Chevrolet Trans Sport

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja jukkanum, 25.10.2006.

 1. parooni

  parooni 1st gear

  Nyt alkoi päivän tauon jälkeen puhaltaa lämmintä kabiiniin eikä lämmötkään enää heittele niin paljoa. Onkohan ilmavikaa järjestelmässä? Vai kansi menossa? Onkos ilmauksessa mitään erikoista vai vaan ilmausruuveja auki ja sitä rataa?
   
 2. sohlo

  sohlo 1st gear

  Mulla teki samaa,Vika oli jäähdyttäjän korkissa.
   
 3. HulluCaminomies

  HulluCaminomies 1st gear

  Imukannen tiiviste menossa. Ehjään moottoriin ei pääse ilmaa mistään eikä nestepinta laske.

  Lämmöt tod. näk. alkavat heitellä myös lämpömittarissa (jos eivät heittele jo.
  Ainut oikea korjaus on vaihtaa imukannen tiivisteet ja samalla kansipahvit. Jos homman kanssa viivyttelee liian pitkään, hot spot tulee moottorin sisällä juuri nokan laakeripesän kohdalle, se pyörähtää ja aiheuttaa lohkon tuhoutumisen.

  Sitten onkin enää artistin itsensä päätettävissä, koneistuttaako samalla kansitasot ja venttiilit ohjaimineen uutta vastaaviksi, vai tyytyykö vaihtamaan pelkät tiivisteet. Homma sinänsä ei ole vaikea, mutta aikaa tuhraantuu aika tavalla kun koneesta pitää irrottaa etukannatin, pakoputken liitos ja kasa sähköjohtoja sekä muistaakseni sytytyspalikoita kasa.

  FelPron tiivisteet kestävät noissa kauemmin kuin muu auto ympärillä, mutta vaihtamisessa on hommansa. Toki kannattaa kokeilla sitä syylarin korkkia mutta noissa juuri "lämmittää/ei lämmitä" ja lämpöjen heittely lämpömittarissa on oire imukannen tiivisteen (ja kohta kansipahvin) kulahtamisesta.

  Muuten moottori on kestävä mutta noissa alkuperäistiivisteissä joku suunnittelija on tehnyt pilkkuvirheen...
   
 4. YellowGarage

  YellowGarage 1st gear

  Kuten Hullucaminomies jo mainitsikin, niin imukannen tiivisteestä on varmasti kyse. Oma pendolino oireili juuri noin ja alkoi sitten pihistä ja vuotaa termarin paikkeilta kannen päästä. Kuulemma "ihan normaali vika" noin 150 000 km paikkeilla. Tiivisterempan jälkeen kaikki ihan normaalia taas.
   
 5. BenDilde

  BenDilde 2nd gear

  Morjesta! Olisi kiinnostusta hommata itselle Trans Sportti ja satuin törmäämään yhteen myynnissä olevaan mikä on hinnaltaan periaatteessa ilmainen mutta laatikossa on jotain vikaa. Myyjän kuvaus laatikon viasta:

  "Laatikko ongelmaa ilmeni heti katsastuksen jälkeen, luistaa reippaanlaisesti. Paikallaan ollessa ei löydä d:llä eikä 3:lla pykälää ollenkaan. Vauhdissa sitten keppi d:lle ja löytyy kaikki vaihteet. En tiedä mikä on vialla. Osta varaosiksi, kunnostettavaksi tai loppuun ajettavaksi. Tosiaan autolla voi ajaa, mutta se onkin oma taiteenlajinsa."

  Osaisko kukaan näin lennosta sanoa että mikä mahtaisi olla vika ja minkä hintainen saattaisi ehjäys olla?
   
 6. sulo100

  sulo100 1st gear

  Moi
  Mikähän mahtaa olla vikana kansi rempan jälkeen ,kun puristukset hävis neljästä sylinteristä.yhdessä täydet muut nollilla paitsi kun ottaa keinut pois ,niin etummaisissa sylintereissä nousee puristukset 1-2 yksikköä.
  Fel pron tiiviste sarja laitettu ja kannet ollut gt motorsissa oikastavana .Venttiilit olen hionut käsin .nostajat putsasin paine ilmalla .
  Missäköhän on menny metsään?
  Purku on varmaan edessä
   
 7. sbf

  sbf Gearhead

  Laitoikko tikut oikein? Siinähän on muistaakseni imu ja pakopuolella erimittaset naulat.
   
 8. El C

  El C 3rd gear

  Mulla oli vastaavaa vaivaa, ongelmana oli pari katkennutta O-rengasta. Päästi paineet / öljyt läpi. Korjaukseen ei tarvinnut koko laatikkoa irrottaa, mikä teki hommasta paljon helpomman ja halvemman. Korjaamolla osineen ja öljyineen muistaakseni noin 650€. Sen jälkeen on toiminut moitteetta.
   
