Chevrolet Astron kulutus? Kiire!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hapa11, 19.1.2006.

  1. kime2

    kime2 Gearhead

    Kuulostaa ihan oikealta kulutukselta,siellä pääkaupunkiseudulla kun ajetaan hiukan reippaammin kuin täällä maaseudulla ja velipojalla oli aikanaan kutosdusteri ja seuraili tarkasti kulutusta niin vuoden keskikulutus oli 14,4l/100km ja pitkällä tiellä n.11l/100km ja tätä autoa on "hiukan" ikävä koko perheellä :cry:
    Ja ettei poikettais aiheesta niin nyt sillä on perhe autona neliveto astro ja se kyllä vie joka tilanteessa enemmän!
     
  2. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Meillä kans kuutos aspeni ja tuliterällä kaasarilla säädettynä 20l kaupungissa
     
  3. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Kahdella eri vm. 90 Astrolla noin 80 tkm takana, ja kulutukset vaihdellu kaikenkaikkiaan 9 litran matkakulutuksesta noin 16 litraan (talvi+tyhjäkäyntiä+kylmäkäynnistyksiä+keskusta-ajoa). Jos alkais viemään 20 litraa ja yli, niin alkaisin kyllä tutkimaan syytä, jotain vikaahan se tarkottais?
     
  4. DX

    DX Double Gearhead

    Nuorempana kun Astrolla tuli kylillä viikonloppuisin cruisailtua (aika usein sikaosastolla), meni 15/100km, kone tosin oli lämmin koko illan ja tuli maakuntamatkailuakin siinä ohessa. Kesällä reissussa maantiekulutus 115 vakkarilla ajaen 12/100km. Eukolla näin talvella 4.5km/sivu työmatka-ajoa lämmitystolpasta lähtien n.17/100km.
    Aspeni mulla menee vipottajan kans samoihin n.16/100km sekalaista, suurin osa, n.80%, nurkka-ajoa.
    Kesällä maantiellä jonossa ajellen, karvan alle kympin

    Caprice vei soppaa ihan h....tisti vaikka päästömittaus näytti hyvältä, en tutustunu sen enempää koska auto oli vain vieraileva tähti.

    Kyllä Astrossa jotain häikkää on jos 30/100 kuluttaa, vaikka sen ajais pakilla. Ennakonsäätö ei toimi, lambda ei toimi, ilmanputsari tukossa, pakoputkessa vuotoa, flektin visko jumissa, lämpöanturi, jotain tommosta tai kaikkia.
    Ei niistä perkuleista aina vika koodeja tule jos toiminta tietokoneen mielestä hyväksyttävän rajoissa. Toi flektikin vaatii hemmetisti tehoa joka otetaan bensasta. Kylmäkäyntirikastus putoo pois vasta kun kone on 85 asteinen. Jos termari tai anturi on rikki niin ryypyttää maailman tappiin.
    Ota näistäkin paskoista sitten jotain selkoo... :rotfl:
     
  5. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Ei tuo kulutus mee munkaan jakeluun mut kaikki nuo katottu. Ennakot on 7 ja putsarit yms vaihdettu, Lambda oli rikki leimatarkastuksessa ja nyt vaihdettu. Ei haise bensa paikallaan käytettäessä tai takana ajettaessa, Päästöt oli kohillaan leimalla, :rotfl:
     
  6. RB-440

    RB-440 1st gear

    Monasti suurin syy auton tekemisiin on ratin ja selkänojan välissä. Mulla nimittäin ainakin vaikuttaa oma ajotapa polttoaineen kulutukseen kaikkein eniten. Mm. Capricen kulutus kylillä pyöriessä on jotain 15 ja 30 litran välillä. Mitä enemmän intoutuu ajamaan ns. ripeesti, sitä enemmän menee menovettä. Maantiellä kesällä, jos jaksaa ajaa fiksusti 80-90km/h pääsee jonnekin 12 - 13 litran tienoille helpostikin. Mutta pakkaskelillä bensaa kuluu aina ja kaikilla autoilla, sitä ei kannata ihmetellä.
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Astro menee kunnossa ollessaan maantiellä ihan kympin pintaan, kaupungissa kaasujalasta riippuen 2-10 litraa enemmän. Jos enemmän vie niin on jotain vikaa.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    No sitten sen ehkä ymmärtääkin. Itellä on työmatkaa vähän yli kilsa ja joka päivä kun tuota kikkaretta käyttelee, niin mittari kertoisi keskikulutuksen olevan tällä hetkellä 15,5.. Joka aamuinen vartin mittainen lämmityskäyttö tietysti vähän nostaa noita lukemia :rotfl:
     
  9. kojo

    kojo Gearhead

    Broidin käytössä kojota horolla vei sen mukaan 6l/100km, sama auto eksy mulle faijan kautta ja aina se vei sen 8l

    Ja mun suburban kyl imasee 15 litraa disukkaa satkulle ja siin on mukana eberit ja tyhjäkäynnit kylmäkäynnistykset ja maantieajot ja vuodotkin :poff:
     
  10. audiq

    audiq Gearhead

    Tuo mainitsemasi ennakko vähän häiritsee -oliko Sinulla ohjeet säätöön?
    Sehän muistaakseni säädetään johto irti nollaa ja johto kiinni merkki häviää lähes näkyvistä.

    Ja joka epäili ilmoitettuja kulutuslukemia, niin aikaisemmin mainitsemani arvot pitävät täysin paikkaansa.
    Ja uudella lambdalla (=49e) kulutus palasi normaaliksi.
    Tosin auto on ollut koko talven "entisöitävänä", niin viimeiset mittaustulokset ovat syksyltä.
     
  11. mr.bond

    mr.bond Gearhead

    Joo tuo paikallinen jenkkiauto asentaja antoi nuo ohjeet ja ennakon määrän mulle. Tarkalleen en nyt muista sanoko se 6 vai 8 astetta mut laitoin 7 :rotfl: Johto oli irti ja sit ku sen takas laitto ja käyntiin ni oisko ollu sit jotain26 vaiko 36 ennakkoa. Laitettiin astro testerin perään perjantaina ja karu totuus selvis :poff: Yksi pytty pimeenä, johtuu tulpasta. Täytyy ylistää astroa jos tollei kulkee 5 pytyllä eikä sitä ees huomaa ni mitenköhän tuo kulkee sit 6 pytyllä. Melkoinen yhteensattuma kun päästöt vastaikään mitattu ja vasta leimattu ni sit putoo yks pytty pois pelistä. EIKÄ tosiaan huomannu ajossa tai tyhjäkäynilläkään mitään tollaista. Myös mahdollista et joskus tulppa toimii ja joskus ei?
     

Kerro tästä muillekin!