Chevrolet Corvair..

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja lojo80, 30.11.2008.

 1. lojo80

  lojo80 3rd gear

  moro..

  jooh tiedä kyllä missä se yks niistä 3(?) on suomessa ja siis rekisterissä..mutta missä ja minkä näköisiä nämä kaksi muuta on..?
  onkos kenelläkään tietoa..?
  olen kuullut että yks näistä olisi keskimotilla varustettu(454?)..
   
 2. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Vihreä -65 2dht oldsin 455:lla, Hollolassa ainakin viime kesänä...
   
 3. lojo80

  lojo80 3rd gear

  niih..ja lisätään tähän nyt viel et "kuva ois kiva :D
   
 4. smuige

  smuige Gearhead

  täällä kylillä ois kuullemma kans yx
   
 5. VSQ

  VSQ 1st gear

  ^ Joo on kyllä. Iso-Väinöllä ollu jo -80 luvun alusta.
  Teki sillon melkein valmiiksi, mut sitte jäi projekti parkkiin.
  Nyt on taas jatkanut, eli voipi näkyä kadullakin..

  Mut onhan Corvaireja Suomessa enempi rekisterissä ku 3 !?
   
 6. heikkisj

  heikkisj Gearhead

 7. Batmobile

  Batmobile Gearhead

 8. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Overdriveltakin löytyy Corvair-juttua. Kokeile hakua. Vanhakoppa eli saippualaatikko on 60-64 ja cokispullokoppanen on 65-69. Molempia sai avona, neliovisena ja kaksovisista ainakin cokiskoppasta sai hardtoppina.
  V8-Magazinesta ei taida löytyä yhtään saippualaatikkoa, mutta cokiskoppasia on esitelty ainakin drag-piireistä tutun Elorannan punainen ht, valkoinen ht mustilla laseilla, sekä se vihreä ht etuvetoisen Olds Toronadon 455 isolohkolla ja laatikko lienee TH475. Vastikään tais olla neliovinen orkkis esittelyssä.
  Mä olen kaupannut omaa ´65 hardtoppia pidempään, kun loppui remonttirahat autotallin kohdalla. Varmaan lähemmäs 8 kyselijöistä on joskus omistanut tai edelleen omistaa Corvairin. Yhdellä oli projektina vanhakoppainen avo. Kyllä niitä on edelleen kymmeniä jos ei ajossa, niin tallien kätköissä.
  9/10 roddarista tietää sen yhden Corvairin, eli Veekasissa esitellyn rodi-Eikan omistuksessa silloin olleen V8-mallin. Se meni kilpiin sillä verukkeella, että oli tehty jenkeissä piensarjana 60-luvun lopulla ja ollut siis liikenteessä vuosikymmenet ennen Suomeen tuloa. Se ei siis käy esimerkkiautoksi, joten Suomiautosta ei voi tehdä samanlaista. Corvairin ainoa moottori oli 2,7 litranen ilmajäähdytteinen boxer-kutonen. Jokainen voi laskea, paljonko siihen voi lisätä painoa, tilavuutta ja tehoa.
   
 9. Arttu78

  Arttu78 Gearhead

  Tiedän yhden talliin unohtuneen avon. On tuota aiempaa mallia 60-64 ja kutosboxerilla. Punainen valkoisella katolla, oli joskus liikenteessäkin mutta kohta kymmenen vuotta ollut käyttämättä.
   
 10. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Tekniikkapuolesta vielä, että Corvairiin sai tehtaalta turbokoneen. Näistä tehokkain oli 180 bhp. IECO puolestaan rakensi vapaasti hengittävästä oman versionsa mm. yhdellä 4-kurkkuisella (mitä tehtaan Corvairiin ei koskaan saanut) ja muilla muutoksilla, tuloksena 125 bhp. Lisähintaan oli saatavana 140 hp-versio, mutta en tiedä oliko se turbo vai vapari.
  Maineikkain lienee Camaroja ja Noviakin räplännyt Don Yenko, joka teki YenkoStinger Corvairin. Viritysasteita oli 4, kaikissa turbo ja stage IV tuotti 240 bhp. Tiettävästi autolle on kellotettu 12,2 varttimaililla.
  Amerikan Joelta saa tänä päivänä autoon stroukkisarjan, jolla tilavuudeksi tulee reilu kolme. Turbotkin on kehittynyt sitten 60-luvun. Mun rekisteriotteessa lukee omapainona 1110 kg. Lohko mm. on alumiinia. Silti autoon saa soffan eteen ja taakse, kuten tietysti muihinkin sen ikäisiin compakteihin.
  Tämän sivun alareunassa on Corvairin peräpeili. Sen yläpuolella on sirkuksen värisiä tekstejä, joita klikkaamalla saa infoa erilaisista Corvaireista. Kohdassa Corv-8 on muistaakseni kuvia, minkälaisia veekaseja Corvaireihin on sullottu. Osa on edessä ja osa takana.
   
 11. Putte

  Putte 1st gear

  Vanhakoppaista Corvairia sai myös farmarina vuosina 1961-62 ja Greenbrian Sports Wagon pakettiauto/pikkubussi ja samalla tekniikalla varustettu pick-up laskettiin kuuluvaksi Corvaireihin. Nämä "työkoneet" olivat kaikki vanha koppaisia.
   
 12. lojo80

  lojo80 3rd gear

  jooh..onhan noita "ku sieniä sateella" heh mut ne mitkä on leimassa/rekisterissä..siis laillisesti kadulla.. =)
   
 13. E.P.

  E.P. 1st gear

 14. VSQ

  VSQ 1st gear

  Jaahas..perun sitte edellisen kommenttini siltä osin, ettei toi ehkä näykkään liikenteessä Paraisten kaduilla.. Meinaapi Väinö myydä sen :cry:
   
 15. mörkö

  mörkö Gearhead

  Hähää. on kyllä hienoja...
  Jokelan seudulla oli pitkään moinen pressun alla ja sisällä toisen osat jemmassa. On näitä vissiin ollu muinoin jonkin verran.
  Mörkö on ollu pikkupoikana kyyrissä tossa keltaisessa avossa..
   
 16. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Joskus 1980-1990-luvun taitteessa bongasin jostain espoolaisesta autoliikkeestä tummanvihreän (tai sinisen?) uudemman (eli linjakkaamman) 2d HT Corvairin, lienee tallessa jossain?
   
 17. lojo80

  lojo80 3rd gear

  hmm..nooh onkohan tässä listassa nyt ne kaikki rekisterissä ja kilvelliset Corvairit..?
  plus se yks sininen..
  eli et niitä ois vaan se kolme laillisesti kadulla..
   
 18. Lassi

  Lassi Gearhead

  Outokummussa on yks punanen museovehjes. -06 big wheels kuvista luulis löytyvän.
   
 19. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Laitan tännekin kun ostopalstoilla ei tärppää; ostan starttimoottorin Corvairiin. Tarjotkaa ihmeessä jos löytyy. Ollut tossa nurkissa reilut 35 vuotta tollanen Corvair95, eli Corvan. Startti hajos parikymmentä vuotta sitten. Nyt vois taas yrittää...
   
 20. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Joku mainitsi tuossa Yenko-Corvairit. Viime syksynä kävin JT-Vairs ranchilla, jossa oli kattavan Corvair-kokoelman joukossa myös stage-3 osilla kasattu Yenko-klooni. Käy aika hienosti. Mulla on siitä lyhyt tyhjäkäyntivideo, jota en osaa jakaa mitenkään. Voin lähettää sen, jos joku haluaa laittaa esille johonkin. O4oo8I3222
   

Kerro tästä muillekin!