DC-3 viimeinen lähtö Malmilta 28.9

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Bowtie, 27.9.2019.

 1. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  En huomannut aiheesta vielä mainintaa täällä, tämmöinen tuli kiertoteitse sähköpostiin:

  "Autohistoriallinen Seura ry. (AHS) kutsuu kaikkia mobilisteja Malmin lentokentälle la 28.9. klo 9:00 osallistumaan DC-3:n näillä näkymin historialliseen viimeiseen lähtöön Malmilta. Helsingin kaupunki on toimillaan pakkosulkemassa historiallisen ja edelleen vilkkaan lentokentän toiminnan vuoden lopussa ja muuttamassa saviseen sekä soiseen maastoon rakennetun kentän asuntoalueeksi seuraavan vuosikymmenen aikana.

  Mobiilit pysäköidään rullaustien, jota pitkin DC-3 menee kiitotielle, varrelle. Autojen tulisi olla parkissa viimeistään klo 9:30.

  Mikäli aamu on kolea, DC-3:n lähtöä siirretään hieman (n. klo 10:een) moottorien pidemmän lämmitysajan takia."

  Surullista.
   
  Poke, Buick225, jariha ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. tinareki

  tinareki Gearhead

  Erittäin surullista ja masentavaa.
  Malmin historiallinen kenttä ja ympäristö olisi luonteva kotisatama Air veteran DC-3:lle ja monelle muulle historialliselle koneelle.
  Käsittämättömän lyhytnäköistä politiikkaa kaupunginhallitukselta tuhota tällainen maailmanperintökokonaisuus.
  Kun DC-3 siirtyy Malmilta muualle, molemmat osat; sekä kenttä että kone menettavät osan identiteetistään. Kokonaisuus rikotaan väkivaltaisesti. Vuonna 2019. Häpeä.
   
  Poke, 12345678910, jariha ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. tyg

  tyg 2nd gear

  Ikuisen kasvun ja rahan eteen uhrataan Suomen kaikki Malmivarat Helsingistä Kuusamoon (joka valittiin Suomen kauneimmaksi kunnaksi luontonsa myötä)
   
 4. chevelle66

  chevelle66 Gearhead

  Toi on suolesta että kenttä suljetaan,onko kaikki mahdollinen valitusrumba käyty läpi.
   
 5. DUCK TAIL

  DUCK TAIL Gearhead

  Sivistysvaltiossa Malmin kentällä olisi suojelustatus....
  Syy on täysin poliittinen, Helsingin nykyinen vasemmistovetoinen valtuusto.
   
  rb, Poke, Kylmit ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. hzemax

  hzemax Gearhead

  No OHO. Tulipa yllätyksenä. Pitäähän sun ymmärtää, et kaikkien pitää asuu tääl tsadis eikä siä landel.
   
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  En usko että Malmin lahtaaminen on stadilaisten idea tai agendalla.
  Helsinkiläiset saattavat sen sijaan olla niin juurettomia että juu, pannaan vaan Malmi sileäksi jotta saadaan lisää kerrostaloja ja lisää helsinkiläisiä. Mitenköhän lie Helsingin valtuustossa jakauma stadilaiset vs helsinkiläiset?
  Liitteenä kuva keväältä -18 josta on nähtävissä miten tiukasti kentän ympäristö on jo tornitalojen piirittämä.

  [​IMG]
   
  Poke, Pande_K, Seejii ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. hzemax

  hzemax Gearhead

  Eihä ne urpot tiä mistään mitään. Vittu mitä paskaa!!!!!!!
   
  Poke tykkää tästä.
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 10. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Stadissa ei ole poliittista korruptiota...
   
 11. Kylmit

  Kylmit 2nd gear

  Surullista tuo Malmin kentän kohtalo. Kansalaisaloite Malmin kentän luonnonsuojelun perusteella kuulosti kyllä perustellulle.
   
  Poke ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
 12. Cortina71

  Cortina71 2nd gear

  Tuosta kuvasta näkee myös kuinka väljästi Helsinki on edelleen rakennettu. Samanlaiselta näyttää muihinkin suuntiin ainoastaan kantakaupunki on tiheään rakennettu. Onhan puhuttu, että tämä on entisen kaupunginjohtajan agenda saada lisää asukkaita tälle suunnalle, kun on omistajana lähiostoskeksussessa?
   
