Drag EM ja ruokailu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Huhu, 4.6.2007.

  1. Huhu

    Huhu 1st gear

    En tiedä kuinka pitkälle FHRA vastaa ruokatarjonnan "järjestämisestä" kiihdytyskisoissa, mutta oletan että teillä on siihen joku myyjälisenssisysteemi. Varsinkin kun samoja myyjiä esiintyy Kalajokea myöden. Nyt kun kesän kohokohtaan on vielä jokunen viikko, niin uskon että voitte halutessanne vielä vaikuttaa EM kisojen ruokapisteiden määrään. Muutama viime vuosi on osoittanut että ruokapisteiden määrä ei yksinkertaisesti riitä. Jonottamisaika on grilleillä jopa useita kymmeniä minuutteja ja Paddockissa pitkältä toista tuntia. No Paddock on oma lukunsa ja siihen FHRA ei pystyne vaikuttamaan, mutta toivoisin runsasta lisäystä muiden ruokapisteiden määrään ja laatuun. Tarjonta voi olla myös oikeaa ruokaa, eikä pelkästään päivästä toiseen samoissa rasvoissa muhivaa palleaa (tai paellaa) tahi "paistoperunoja" ja hanpurilaista. Toivoa sopii myös että mikäli tämän vakioidun "isotoni" -kauppiaan lisenssiä on jatkettu, niin myös ruuan laatua tarkkailtaisiin ja lisenssi arvioitaisiin uudelleen. Viime vuonna käännyin usean kanssaihmisen kanssa kannoillani jonossa, kun edellämme ollut neito sattui tarkistamaan hampurilaisensa ennen syömistä. Niin homeinen sämpylä ei varmasti olisi ollut elintarvikeviranomaisten sallitulla listalla. :soosoo:

    Joku paikallinen järjestö, seura tms. yhteisö voisi olla varteenotettava kokkaaja kisojen ajaksi. Ainakin muissa tapahtumissa vrt. asuntomessut, markkinat, urheilutapahtumat, homma toimii hienosti perusruualla. Joku sopparuoka on helteelläkin oivaa pisteltävää suolaisen nälkään. Teltalle löytyy varmasti sen verran tilaa esim. Paddockin vierestä hiekkakentältä.
    Mantorpissa moinen teltta löytyi ainakin viime kesänä radan oikean puolen katsomojen välittömästä läheisyydestä. Ja suosio oli suuri! :eek: Väljän Tapsa ainakin oli paikalla ja luultavasti näki sen. Luulisin ettei ideasta isoja rojalteja tarvitse Ruotsin suuntaan maksaa...;)
     
  2. Mikkoli

    Mikkoli Gearhead

    LOISTAVAA että joku muisti ottaa tän vuosia :mad: jatkuneen aneemiuden esiin! Ei ne 2 (?) makkaran LÄMMITTÄJÄÄ ja keppilihan vääntäjää siin katsomo rintees oikee riitä jos ja kun väkee on TUHANSIA! Täst maast ku kuiteski niit löytys useampia...?

    ps. Ja viäkun joku Jonseredmies kävis kaataan ne kuusipuut sielt rinteen loppupääst ni bueno,mahtus niittenki paikalle muutama sataja maksavaa rak reis fania :p
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Sattaiskhan peräti olla niin, että noi olis ratayhtiön juttuja? Oma riskinsä tossa on siinä, että jos sattuukin satamaan, niin sitte ei oo niitä syöjiäkään. Mitens olis sellanen vaihtoehto, että jengio koettais tuoda omat eväät, jos kokee ton ruokailupuolen kankeeks. Niin mä oon aina tehnyt, eikä oo ruokapuoli vaivannut. :rotfl:
     
  4. wokfood

    wokfood 1st gear

    Keittiömestarinne olkaa hyvät!

    Terve kaikille lajin harrastajille ja siitä kiinnostuneille!

    Ruokapuoleen ollaan tuomassa muutoksia, Tampereelta yritykset Wok Wok sekä Patruunan Juhlapalvelu hoitavat yhdessä kesän muonitukset.

    Vuoden kohokohtaan on siis vielä muutama viikko, tarkemmin tasan kuukausi. Ruokailun runko on kasattu mutta vielä voitte siihen hieman vaikuttaa, eli voitte tänne toiveitanne esittää.

    Murinaa on siis kuulunut monesta suunnasta, pyttipannu linjasta olisi päästävä eroon, onko näin kertokaa.

    Tässä pieni selostus kesän tapahtumista, EM kisat mennään tällaisella kaavalla ja sitten muut kisat hieman pienemmällä systeemillä.

