Chevy van -83 ruiskupumpun säätö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mjo33400, 9.9.2002.

  1. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Voisko joku kertoa,miten ruiskupumpun ajotus säädetään oikein.Mitä vaikuttaa pakokaasutestiin ja kulutukseen.
     
  2. autoilija

    autoilija Gearhead

    Vaikuttaa varmasti kumpaankin olennaisesti,säädöistä en tiedä mitään......korvakuulolta näitä on joskus säädelty...Päästömittaukseen ei ehkä niinkään mutta koneen käyntiin/auton kulkuun/käynnistyvyyteen/paikkojen kestävyyten kylläkin.
     
  3. kane

    kane 1st gear

    Elävänä en ole nähnyt... voisko olla joku magneetti anturilla tms. toimiva eli anturi 1. suihkuputkeen ja katsotaan lampulla ajoitus dampperista (liekö siellä viiva, kun ei muista).

    Kait samaan tapaan kuin bensakoneesta?

    Ruiskupumppua kääntämällä säädetään...
    (ei auto käynnissä...)
     
  4. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Haen tässä perustietoa,ennen kuin rupean jotain tekemään.Pumpussa on käsittääkseni jotkut ajoitusmerkit.Kumpaan suuntaan käännetään(aikasemmalle tai myöhäsemmälle).
     
  5. autoilija

    autoilija Gearhead

    Just,joku tällainen tunnistin naftaputkessa,aivan kuten leimakonttorilla lukevat kierroksia niistä.miksei sitä pumppua voisi kääntää auto käynnissäkin,pultit löysälle ja eikun vääntelemään.Ruiskutusennakoista oon joskus nähnyt tekstiä eli luultavasti samaan tapaan kuin pensiinikoneestakin,käyntiääntä kuullostelemalla käsikopelolla säätänyt joskus......tätä ei nyt kannata ottaa virallisena ohjeena.
     
  6. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Kyllä toi kyläkäytäntö on hallinnassa,mutta haluan tosiaan tarkat tiedot siitä miten teen sen oikein.
     
  7. DslCat

    DslCat Gearhead

    Ajoitusverme ottaa tiedon syttymisestä 1. pytyn hehkun reikään ruuvattavalla fototrankulla/-diodilla, ja 'y.k.k' damperiin liimattavasta mankusta ja sen anturin jalka löytyy vakiona (peltiläpyskä, jossa lenkki), niin kuin bensavehkeissä ajoitusmerkki...

    Piuhat laatikkoon ja sähköt perään, niin ennakkoa tulee... Kyselin aikoinaan viriosien myyjiltä tuollaista dsl:n ajoitusvermettä... ei löytynyt.

    Täytyi vain luottaa tehtaan merkkeihin ja korvakuulolla hienosäätö päälle... huom! pumppu pyörii vastakkaiseen suuntaa mitä kone.
     
  8. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Kiitos hyvistä neuvoista.
     

Kerro tästä muillekin!