 9. sulo100

  sulo100 1st gear

  Joo.Täytyy vielä tarkistaa ,vaikka ne oli hyvin merkitty mutta kaikki on mahdollista. :D
   
 10. BenDilde

  BenDilde 2nd gear

  Okei, elikkä tuo saattaisi olla mahdollinen vika? Jos noin helpolla sen laatikon saisi korjattua, niin olisi kyllä aika ilmainen auto kysessä :)
   
 11. RapajalakA

  RapajalakA 1st gear

  Sunnuntai päivää.

  Onkos miten kokemusta tuommosen transun valoista. Sulakkeet ovat ehjät, mutta lyhyille tulee välillä 4V ja välillä 11,4V. Pitkille ei tule mitään ja kaikki valot katoo, kun laittaa pitkät päälle.

  Toinen juttu. Onkos tämä penkinlämmittimien ohjauslaatikko?

  [​IMG]
   
 12. Jooppis76

  Jooppis76 1st gear

  Mahtaakos transuun saada valmiita peltiosia mistään? Helmat ois aika hapantuneet sen verran pitkältä matkalta, että ois helpompi korjaille jos valmiit peltiosat.
   
 13. El C

  El C 3rd gear

  Kyllä helmapeltiprofiilia ainakin saa, mullakin on varmaan metrin pätkä joutilaana.
  Saattaisin luopuakin...

  Pihassa seisoo yks -99 malli, joka luultavimmin menee varaosa-autoksi, sopii kysellä muutakin tarpeellista osaa.
   
 14. Jooppis76

  Jooppis76 1st gear


  Laittelin sulle YV.tä.
   
 15. TransAmSport

  TransAmSport 3rd gear


  Mä laitoin myös.
   
 16. TransAmSport

  TransAmSport 3rd gear

  Moi.Chevy meni leimasta kehujen kanssa läpi.No rekkarin toinen valo oli pimeä :)
  Kysäsin katsurilta että onnistuuko muutoskatsastus 8 paikkaiseksi miten helposti niin sanoi ettei onnistu kun kantavuus ei riitä.Laskin kädessä sanoi että 7,7 hengelle riittää.Mites muilla?Muistelisin että joku olisi saanut muutoksen 8.lle hengelle?
   
 17. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Mua kanssa kiinnostaa tuo 8 paikkasuus. Tuli hankittua tommonen-99, joka lievä projekti. Mukana tuli taakse vaihtoehtoiset 3:men istuttavat penkit, eli joko 7 tai 8 paikkaseks saa helpolla. Tuossa mun rojektissa on kone levällään, kannet irti yms. Sitä pitäis alkaa niputtelemaan..Muutoin on yksilönä hyväkuntoinen. Saas nähdä saako tuosta toimivaa pataa ;)
   
 18. jksa

  jksa 3rd gear

  Tuosta 8 paikkasuudesta, itse soittelin gm-finlandille ja sieltä sain postissa laput penkkien ja vöiden kiinnityskohdista kaikilla penkkivariaatioilla+lausunnon siitä ettei ole mitään estettä muutoskatsastukselle. Tosin vielä muutoskatsastamatta.
  2 nahkaista erillisistuinta tarpeettomana edulliseti jos joku tarvii.
   
 19. transport01

  transport01 3rd gear

  Hep, mulla on 8-paikkainen. Tästä ketjusta löytyy tarinaa, mutta jotakuinkin näin se meni:
  Ekaks soitin akeen ja kyselin. Annettiin ymmrtää että erittäin vaikea ellei mahdoton juttu. Sitten löytyi sopivat penkit, joten rahat tiskiin penkit autoon ja konttorille kyselemään. Eka katsuri sanoi, että hänen natsat ei riitä, jos maltatte odotta hetken, niin haetaan pätevämpi kaveri paikalle. No hetken päästä saapui toinen kaveri mittanauhan kanssa. Mittaili penkin sjaintia, katseli turvavyöt ja kiinnitykset ja lähti toimistoonsa laskemaan. Palasi tovin kuluttua ja sanoi, että onnistuu ja löi kouraan 8-paikkaisen otteen.

  Tuo maahantuojan lausunto varmaan kannattaa jakaa halukkaille, niin pääsee helpommalla konttorilla.
   
 20. transport01

  transport01 3rd gear

  Mulla on kaks tarpeetonta kangaspenkkiä :)

  Ei kukaan haluaisi vaihtaa nahkaisia 3 hengen penkkejä kangasverhoiltuihin? Nyt takimmainen rivi nahkapenkeillä ja auto muuten kangaspenkeillä.
   

Kerro tästä muillekin!