Chevrolet Trans Sport

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja jukkanum, 25.10.2006.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tarkottaako abs sisäänpääsy abs vikakoodeja?
   
 2. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Juu ja uskoakseni dataa myös, ainakin toi mun linkittämä. Aika montaa on tullu kokeiltua ja harvoilla pääsee n. -05 vanhempaan gm:ään...
   
  Muokattu: 17.2.2019
 3. Jooppis76

  Jooppis76 1st gear

  Eli siitä isosta liittimestä pitäisi löytyä antureilta tulevat singaalit, jotka voi mitata? Osaako joku sanoa mistä navoista singaalit löytyy?

  Ja jos boxi on rikki, niin käykö siihen boxi ihan mistä vain samanlaisesta autosta? Mahtaisiko jollain olla ylimääräisenä?
   
 4. PAPH

  PAPH Gearhead

  Vanhasta viestistä piuhojen paikkoja. Oli vastaava vaiva, valot ei sammunut ollenkaan. Katkos jossain anturin liitoksessa

   
 5. Jooppis76

  Jooppis76 1st gear

  Paitsi että kuskin jalkatilassa ei ole boxia?
   
 6. sohlo

  sohlo 1st gear

  Onko vika selvinny. Mulla -98 jarruttaa itsekseen alle 20km/h vauhdissa. Nappasin abs piuhan irti niin pumppu raksuttaa edelleen kävelyvauhdissa mutta itekseen jarruttelu loppu
   
 7. petrus

  petrus Gearhead

  Potilas on -98 3,4-litrainen Trans Sport. Reipas öljyvuoto jostain pakosarjan ja öljynsuodattimen väliseltä seudulta. Onkos noilla main jotain tyyppivikaa, mistä vuoto voisi johtua? Omistaja ei ole vielä paremmin tutkinut asiaa ja kyseli minulta, mutta en osannut auttaa paremmin kuin, että lupasin koittaa selvittää, mistä voisi olla kyse...
   
 8. wilburi

  wilburi Gearhead

  Minäpä käyn omasta mikä siellä mahd vois vuotaa


  Edit eipä siellä hirveestii oo mitää paitsi ö-paine anturi ja kannen ja lohkon välistä

  Hyvällä tuurilla sylkee sudin juuresta ja ajoviima nostaa ylemmäs
   
  Muokattu: 3.11.2019
 9. petrus

  petrus Gearhead

  OK, kiitokset. Ainakin tuo anturi kannattaa sit tarkastaa ja tietty, että suodatin on kunnolla kiinni.
   
 10. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  3.4:ssa ei tainu enää olla jakajaa, mutta tulppa siinä reiässä. Tulpassa o-rengas ja vieressä pääöljykanava. Jakajallinen 3.1 vuosi ihan hartaasti, kun o-rengas kivetty ja katkes.
   
 11. MTJ

  MTJ 1st gear

  nyt tarviis apua! 2003 transu kyseessä ja kansiremontti tehtiin jonka jälkeen kone toimi moitteettomasti ja kävi erittäin tasaisesti kunnes yhtäkkiä syttyi moottorin vikavalo kesken ajon ja sen jälkeen käydä rumpsuttaa huonosti.
  vikakoodi oli että misfire random/multiple cylinder ja välillä tuli misfire cylinder 1.
  diagnosoin viaksi ICM jonka tilasin rockautosta ja samalla kaikki puolat.
  vikahan ei korjaantunut vaan päin vastoin kävi vielä huonommin eikä meinannut käynnistyä.
  heitin vanhat rojut takasin paikalleen ja käynnistyy hyvin mutta ei pyöri kaikilla.
  ajotuslampulla rupesin tutkimaan niin 1 pytylle ei anna enää olleenkaan kipinää 4 kylläkin antaa, eikö nämä olekkaan hukkakipinä puolia?
  vanhalla puolalla antaa välillä pätkien kipinän mutta uudella rokkiauton puolalla ei lamppu välähdä kertaakaan 1 pytyn piuhasta. muut näyttäisi toimivan.
  mikä voisi olla vikana? kiirekkin ois kun ei päästä koko perheen kanssa mihinkään kun tuohon bemariin ei sovi.
   
 12. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ei olis eka kerta kun uusi osa valmiiksi rikki varsinkin sytkäpuolelta
   
 13. MTJ

  MTJ 1st gear

  No samaa mietin itekkin mutta epäilläänkö vieläkin sitä vialista ICM? vai tulisko jotain muuta mieleen? Voisin ostaa käytetyn osan jos jollain ois myydä varmasti toimivasta moottorista.
   
