cast in usa but not made in usa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KiRu, 4.6.2009.

  1. KiRu

    KiRu Gearhead

    ääää.. pieni pettymys: kun katselin noita hienoja virikansiani niin niissä lukeepi valettuna "cast in usa" eli toi varmaan tarkoittaa että aihio on valettu usassa ja raakile viety kiinaan koneistettavaksi ja venttiilien asennukseen ja sitten taas rahdattu takaisin usaan :eek: ??
    Kun eikös se ole niin että kun tuotteesta tietty % (yli 50% ??) on tehty kotomaassa niin voi laittaa made in suomi, usa tms?
    Ei kai se työ niin halpaa voi olla siellä kiinassa?? ei se rahti ees-taas sinne kai ihan ilmaista ole.. täh? Vai mexikoonko ne kannet lähettää?
    Pitäsikö ite aina kansiremontin yhteydessä kannet lähettää kiinaan kunnostettaviksi eikä suomeen :odroll:

    Ei sinänsä mitään, uskon että varmasti sielläkin osataan tehdä hyviä osia jos vain viitsitään, ja näyttääkin että nykyisin "kaikki" viriosat ovat sieltä kotoisin (pl. edelbrockin imusarjat) mm. eagle on kiinassa tehty vai mitä? ja ei nuo akselit/veivit kauhean huonoja ole?

    Tämä avautuminen siksi että itse olen kyllä pyrkinyt kannattamaan muunkin maailman teollisuutta kaikissa ostoksissani ( = suomi, eurooppa, usa).. ihan vain pienen ihmisen kannanottona, mutta sviddu minkäs teet.. ja puukkoa haavassa kiertäen: komeasta nimestään huolimatta, epäilen että ainakin mun American Racing vanteetkin tulivat kiinasta, huoh :-? , -juuttuivat näet hetkeksi usan satamaan (tuontipuolelle), ja kun kyselin että mitäs mitäs.. onkos nekin tuontitavaraa kiinasta, niin siihen en saanut ihan selkeää vastausta.. ehkäpä syynä oli custom tilaus joita sitten vaan tehdään muualla - en tiiä, olisin mielelläni uskotellut että AR vanteet on ameriikkalaiset, onhan ne?
     
  2. pantera

    pantera Double Gearhead

    kiinalaiset ovat, ja mitä sitten...
    Jos ois ameriikas tehty, ei ne sen paremmat olis, kama tehään speksien mukaan , kiinassakin.

    Kävin tässä aremiikan geeäm varaosatiskillä ostelemas palikoita, parikymmentä nimikettä, siis oem osaa, made in philippines, mexico, israel, malaysia, hungary..... kovasti on orkkiskamat muuta kuin usa valmistetta..
    PepBoyssilta hain samalla reissulla jarrupalat .mitkälie noname halpikset..Made in USA :eek:
     
  3. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Ymmärtäkää nyt, kiinassa voidaan tehä sikahalvalla paskaa, halvalla huonoa tai sitten kohtuuhintaan helvetin hyvääkin. Ihan mitä halutaan tilata.
     

Kerro tästä muillekin!