Burnout Party 22.8.2009

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja SPORT TRUCK, 18.8.2009.

 1. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Kukas sun muroihin on taas kussu kun ite vingut tollasta :eek:
  Lueppas nyt uudestaan niin mähän vaan tuolla aikaisemmin mitään arvostelematta totesin mikä on FHRA:n käytäntö eli jotta pyttyä ei saa ellei ilmaannu viivalle.
  Vai tarkoitatkos sä sitä mitä mä sit sen jälkeen kirjoitin että siis sekös sit tulee NHRA:n säännöistä että jossain myöhemmässä kisassa jaetaan missä lie aikaisemmassa kisassa keskeytyksen takia jakamatta jääneet palkinnot niine hyvineen vaihtamatta niihin oikeita kylttejä :-?
  Ei kai siellä jenkeilläkään oo lamasta huolimatta noin köyhäks menny että tollasta olis kirjattu ihan sääntöihin :eek:

  Ja tossa muuten sun ja FHRA:n kanta eroaa eli kyllä semien voitolla on niissä kisoissa saanu aina finaalilähdön häviäjän pisteet tai siis sen sata pojoa semien häviäjiä enemmän vaikkei autoa saiskaan enää finaalilähtöön edes viivalle.
  Pyttyä silloin ei kuitenkaan sit saa.
   
 2. gremlin

  gremlin Gearhead

  Taahan muuten heittaytyy mielenkiintoiseksi. Joskus kun tata asiaa on aikasemmin setvitty niin se on mennyt just noin kun aikasemmin mainitsin. Mutta kylla nyt saanoissa lukee ettei sinne viivalle tartte menna etta saa pisteet. :odroll: Mutta jos ei saa palkintoa niin miten voi saada pisteita?
  Jos saa pisteita niin silloinhan sa olisit sen kierroksen haviaja ja kuuluis myos saada palkinto, oli se sitten mika tahansa.

  Mutta mites sitten jos sulla on esim soolo semissa, etka mene sinne nin saatko silloin ajaa finaalissa???
  Vai saatko vaan semin pisteet vaikket ole ollus siella painkaan??? Ja sitten saat haviajan pisteet vaikka sua ei ketaan voittanutkaan :odroll:

  Cupissahan meilla on ollut se kaytanto etta jos et kay viivalla niin et paase jatkoon, ja taa paatos on perustunut noihin meen aikasemmin asiasta tekemiin selvityksiin.

  Jokunen vuosi sitten ihmettelin kun olin ajamassa Tullingessa niin semissa tuli burnismonttuun 2 TopDoorSlammeria ja toinen loi koneen kaytiin ja ajo viivalle, kuusi kaymaan ja sitten se perutti takasin monttuun. Sitten kaynnisti toinen ja sama ruljanssi.
  Pikku saatamista ja sitten ne kaynnisti molemmat, veti burnikset ja ajo lahdon.
  Ihmettelin siina etta mika kuvio toi oli niin jarjestaja sanoi etta niilla molemmilla oli soolo semissa ja ne kavi viivalla kuittaas ensin ne semit ja sitten ajo siihen finaalin samaan hikeen.
  Ainakin siis Ruottisa vaadittiin etta kay viivalla steitsaamassa.

  Onko naihin juttuisiin tullut siis jossain vaiheessa(siis lahiaikoina) muutoksia? Vai onka naa taas vahan miten sattuu missakin kisoissa?

  Ja meilla jaetaan noita 3. pyttyja yleensa ajamalla kolmos siasta, mutta jos jostain syysta ei kereta ajamaan niin se annetaan sitten jollekkin kuka sattuu oleen jostain syysta tuomariston mielesta 3. :odroll:
  Pisteethan on 3. ja 4. kuskeille samat.
   
 3. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Ainakin tuolla fyyran kisoissa noi pisteet on menny aina niin että jokasen kierroksen voittaja saa aina sillä kierroksella parinsa voitosta sata pojoa lisää vaikkei sitte enää ilmaantuiskaan seuraavalle rundille.
  Eli oikeestihan toi on loogistakin että pisteet kertyy parinsa voitosta, ei seuraavalle kierrokselle ilmaantumisesta.
  Ja kuitenkin sit niin että pudotusvaiheessa jokainen mahdollisesti eteen tuleva soolokierroskin on toki ajettava tai siis käytävä ainakin sytyttämässä lamput jotta pääsee etenemään kohti finaalia elikkäs siellä välivaiheessa yhtään rundia ei voi jättää kokonaan väliin.

