DOT-valot hyväksytään jatkossa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja vilit, 4.10.2011.

  1. renttu81

    renttu81 Gearhead

    1purehell ehti ensin.. Hidas kun olen.. :oops:
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Eihän sen suuntausta tarkasteta :D
     
  3. Nuutti69

    Nuutti69 2nd gear

    suuntausta ei tarkasteta sen valokuvion tarkastuksen yhteydessä mutta se katotaan sitten rekisteröinnin yhteydessä ja sehän ei passaa jos se on hanurista...
     
  4. vma

    vma 1st gear

    Eli tämä päätös on taas tälläinen hyvin suomalaiskansallinen perse- päätös. DOT valot kelpaavat, mutta tiukkojen reuna- ehtojen kera. Voi vittu. On se kumma että nuo valot eivät ole vaarallisia muissa maissa, tai tänne härmään tuotuna muutto- autoissa. Olisivat nyt perkele hyväksyneet nuo kaikki DOT ajovalot sellaisenaan ja olisi säästytty isolta jumpalta, väännöltä ja turhilta kuluilta.

    Kiitos taas kerran Trafi.
     
  5. asperiini

    asperiini Gearhead

    Etkö sä ole vieläkään oppinut että Trafin virkamiestä viisaampaa ei ole.
    Mitä ne siellä amerikassa tai saksassa mistään autotekniikasta, valoista nyt puhumattakaan tietää. Suomalainen virkamies sitä vastoin tietää ja laittaa ojennukseen mokomat ja meidät siinä samalla.
     
  6. Z11

    Z11 Gearhead

    Tuli tässä hieman yltiöpäinen ajatus vastaan: Engelsmanneilla on tarroja valojen päälle teipattavaksi, jolla RH auton valot käännetään LH auton valoiksi, jos haluaa ajaa manner-Euroopan puolella. Oiskohan näistä jollein valo"virittäjä"toimittajista apuva ??
     
  7. artsi75

    artsi75 1st gear

    KILVET TULI!!!
     
  8. Ck

    Ck Gearhead

    Joo mutta ei joka konttorilla oo hyväksyttyä asiantuntijaa. Ainakin A-katsastuksella ja K1:llä löytyy. Varmasti jossain yksityisilläkin.
     
  9. bbford

    bbford Gearhead

    Onnea kovasti mutta kerros nyt vielä että minkä laitteen leimasit? :)
     
  10. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mie harrastin salapoliisi työtä, 2001 duramax (Silverado) ilmeisesti :lol:

    [​IMG]
     
  11. kojo

    kojo Gearhead

    Näyttää kyl kuvassa ennemmin sierralta...
     
  12. johan78

    johan78 3rd gear

    Mutta jos sä viittaat tällä ton toisen Duramax-ketjun juttuun, niin ilmeisesti ei tullut orkkis Dot-valoilla sellaisenaan?
     
  13. artsi75

    artsi75 1st gear

    niin kyllä täälläkin aiemmin kerroin muutokset. eli lisätty valoja jotka vaaditaan suomessa ja ne on E-valoja ja lähivalot vaihdettu kuvion takia muuten DOT/SAE. auto on 2006 GMC sierra 3500 HD. kuva tuossa päällä on kyllä oikeasta autosta. auton pituuden ja leveyden takia valoja joutui lisäilemään aika lailla. kaikkinensa tuli noin tonnin halvemmaksi rekisteröinti uusilla pykälillä kun vertaa aiempaan lakiin. eli jotenkin kuitenkin on asia selkiytynyt.
     
  14. johan78

    johan78 3rd gear

    Oikeaan suuntaan homma menossa siis kuitenkin. Paljonkos muuten se pituus saa autossa olla, ennen kuin siihen pitää kylkeen niitä valoja lisäillä? 6m?
     
  15. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Kyllä, 6 metriä. Yksi valo keskikolmannekseen ja korkeintaan 3m edestä, eikä valaisinten välinen etäisyys saa olla yli 3m.
     
  16. Gettu

    Gettu Gearhead

  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Minkähän takia vasemmanpuoleinen kuvio näyttää erilaiselta kuin oikean? Johtuuneeko siitä, että kuva on viistosti otettu. Oikeassa on ainakin epäsymmetrisyyttä havaittavissa. Puolivaloillahan kuva kai on otettu?
     
  18. Gettu

    Gettu Gearhead

    Valot

    Joo, lyhyet päällä ja ehkä tuo laudoitus ovessa muuttaa hieman kuviota.
     
  19. johan78

    johan78 3rd gear

    Maallikon silmiin toi on symmetrinen. Tai ei ainakaan natsais tohon trafin kaavioon. Kiva olis muuten nähdä vastaava kuva hyväksytystä epäsymmetrisestä dot-valokuviosta.
     
  20. plastic

    plastic 1st gear

Kerro tästä muillekin!