, öljyt ja bensat sisään ja raahattiin pellon keskelle lammikolle.
  Hienosti lähti vettä pumppaamaan, kokonaiset 15 minuuttia ehti työskennellä ja sitten nopea hidastuminen ja kone sammui. Palasin pumpun luo ja tulikuuma kone olikin leikannut kiinni...
  TAAS laite takaisin autoon ja uudestaan liikkeeseen 50km päähän. No antoivat jälleen uuden pumpun ilman mitään kyselyitä.
  Tämä kolmas jäikin sitten toimimaan, oli ilmeisesti koneistuslastut tästä yksilöstä poistettu.
   
  passerby ja viikinki75 tykkäävät tästä.
 8. oml

  oml 3rd gear

  Oulun Kärkkäiseltä ostetulla 10€ rälläkällä oli elinikä 10 minuuttia. En viitsinyt lähteä hakemaan takuuseen uutta rälläkkää kun kauppaan olisi ollut matkaa 282 km.
   
  passerby tykkää tästä.
 9. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Satasen rälläkällä olisi selvinnyt jo hyvän matkaa toista tuntia!
   
 10. Diktaattori

  Diktaattori 2nd gear

  Aihetta sivuten tekeekö noilla puuilon 250w smirkeleillä mitään? Oma käyttö harraste tallissa hyvinkin satunnaista mutta ei kehtais maksaa 50e myöskään turhasta.
   
 11. Kruunusaari

  Kruunusaari 2nd gear

  kevyeen käyttöön menee mutta jos kovemmin painaa niin hiipuu nopeasti pyörimisnopeus. Itselläni juuri tuollainen halpis pikkuhommiin ja sitten isompiin töihin 150kg painava voimavirtakone taajarin perässä.
   

Kerro tästä muillekin!