Buick GS455 -70

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja coupedeville, 4.5.2003.

 1. PauliP

  PauliP 1st gear

  Laitoin muutamia kuvia meidän peltoauto-Buickista vihdoinkin nettiin. Skannasin naapurin Novagurun laskemia dynokäyriä nyt vihdoinkin työn alla olevasta "orkkis"-moottorista.
  Autossa on nyt väliaikaisena Oldsin 455 ja sen perässä manuaalikoneistoinen th400.

  http://kuvablogi.com/blog/26532/2/

  Auton rakentaja Melvin Jackson on ajanut amerikassa tällä autolla aikoinaan muutamia IHRA-ennätyksiä, kirjoitteli MrBig jolla on nykyään toinen samaan aikaan Jacksonilla ollut Daddy's Toy. MrBig oli käynyt jututtamassa Jacksonia kesällä 2008 ja saanut kuvia autoista.
  Suomihistorian tuntee varmaan monet täällä paremmin kuin minä. Juttuja otan mielellään vastaan, tarkoitus on entistää auto kisakuosiin.
  Isot kiitokset Marko K:lle Motopark-postikorteista.
   
 2. Bandicoot

  Bandicoot Gearhead

 3. PauliP

  PauliP 1st gear

  Jämsän suunnallakin kuulemma etenee '70 GS455 avoprojekti. Autoin moottorin ja laatikon tekemisessä ja asentamisessa. Homma eteni vaan hävettävän hitaasti, osaltaan siksi että osia piti hommailla vähän kerrallaan aina puutteiden paljastuttua (amatööri asialla).

  Kone yllätti jopa silleen että sinä oli edellisen rempan jäljiltä eri puristussuhteisia mäntiä 4+4. No, sitten alettiin hommaamaan mäntiä ja porailuhommiin. Tuossa on ne '70:sen hyväpuristeiset männät, Edelbrock imusarja ja hyvä katunokka. Kannet on avarrettu ja tehty todella huolellisesti.

  Lopulta auto lähti omin voimin trailerille ja kotiin.

  Kuveja, kännykkälaatua:
  http://kuvablogi.com/blog/26532/15/
   
 4. wahoo

  wahoo Gearhead

 5. Miniucco

  Miniucco 1st gear

 6. MadMike

  MadMike Gearhead

  Upea Väri tuo Turkoosi ;) Markolle terkkuja on työkaverina nyt Marko H Buick miehiä itsekkin...heh maailma on pieni.
   
 7. gees455

  gees455 1st gear

  Tuli talvella tontille -70 GS ja tuntuu toi lukoton perä saaneen vähän kipeää, mistä uusi välitys ja lukkomurikka kohtuuhintaan.
   
 8. PauliP

  PauliP 1st gear

  Tuossa onkin haastetta. 68-70 Buickin 8,2" perässä on sisempi pinionilaakeri erikokoinen kuin 64-67 malleissa. Tietääkseni tähän ei ole uutta välitystä juuri tuosta erosta johtuen saatavissa. Jos joku tarjoaa, kuten esim. tämä linkki, niin kannattaa yrittää varmistaa jotenkin.
  Yritin itse sovittaa vanhemman välityksen tuollaiseen kuoreen, mutta jäi lopulta vaiheeseen kun siihen ei saanut oikein millään konstilla soviterengasta tehtyä.
  Samoin 68-70 perissä on tasauspyörästön poskilaakerit eri kokoisia eri puolilla. Tavallisen 8,2" samankokoisilla laakereilla varustetun välityksen saa kyllä asennettua kun teettää täytekoolin sinne isomman laakerin puolelle.
  Chevy 8,2 tasauspyörästö sopinee sinänsä (joskin lautaspyörän pultinreiät joutuu suurentamaan), mutta siinä on c-sokkarakenne ja vetoakseleiden boorien sopivuus kannattaa varmistaa. Oman kokemuksen mukaan ainakin yhdessä Buick 8,2" perässä oli eriprofiilinen booritus vaikka boorimäärä oli sama. C-sokka-vetarissa boori olivat matalampia kuin Buickin vetarissa. Poskiratas jäi tiukaksi.
   
 9. gees455

  gees455 1st gear

  Lukkomurikka löytyy tuolta http://www.jdrace.com/ ja saattaapi toi pinion ja lautaspyörä olla vielä käytettävissä :)
   
 10. olle

  olle 3rd gear

  Kyllä se Richmondin osilla saatiin toimimaan omassa, ChevynCclippi vetarit koneistettin,mutta piru vie en muista yksityiskohtia noiden laakereiden ym.kohdalla.Paperit taas hukassa.
   
 11. gees455

  gees455 1st gear

 12. gees455

  gees455 1st gear

  Myyty.
   
 13. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  ...pidä nyt hyvä mies joku GS itselläsikin :D
   
 14. gees455

  gees455 1st gear

  Pitäs pitäs mutta ku .....
   
 15. wahoo

  wahoo Gearhead

 16. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Kohtuulliset fiilikset Joulukuussa ;)

  Mahtava peli ison projektin jälkeen!!
   
 17. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Komps. HIENO !!
   
 18. Substitute

  Substitute Gearhead

  Onnea Wahoo, on se vaan komea. Näkyy olevan katsatuskonttorin pihassa heti tuoreeltaan kuvattu.
   
 19. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Todella hienoa työtä Wahoo!
   
 20. Mutku

  Mutku 3rd gear

  Samaa mieltä!

  Ja on kyllä ihan älyttömän hieno tuo uusin avo !!!
   

Kerro tästä muillekin!