desoto AA-525

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 944676, 6.6.2010.

 1. 944676

  944676 1st gear

  Eli hain pari viikkoa sitten imatralta desoto adventurer 4d ht -60 itelleni projektiksi. auto on suomi auto. nyt kiinostais kaikki mitä tuosta autosta löytyy tietoa? jos täällä od:llä olis vaikka entisiä omistajia? myös osat kiinnostaa. jokun verran puuttuu ja jonkun verran kuluneita ja rikki menneitä vuosien saatossa. ja sit onko desotoille jo olemassa täällä jossain joku keskustelu? tai onko suomessa jotain kerhoa?
   
 2. Heikki

  Heikki Gearhead

  OD:ltakin löytyy muistaakseni jonkin verran keskustelua ja tämän lisäksi suosittelen englanninkielistä www.forwardlook.net palstaa, sieltä löytyy myös Skandinaavian oma osio.
   
 3. SK

  SK Gearhead

  Auto on (ainakin minulle) yksi Suomi-roddingin legendoja, ja se on esitelty V8:ssa 8/80 Adventurerina tittelillä "Siivekäs seikkailija". Tuon aikaisesta olemuksesta löytyy pari kuvaa FHRA-Kouvolan nettisivuilta, edestä ja takaa. Auto on rakennettu tuohon asuunsa Lahden seudulla: lasikatto, valkoiset penkit ja ovipahvit verhoiltuna punaisella paksulla plyyshillä.

  Tuon asun jälkeen (kauan ennen nettiaikaa) näin sen flake-punaisena, mustalla nahkasisustalla, ja turbine-tyyppisillä vanteilla.

  Auton alkuperästä muistan nähneeni Mobilistissa kuvan, jossa sen sanottiin olleen (muistaakseni) Nokian edustusauton. Kuvassa pisti silmään sivulasien välissä ollut kiinteä tolppa. Eikös auto lisäksi ole oikeasti Fireflite eikä Adventurer?

  Hieno auto jokatapauksessa. Ja yksi niistä harvoista joissa (mielestäni) voisi olla potentiaalia vähän erilaiseen, Suomi hot rod -entisöintiin.
   
 4. pumpuli

  pumpuli 3rd gear

  Tuttu auto jo -70 luvulta Lahesta,Musta ja tolppamalli.Pari entistä omistajaaki on tiedossa.
   
 5. 944676

  944676 1st gear

  joo kyllä rekisteri otteen mukaan se on 4d fireflite. Ja ilmeisesti on alunperin ollu 4 ovinen tolppa ja tosiaan suomen kumitehtaan edustusauto. Ilmeisesti salon esa joskus muuttanut tuollaiseksi 4d ht:ksi. Värejä on varmaan ollu melkein yhtä paljon kun on ollu omistajiakin. Nyt auto on oranssi. Mustasta nahkasisustasta on jonkun verran jäljellä mut ainakin etu penkit on jääny johonkin välille. Nyt tilalla joku sininen liian lyhyt kangas verhoiltu sohva. Mulla on toi kyseinen v8 lehti jossa auto esitellää adventurerina tossa kans. Pitää käydä tutkimassa tota linkkiä. Entiset omistajat on myös selvillä tietääkseni kaikki mut olis tietysti mukava jos esim. Täältä od:ltä heitä löytyis.
   
 6. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Onkos tämä projekti missä vaiheessa?
   
 7. 944676

  944676 1st gear

  No auto on hyvässä kuivassa säilössä ja odottelee pääsyä uuteen talliin jota tossa oon rakennellu. Eli ei oikein paljon ole edistynyt mutta toivottavasti jossain vaiheessa löytyy aikaa ja rahaa laittaa kuntoon. :)
   
 8. esmi

  esmi Gearhead

  Hienoa että Soto tallessa! Lahdesssa penskana tuttu näky liikenteessä!
   
 9. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Hyvä,ruuvaa kasaan ja tule käymään Lahti-cruisingissa,taatusti ihmettelijöitä riittää.Osaa itsekseen Lahden torille. :D
   
 10. 944676

  944676 1st gear

  Jep. Yritetään. :) pitää tulla sit kun sen siihen malliin saan että uskallan niin kauas lähtee. :D
   
 11. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Miitääh?! Onko Saku Imatralta myynyt vanhan Suomi DeSoton?
   
 12. 944676

  944676 1st gear

  Juu jo tosiaan 2010 olen tuon sakulta hakenut.
   
 13. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Millä motilla se nyt on? Sakulla oli vähän viritetty bb (413?) siinä joskus.
   
 14. 944676

  944676 1st gear

  Siihen tuli sakulta 440 vähän viritetty moottori, mutta siinä on laakeri vika ja sen takia auto ei oo nyt ollu ajossa.
   

Kerro tästä muillekin!