    Elikkäs seuraaviin asioihin on mahdollisesti vielä tulossa pieniä muutoksia.

    Tarkoituksemme on rakentaa alueelle sirkusteltta, jossa toimii buffet ruokailu, eli maksaa euroja käteen ja vedä maha täyteen ääriään myöten.
    Ruoka on perusruokaa, näillä näkymin useita salaatteja sekä joku lämmin lisäke peruna sekä 1-3 lämmintä ruokaa. Leipää sekä levitettä.

    Eli tällä noutopöytä systeemillä pyrimme ruokkimaan isoimman osan porukasta. Buffetti on näillä näkymin auki kokoajan eli noin klo. 11.00 - 20.00. Sirkusteltta sijoitetaan näillänäkymin lähetystornin läheisyyteen

    Mikäli osallistujia olisi riittävästi, voisimme järjestää myös buffet- aamiaisen.Eli sanaa kiertämään palstalle ja jos innostusta löytyy kehitetään jonkinlainen ennakkovaraus hommeli.

    Lisäksi alueella on iso kahvipiste josta saa kahvia, teetä, leivonnaisia, pähkinöitä, täytettyjä sämpylöitä, sipsejä ja kertokaa mitä muuta haluatte

    Pizza pisteessä myydään Kotipizzan Romapizza paloja

    Pannu pisteessä on tarjolla 2-3 erilaista pannuruokaa sekä makkaraa.

    Paddokin läheisyyteen tulee yksi piste josta saa ainakin yöllä pyttäriä ja makkaraa yönälkään.

    Mansikoita ja herneitäkin on tarkoitus myydä.

    Elikkäs tässä alkusoittoa ja mikäli ilmenee jotain lisätarpeita pyritään niitä huomioimaan. Tänä vuonna olisi tarkoitus pitää jonot pieninä että kaikki saisivat ruokaa ajallaan.

    Nyt sitten vaan kyselemmään ja höpisemään, minä kyllä vastaan teille kaikkiin kysymyksiin.

    Terveisin

    Ville



    Mitäs tuumaisitte seuraavista artikkeleista

    Hot Wings eli tuliset kanansiivet?
    Muikut voissa paistettuina
     
  5. wokfood

    wokfood 1st gear

    Jaa kuinkas olis VOHVELIEN laita, nyt siis ehdotuksia, ainakin viikko vielä aikaa ehdottaa.
     
  6. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    entäs juomapuoli, onko vaivannu muuten kuin seuraavana aamuna?! :rotfl:
     
  7. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Mä luulen, että siitä asiasta on aika yleinen konsensus; juomapisteitä on ollut riittävästi. Mut sehän on hyvä, että tulee tohon safkapuoleenkin vähän uutta panostusta. toivottavasti hinnat pysyy edes puolisäädyllisinä, ja homma vetää.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Minusta toi Wokfoodin lista kuulosti suorastaan hyvältä! Ehkä itte lisäisin jonkun paella/risottotyyppisen mössön lisäksi ja mahdollisuutena valita joku vähän ytympi kastike mukaan, mutta eiköhän noillakin pärjää pitkälle... Jokaisella kun on omat halunsa, niin kaikkea ei voi pirullakaan täyttää.

    Grillattu kana, jota vois sitten äristen ja murahdellen repiä hampailla suoraan foliosta kappaleiksi? :rotfl:

    Entäpä turun keskiaikamarkkinoilla perinteisesti ollut kokonainen vartaassa tulella grillattu/savustettu sika, joka on ollut hemmetin hyvää... Tosin savuhaitta on aikamoinen tuommoisessa :odroll:
     
  9. Huhu

    Huhu 1st gear

    Re: Keittiömestarinne olkaa hyvät!

    Wings. Jättäisin pois. Kohtuuton työmäärä ja sotku saavutettuun ravintoarvoon nähden. Toimii ravintolassa pitkällä illallisella runsaan olutmäärän huuhtomana.

    Muikut. Taidan olla rajoittunut, mutta en huolisi näitäkään. On niitä hyviäkin joskus saanut, mutta kuuluu pannukatekoriaan. Se eltaantuneen rasvan haju ällöttää...


    Ja sitten seuraava pallo FHRA:lle. Oikeastaan alan epäillä että tämäkin on jo hoidossa... :wink: Eli jätehuolto. Olin pudottaa silmät päästäni Mantorpin jätehuoltojoukkojen tehokkuudesta. Se toimi aktiivisesti kaikki päivät läpeensä. "Roskasakki" keräili saastaa koko ajan yleisön joukossakin ja miltei heti kisatapahtumien jälkeen ja yleisön kaikottua kaikki nurmialueetkin olivat puts plank.
     
