Dodge phoenix,pioneer

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Anonymous, 2.3.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Missäspäin Suomessa on ja minkälaisia Dodge Phoenix,Pioneer tai Senega 60 tai 61:siä?
     
  2. makke

    makke 1st gear

  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    60:siä on näkynyt ainakin valkoinen ja keltainen 2dht, punainen Suomi 4Dht, musta farmari Pioneer ja punainen farkku Seneca. Saman näköisiä Desoto Diplomateja on näkynyt ainakin kelta-valkoinen, patinoitunut metallisininen ja metallisininen, kaikki 4d sedaneja. Yksi metallisininen/valkoinen on muutettu 2dht:si, esitelty kasissa 80-luvulla.
     
  4. mike

    mike Gearhead

    Mein ukkolla oli noin 10 v sitten -60 Pioneer 2d ht. Voi olla hyvinkin tuo keltainen yksilo. Tampereella paasikiventien varresta bonkattu (noin 10 sitten kans) vihrea -60 2 d ht, ei ollut Pioneeri vaan joku prameampi malli.
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    -60 DeSoto Diplomateja taitaa olla vielä musta 4d Sedan. Ja sitten kaksivärisininen farmari, oli juttukin veekasissa joskus. Sitten on jonkinmoinen muistikuva tosiehjästä valkoisesta -60 Dodge-farmarista, uustuontia??
    Kaveri osti Kuopioon pari vuotta sitten -61 moottorittoman Dodge Phoenix 4d -projektin, muistaakseni Tampereen suunnalta. Silloin kävin läpi valokuvavarastot ja nämä (suomalaiset) -61 kuvat löysin:
    - 2x 4d Sedan Diplomat, puna-valkoinen (Forssan parkkipaikalla takavuosina) ja ruskea, jälkimmäisestä on ollut juttu kasissa (omistaja Tom Fabricius)
    - punainen Diplomat STW (juttu vuonna -81 kasissa (kannessa asti!) ja hiljattain Mobilistissa)
    - metallinhohtosininen/valkoinen 4d Seneca tai Pioneer, lojui Bre-Vir auton takana

    Savon Sanomissa oli parikymmentä vuotta sitten Mikkelissä myytävänä -61 De Soto, varmasti Diplomat kun ei ennen uustuontia Suomessa varmaankaan ollut noita isokorisia. Tai sitten vuosimalli ei natsannut. Velipoika sitä silloin aprikoi mutta kun ei ollut ilmoituksessa puhelinnumeroa niin ei viitsinyt lähteä ajamaan Kuopiosta. Jokatapauksessa en tiedä auton väriä tai kohtaloa.
    Vaasan liepeillä lienee -60 avo-Phoenix, väristä/kunnosta en tiedä.
    Kaverilla oli ehjä valkoinen -61 Dodge STW, ruosteeton uustuontipeli kasilla ja automaatilla.
    Toinen kaveri taas kävi tekemässä tarjouksen samanvuotisesta Dodge 2d Sedanista, auto taisi mennä Loimaan tienoille?? Kerran näina sen ohimennen Forssassa.
    Olen nähnyt vain kerran Suomen/Ruotsin/Englannin tapahtumissa olen -61 2d HT Dodgen, Englannissa oli tapahtumassa Phoenix 2d HT. Ovat siis TOSIharvinaisia. Muistaakseni samassa meetingissä oli muuten myytävänä läpimätä -60 Phoenix 2d HT, hinta oli noin 3000 puntaa.
    Amerikkalaisessa Mopar-lehdessä oli vähän aikaa sitten juttu metallinhohtovihreästä ´61 Phoenix 4d Sedanista D-500 tehomoottorilla, valmistus (ja säilymis-) määrä varmasti ultravähän!!!
    Täällä on jotain tietoa tuonikäisistä Dodgeista, mielestäni mielenkiintoisia autoja:
    http://www.dodgedart.org/earlier.html


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heikkisj 2004-03-02 18:17 ]</font>
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Minä muistelen nähneeni haalistuneen metallisinisen '60-'61 Dodge (muistutti hyvin paljon DeSotoa) 4-ovisen tolppamallisedanin seisovan Hyrylän Mazdan vaihtoautohallissa joskus 80-luvun lopussa. Ja olin jopa ottanut kylmät tyypit ratin ääressä ja autokauppias huusi, että pois siitä, ellen halunnut tehdä kauppaa. Lähdin kuolaamasta, koska minulla ei ollut kylliksi rahaa kaupan hierontaan. En muista, oliko Dodgessa 225cid 6- vai 318cid V8-kone.