 13. tinareki

  tinareki Gearhead

  En tiedä kaupunginvaltuuston tai -hallituksen osalta sen enempää kuin lehdissä on kirjoitettu, mutta sen verran kokemusta ja ymmärrystä on, ettei tämänkaltaisissa asioissa lopulta ole muuta vaikutinta kuin RAHA. Politiikka on vain työkalu, vääntövipu, jota oikeasti käyttävät grynderit ja heidän lobbarinsa. Malmin hankkeen takana on rakennusgrynderit, jotka taitavasti käyttävät mitä tahansa poliittista ryhmittymää ja korruptoitunutta virkamiestä päästäkseen tavoitteeseensa. Masentavaa nähdä, kuinka kansalaisten aloitteet ja mielenilmaisut kentän säilyttämiseksi jyrätään kerta toisensa jälkeen. Paljon on historiaa ja menneitten sukupolvien perintöä tuhottu samalla kaavalla, eikä se meno tähänkään lopu.

  Laiha lohtu on, että kentän puolustajista jää edes joku dokumentti historiaan. Voi sitten muutaman vuosikymmenen kuluttua jeesustella kun morkkis tehdystä tuhosta iskee laajemmin yleiseen tietoisuuteen.
   
  mikaa7146 ja cutlass cruiser tykkäävät tästä.
 14. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Kävin aamulla pyörähtämässä kentän reunalla, oli pari muutakin harrastajaa jäänyt aidan ulkopuolelle. Oliko niin että, tapahtuma oli suunnattu vain AHS:n jäsenille?
   
 15. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Ihan riittävästi on asuntoja niitä tarvitseville. Suurin himo taitaa olla asuttaa näitä uussuomalaisia raketti-insesnöörejä, juuri tuolle alueelle. Poliitikoiden ja lobbaajien ahneudella ei ole mitään rajaa.
   
  viikinki75, Poke ja Cortina71 tykkäävät tästä.
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Masentavaa. Jos ei olisi ollut hyvin tärkeitä esteitä, olisin ottanut lennon stadi-Vaasa. No sentään lähdettiin rouvan Seatilla DC3:n kanssa samaan aikaan piäkaupungista maaseudun suuntaan.

  Jan Vihervuori & vassarityttönsä ottivat tämän erän.
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Ja turvapaikan hakijat tarvitsevat tietenkin myös asunnon. Ja tietenkin Helsingistä!

  [​IMG]
   
  rekkamies, viikinki75, Clint ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Cortina71

  Cortina71 2nd gear

  Joo tuntuu siltä, että kaupungista pitää tehdä se päättäjien himoama metropoli hinnalla millä hyvänsä. Olisi kiva tietää mitkä tahot on noiden gryndereiden takana lopulta edunsaajina. Tuntuu, että kaupunkia pyritään väkisin kasvattamaan väkiluvultaan, laadulla ei niinkään väliä. Joidenkin vuosien kuluessa tulee olemaan vaarallista seutua. Itse en ole enää viihtynyt vuosiin, onneksi on paikka maaseudulla jonne voi paeta aina ahdistuksen kasvaessa liian suureksi..
   
  viikinki75, mikaa7146 ja Poke tykkäävät tästä.
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Ei se nyt noin mustavalkoista ole. Lukuun ottamatta Hgin, Treen ja Trun seutua, muualla maassa ei oleskelun intohimo näytä riittävän edes asuntojen arvon säilytykseen, saati nousuun.

  Piäkaupunkiseudulla on erikoinen jakauma politiikan päättäjien suhteen. Persuja ja kepulaisia ei o, mutta vasemman reunan vihreitä ja ääridemareita riittää kokoomuslaisen kaupungin vastapainoksi kyllä. Jan Vihervuorella ei riitä ääntä tainnuttaa tätä vasemmistomekkalaa.

  Onneksi oma eläkeikäni on niin lähellä, ettei kurjuutus ehdi mua nälkään tappamaan. Sääli nuorisoamme, niitä jotka eivät lähde pois.
   
 20. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Nuo nuorethan ovat eilen perjantaina hyväksyneet tulevat nälkävuodet, heistä ehkä osa lähteekin pois täältä vaikka olivatkin vouhkaamassa ”paremman tulevaisuuden puolesta”
   

Kerro tästä muillekin!