Dodge Ram -03 laatikko vikatilassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja maxy, 27.6.2020.

  1. maxy

    maxy 3rd gear

    Kaikki alkoi siitä ku ei meinannu ylivaihdetta kytkeä aina päälle. Nyt ei mene ollenkaan päälle ja kolmos vaihde niin ku olis koko ajan päällä. Vika koodiksi antaa P0700 transsmission control system. P0743 Torque converter clutch solenoid/trans relay circuits. Eli mistä vikaa hakea?
     
  2. maxy

    maxy 3rd gear

    Ai niin oli vielä kaksi muuta koodia en tiedä liittyykö mitenkään laatikon toimintaan. Eli P0480 cooling fan 1 control circuit ja P0483 Fan speed*Fan sp. Öljyä on laatikossa ja tarkastettu kuumana. 1 ja 2 vaihde toimii vaan mekaanisesti kepistä.
     
  3. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Main valve body accumalatorin peltilevy on todennäköisesti irronnut ja ruuvit öljypohjas. Näkyy ku ruuvata pohjan irti.
     
  4. maxy

    maxy 3rd gear

    Käytin öljypohjaa pois! Ei näkyny mitään ihmeellistä. Putsailin paineilmalla ja vaihdoin uuden suodattimen. Uudet öljyt sisään ja koeajolle. Toimi koeajolla kaikki vaihteet paitsi ylivaihde. Sammutin auton ja lisäsin vähän öljyä ku oli jääny vajaaksi. Lähdin uudestaan ajamaan niin meni heti vikatilaan. Nyt on tilattu uusi converter solenoidi ja odotetaan sitä.
     
  5. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Otetaan alusta. Mikä laatikko siellä on paikoillaan? 46Re vai 45Rfe vai joku muu? :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!