 14. Karpov

  Karpov Gearhead

  Eikös tässä ole 3x irtopuolaa eli yksi puola antaa kahdelle pytylle kipunan? Jos vaihdat puolien paikkoja miten käy? Jos icmmän päälle samalla paikalla aina puola pimeä niin aika vahvasti icm sökö.


  Myös heikko kipinä (lampulla tai tulpasta näkyy) mutta puristuksessa sammuu on nähty vastaavalla suorasytkällä olevassa gmmässä.

  https://easyautodiagnostics.com/gm/3.1L-3.4L/testing-the-ignition-module-and-crank-sensor-1

  https://easyautodiagnostics.com/gm/3.1L-3.4L/ignition-coil-pack-tests-1


  Tossa vielä icm ja puolatestin ohjeet. Toki icm voi tehdä kaikkea jännää siitä huolimatta.
   
 15. MTJ

  MTJ 1st gear

  Kiitos vinkistä/linkistä.

  Puolien paikkoja vaihtelin ristiin ja aina on samassa kohti eli 1&4 pytyille kipinän antava puola eli siis vasemman puoleinen antaa lampulla katsottuna pätkien kipinää. Jos ottaa siitä molemmat syttyjohdot irti niin ei vaikuta käyntiin eli ei sytytä ollenkaan paineen alla ne.
  Uudet puolat ei toimi ollenkaan. Vanhat osat toimii parhaiten.
  Kokoonpano jossa oli uusi ICM ja vanhat puolat toimi lähes samalla tavalla mutta vähän huonommin kävi ja siinä oli sama juttu 1&4 pimeenä.

  Voisikohan kampiakselin asentotunnistin tehdä moista? Vaikea uskoa koska 2 puolaa toimii hyvin ja ajoituskin oikea koska moottori pysyy käynnissä...
  Linkin ohjeen mukaisesti testattuna antaa oikean jännitteen startatessa mutta vastusmittaus kertoi 1,05Kohm vaikka pitäs 0,5-0,9Kohm
  Aika pieni ylitys mutta kyllähän se rajan ylittää. Silti en usko koska pitäshän sen vaikuttaa muihinkin puoliin vai eikö?
   
 16. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mun mielestä kampurantunnistin antaa yleisen käskyn sytkälle ja ilman sitä ei syty mikään. Noh, kai se teoriassa voi olla pimeä mutta outoa, että katkois vaan tiettyä puolaa.


  Laita rokkiin nootti ja uudet kamat takuuseen tilalle
   
 17. MTJ

  MTJ 1st gear

  juuri tätä mietin itsekkin, kaveri joka on sähkömies niin sano että anturissa vois olla vika... se anturihan ei paljon maksa mutta näyttää olevan tosi hankalassa paikassa vaihtaa.

  rokkiin pistin rekkulin katotaan mitä vastaavat..
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  3.8sien tyyppivikoina oli kampuran anturit mutta ne aina aiheutti sammumista. Joko kesken ajon tai startissa.


  Voithan sä mitata anturin ilman irroitusta. Edelleen ihmettelisin jos se vaan yhtä puolasettiä katkois kun oon siinä käsityksessä että kampuran signaali kertoo icmmälle koneen pyörivän ja se lätkii sitten puolien avulla kipunat
   
 19. MTJ

  MTJ 1st gear

  Jaahas, tässä on menty nyt pahasti pieleen. Aloin epäillä sitä ajotuslamppuani ja tutkin kipinää muilla menetelmillä niin antaahan tuo kipunan joka tulppaan eikä pätki yhtään...
  Eli seuraavaksi täytyy siirtyä bensapuolelle.
  Misfire data kertoo että 1 ja 2 on ne jotka ei toimi. Suuttimista ei ole antanut mitään koodia mutta voisko siellä olla vaikka joku tukos tai suihku juminu auki ja laskee läpi.
  Kierroksiakaan ei kone anna näköjään kun jotain 4000 kun alkaa pätkiä ihan kuin kierrostenrajoitin menis päälle
   
 20. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  bensa painemittari kiinni,jos vuotaa laskee paine äkkiä kun sammutettu,(samalla näet paineen)tukoksen testi,vaihda suutin toiseen pyttyyn ja kokeile.jos ei muutosta niin voi suuttimien johdoissa olla häikkää,mittaa vielä varalta puristukset pimeistä pytyistä,kokeile paria muuta tulppaa niissä.
   

Kerro tästä muillekin!