  Joten tosta toi kai tulee että kun semivaiheessa löytyy enää kaks sen kierroksen voittajaa niin silloin ne molemmat on tienannu siltä semirundilta taas voitosta jo sata pojoa lisää verrattuna kierroksella häviäjiin ja finaalikierroksen panos on sitte enää se että sen voittaja saa "tuplahyvät" eli fyyran kisoissa 200 pistettä enempi kuin sen finaalilähdön häviäjä.


  Eli useimmiten meillä 16 kaavioissa homma on menny niin että eka kierroksen putoajat saa 1000 pistettä plus lajittelusijoituksen mukaan irtopisteitä, kakkoskierrokselle päässeet 1100 + irtopojot, semeihin päässeet 1200 + irtopojot, semien voittajat 1300 + irtopojot ja sit finaalin voittaja vielä tohon päälle 200 pistettä.
  Ja tossa toi päässeet tarkoittaa sitä että on edellisellä kierroksella voittanu parinsa ja siten oikeutettu sinne, eikä edellytä sitä että selviääkin sinne seuraavan rundin lähtöviivalle.

  Harvoinhan noita tapauksia on ollu että semin voitajista jompikumpi ei enää ilmaantuis finaalilähtöön mut onpa niissäkin luokissa mitä ite on tullu tarkemmin seurattua pari kertaa tässä viime vuosina käyny niin eli ainakin REE Ryhmästä ja Pro HD:stä löytyy tollanen tapaus :wink:
   
 4. kime2

  kime2 Gearhead

  Onkos nuo pisteet nyt tuossakaan vaiheessa ihan samat?
   
 5. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  ^Ei kai pitäs olla kun eikös sielläkin lajittelusijoituksesta saa siinä menestymisen mukaan pisteitä jolloin tasakierroksille jäätäessä se pikku ero löytyy sit siitä. Vai kuin?
   
 6. kime2

  kime2 Gearhead

  Näin mä ainakin sen käsitän!
   
 7. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  No, pääasia, että hommat jollain lailla hoituu. Toi vaan tuntuu hiukka ristiriitaselta ehkä just ton kolmospytyn takia, et semivoittaja ei saa mitään, mut siinä pudonnut saa.
   
 8. gremlin

  gremlin Gearhead

  Saanto kirjassa puhutaan nimenomaan kierrosten haviajien pisteista, ja tietenkin finaalin voittaja saa extra pisteita.
  Semissa on 2 havijaa ja ne saa saman maaran (+lajittelusta erimaaran) ja finaalissa havija(runner up) saa 100 enenpi kuin semin ukot ja voittaja saa 200 enenpi kuin semin haviajat.
  http://www.fhra.fi/pdf/saanto2009.pdf sivu 18-19

  Toi on kylla jotenkin kummaa etta aina puhutaan haviajista mutta kait se sitten on jotenkin selvempaa(??) kun kerran 16 kaaviossa on 15 haviajaa ja 1 voittaja :-?

  Pudotusajo
  ----------- 1.----2.--3.---4.---5.-- R/U---W
  4-kaavio 300 - - - - - - - - - - - - 400 600
  8-kaavio 300 400 - - - - - - - - - 500 700
  16-kaavio 300 400 500- - - - - - - 600 800
  32-kaavio 300 400 500 600- - - - 700 900
  64-kaavio 300 400 500 600 700 --800 1000

  1. = ensimmäisen kierroksen häviäjä
  2. = toisen -"- -"-
  3. = kolmannen -"- -"-
  4. = neljännen -"- -"-
  5. = viidennen -"- -"-
  R/U = finaalin häviäjä (runner-up)
  W = finaalin voittaja (winner)

  NHRA/FHRAhan ei tosta semin voittajasta aja lainkaan, WCSCssa siita yritetaan ajaa, jos aika riittaa.
  Mutta eikos muuten FHRA jaakkin vaan 2 pyttya? :odroll:

  edit, koitetaan tota kopy-pastea uutestaan
   
 9. joteam1

  joteam1 3rd gear

  Elikkä Erhomäen olis kannattanut vaan sytyttää kuusi, eikä ajaa täysillä maaliin? Koska silloinhan ratarikon vuoksi lähtö hylättiin.

  Jälkiviisas on mukava olla :odroll:
   
 10. Jza

  Jza Gearhead

  Nähtävästi kyllä. Vaikkakaan en ymmärrä, että miksi cup -systeemillä ylipäätään jaetaan muita kuin voittajapokaaleita. Tolla systeemillä kun voittaja kyllä löytyy, mutta muut sijoitukset voivat tulla ihan tuurilla.
   
 11. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  ^Öö-ö, tota :-? Mikä cup -systeemi?
  Jos tarkoitat Cup vs. SM juttua niin nyt ei kyllä ymmärrä mitä eroa esim. FHRA:n kisoissa noiden välillä on tossa asiassa?
   

Kerro tästä muillekin!