Dodge Ram Van -89 valmistenumero

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja tb60, 24.10.2009.

  1. tb60

    tb60 3rd gear

    Tietäiskö jok mihin on stanssattu numero vaniin Tää on kai Aro Auton tekeleitä ja kai ne on samaan paikkaan ne lyöny aikoinaan rakentamiinsa vaneihin.
     
  2. ramman

    ramman Double Gearhead

    oikeen puoleisen eturenkaan viereisessä poikittais palkissa
    . Etittiin aikoinaan eka katsastuksessa kans tota vähän perkeleesti :)
     
  3. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    katoppa apumiehen puolelta reaktiotangon kiinnikkeestä (ulkosivulta), saattaa olla yhtä himmeä kuin meillä.jouduttiin meistää uusi.tämä on juuri 89 ja aron tuoma
     
  4. tb60

    tb60 3rd gear

    Kiitoksia neuvoista, keskiviikkona nousee muutenkin nosturille niin etsitään tuolta. Viime vuonna katsastuksessa ei edes katsonut numeroa, nyt sama katsuri reputti tuosta.
     
  5. twelve

    twelve 3rd gear

    ohhoh, ei mulla oo ikinä tuosta jääny leima saamatta. Kun valmistenumeron sijainnist ei oo ollu tietoo niin sit on katsastusmiehen kanssa kaivettu runkopalkkeja, ym, puhtaaks niin kauan, että numero on löytynyt... Ainakin pari kertaa tolleen. Nykyisin kyllä etsin sen numeron sijainnin valmiiks ennen katsastusta niin menee vähän nopeemmin.
     
  6. PK

    PK 1st gear

    Olenkohan ihan väärässä, mutta muistaakseni katsurin tulee tietää missä numero on. Jos ei tiedä niin otaaa selvää. Ainakin "virallisen" maahantuojan numerot on aina samassa paikassa ja löytyy AKE:n? tiedostoista. Yksityisenä maahantuoduistakin ilmeisesti pitäisi tallentua rekisteröintikatsastuksen jälkeen mihin runkonumero on meistetty. Ainakin minulla aikoinaan olleen -89 Ram Vanin katsastuksessa katsuri kävi tietokoneelta katsomassa missä numero pitää olla ja sitten raaputti sen näkyviin. Juuri tuosta paikasta missä sen on edellisissä viesteissä kerrottu olevan. Oli muuten yksityisesti maahantuotu.
     
  7. tb60

    tb60 3rd gear

    No, olihan siinä vähän muutakin fixattavaa, ei ainoastaan numeron takia pompannut. Mutta laittoi sen kuitenkin vikalistaan.
     
  8. ripe

    ripe 1st gear

    Mulla kävi pari vuotta sitten samanlailla -80 ram vanissa.
    Jarruissa oli vikaa,
    eikä löytyny numeroa, inssi käski lyömään uudet numerot.
    Tähtiä eilyöty päihin. Viime kerralla ne taas ei välittäny koko numerosta mitään.

    Saas nähdä miten käy tänä vuonna, täytys käydä taas näyttämässä.
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minulla oli vm. 85 Ram Van ja siinä oli jonkunlainen numero kuskinpuolella runkopalkissa. SItähän ei tietysti katsastussetä nähnyt kunnolla ja käski tehdä uuden siihen viereen. No putsailin vanhan ja löin saman uudelleen siihen alle. Sitten olikin kaksi kelvollisesti luettavaa runkonumeroa päällekkäin ja vielä ihan samatkin.
    Kaiken lisäksi ainakin tässä autossa oli ihan tehdaslyöntinen runkonumero apumiehen puolella, oliko nyt sen reaktiotangon mokkulassa tms. Ei nyt voi muistaa mutta akselin takapuolella rungossa sellainen kohouma. Jostain syystä siitä lähti maalit ja massat mäkeen ja alta paljastui numeroita. Putsailin vähän lisää ja siellähän se oli koko runkonumero. Eikä todellakaan mikään meistillä lyöty vaan oikein kunnolla tehty.
     
  10. KajS

    KajS Gearhead

    Pakko säestää, vaikka homma tuli selväksi: meidän koiravankkurista etsittiin kanssa katsastuksessa voimalla runkonumeroa. Löytyi: Se on siinä oikean puolen strutbarin kiinnityskohdan lähellä runkopalkissa.

    Nostalgiaa: se dodgeramvan '89 318+A500 hylättiin vain kerran katsastuksessa, päästöistä: tarvikelambda oli sanonut morjens. Katsastusyritys oli perjantaina, sitte motonetin kautta kotia ja maanantaiaamuna uusi yritys klo 8.00 ja läpi. Miksi annoin sen auton pois? Nysse on jo paalattu, mulla olisi vielä takapään ristikkonivel tallella, mondeon kyydissä.
     
  11. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    hommaa kaitsu uudestaan vani alle :eek:
     
  12. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    löytyikö numero :odroll:
     
  13. tb60

    tb60 3rd gear

    Kiitos ohjeita antaneille, löytyihän se nummero sieltä mistä neuvoitte. Olisihan Sailan kyllä pitänyt tietää, mistä etsiä. Nyt kun vielä laittaa Hiihtoliiton hyväksymien takapallojen tilalle vähän ruovimmat niin voi käydä maksuttomassa jälkitarkastuksessa.
     

Kerro tästä muillekin!