    T: Masa
     
  7. makke

    makke 1st gear

    Tuo aiemmin mainittu V8:ssakin esitelty puna/valkoinen '61 STW on toinen maahamme tuoduista '61 STW DeSotoista.
    Toi on kutoskoneellinen sekä omani joka on V8 koneinen ovat ainoat kaksi Suomeen tuotua autoa.
    Koska autot ovat erilaiset, on molemmat tarvinnut tyypittää Suomeen erikseen.

    Noista molemmista löytyy lisätietoa mun oman DeSotoni webbisaitilta.
     
  8. scamp

    scamp Gearhead

    joo se oli 61 ja 225cid .kävi kans kuolaamassa taitaa olla sama joka oli viime kesänä pyöri vantaalla.Samassa auto liikessä oli myös 60 sini/valk.samoihin aikoihin.
     
  9. pommari

    pommari Gearhead

    Iskältä löytyy -61 neliovisedani Pioneer,metallisininen/valkoinen katto,kilvet AAA-17.Hankittu Kaijalaiselta -91.Rempattu muistaakseni Kouvolassa jossain ammattikoulussa 80-luvulla.Muistaiskohan kukaan tällaista laitosta?
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joskus 90 luvulla järvenpäässä taisi olla 61 lila Phoenix,en tosin tiedä oliko liikenteessä mutta siirtokilvillä joskus liikkui.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Suomalaisessa elokuvassa nimeltä Katsastus on yksi Seneca.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Väriltään vaalean sininen
     
  13. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Toi punavalkonen pyöri jo 70-luvun puolivälissä itä-helsingissä harrastekäytössä, oli siistissä kunnosa ja five spoket alla. Ihme, että on säästynyt kasitukselta.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo katsastuksessa oli yksi,mainio leffa.Malliltaanhan auto on kyllä harvinaisen ruma,oikea ufo mielestäni.Makuasia tosin.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Se on oikeastaan niin saatanan ruma korimalli, että ihan sen takia se on niin siistin näköinen !
     
  16. BB Coronet 500

    BB Coronet 500 Gearhead

    Kaverilla on valkoinen 60 pioneeri 4d sedan...225 slant six...tuotu suomeen joskus 90 luvun alkupuolella!! Olis muuten kaupan jos joku on kiinnostunut!!Vaatis uuden maalipinnan, mut muuten ok!!
     
  17. RokkiKukko

    RokkiKukko 1st gear

    Juu tällä lappeenrannassa on ainakii yks pioneeri 4d 60vm valkoinen SUORA KUTOSELLA on aika orgis peli jopa penkin muovitkin vielä päällä.. nätti peli TARKOTITKO BB CORONET 500 SAMAA AUTOA..??
     
  18. pommari

    pommari Gearhead

    Höm,tulihan tarkisteltua asioita,ei tää vehje oo käyny lähelläkään Kouvolaa,mistähän tollanenkin tuli mieleen...?Vaan jossain Jyväskylän lähistöllä.
    Ja tää on ilmeisesti sama kärry minkä heikkisj oli nähny Bre-Virissä.Edelliset kilvet on ollu NFC-76.
     
  19. zejk

    zejk 1st gear

    Omistuksessani oli joskus 78-84 -61 De soto Diplomat eli se Pioneer/Seneca korinen. Auto oli väriltään metallihohtovihreä/musta katto mutta maalautin viininpunaiseksi. Rekkari oli silloin SOU-24.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Heikkiksen mainitsema valkoinen -61 STW on Arizonasta rahdattu uustuontilaite ja totteli ainakin pari vuotta sitten rnoa JRH-44. 318+aut kaksi penkkiriviä jne.
     

Kerro tästä muillekin!