  10. hejo

    hejo 1st gear

    Hirveän hyvä juttu toi ruokailun "monipuolistaminen",toivottavasti toi safka homma siis koskee kaikkia eikä vaan tiimiläisiä,meinaan tuolta fyyran sivuilta sai käsityksen että sapuskat tulisi tilata etukäteen teameille...Itse uskon että kysyntää just tollaselle normaalille sapuskalle on varsinkin jos hinnat ovat kohtuulliset.Toki varmaan suuri osa tiimeistä edelleen pysyttelee omissa eväissä mutta varmaan asiakkaita riittää.Pyttärit ja ketbabit on ihan ok juttu mutta rajansa kaikella,rasvaisen ruuan lisäksi kun niissä on melko rasvainen hinta viime kesänä muistaakseni 7 euroa joutui pulittamaan lautasellisesta keltaista riisiä ja 5 kebabbi lastusta...Ei kyllä vaivaa kalorian puutos semmosen annoksen jälkeen,vaan saattaapi hieman närästää.Uskon että kaikki ottavat uudet ruokayrittäjät avosylin vastaan,koska kaikilla tulee ne rasvamössöt korvista ulos ja toi herne/mansikka myynti ois loistava juttu,tulisi lapsillekkin vaihtoehtoja ainaisen metrilakun ja jätskin lisäksi.
     
  11. wokfood

    wokfood 1st gear

    Eli nyt sanaa liikkeelle ja kun huomaan että kiinnostusta olisi järjestämme tämän aamiais mahdollisuuden.

    Mikäli homma saa tuulta alleen voisin kuvitella että aamiaislipukkeita voisi ostaa esim sisälletultaessa. Tämä on meille tärkeää, jotta voimme varautua tarvittavaan määrään ruokailijoita.

    Virvokkeita on tarjolla jokaisessa pisteessämme ja näillänäkymin meille tulee muutama tyttö mukaan, jotka sitten myyvät virvokkeita sekä pikkusuolaista yleisönjoukossa ratavallilla.

    Pizza palat ovat helppoa ateriointia lapsiperheille. Mikäli lapsiperheet toivovat jotain, kertokaa se meille.

    Saattaapi olla että alle 6 vuotiaat syövät kahden aikuisen kanssa ilmaiseksi.
    (kaksi aikuista ja max 2 lasta)Tätä en kuitenkaan vielä lukkoon lyö mutta asiasta on puhuttu.

    Lisää kysymyksiä, nyt aletaan pääseen vauhtiin.

    Terveisin

    Ville
     
  12. hejo

    hejo 1st gear

    Olen huomannut että nämä nyky tenavat ovat aivan yhtä kulinaristisia kuin vanhemmatkin,eli samaa sapuskaa syövät ja varsinkin jos hinta pienelle olisi pieni tai jopa olematon luulisi syöjiä olevan ihan jonoksi asti.Mielestäni noi hot wingsit kuulostavat hyviltä ja tipukammoisille vaan grillikribsejä...Myös yleisön joukossa kulkevat virvokkeiden myyjät ovat hyvä idea,eipähän tarvitse katsojien vaeltaa massana juomaostoksille kurkun kuivatessa. :D
     
  13. Henski

    Henski 1st gear

    Kaikki tämä uudistuminen kuullostaa hyvältä, MUTTA asia joka tulee varmasti eniten esille paikanpäällä on seuraava: Lähes kaikki oheistoiminta pakkautuu varikkoravintola, vessarakennus, ratatorni ja kapea radanylityssilta alueelle. Se on jo nyt osoittautunut pullonkaulaksi koko alueen yleisöliikehdinässä. Selväähän on, että se on markkina-arvoltaan ihan ykköspaikka, mutta oikeesti tota basaarimeininkiä pitäs saada levitettyä sinne Paddockin viereiselle sepelikentälle. Ihan kilpailijan näkövinkkelistä tätä vaan pohdiskelen, koska streettivarikko tulee olemaan mutkaradan kupeessa ja sieltä radalle ja pois ajaminen tulee olemaan aika "mielenkiintoinen" kokemus. Tosin onneksi noi kisat on jo ohi ennekuin suuri yleisö paikalle rynnii...
     
  14. Mikkoli

    Mikkoli Gearhead

    Samat aatokset ku Henskillä...miettikää viä 2 kertaa sitä tornin kupeeta teltalle! Muistellen kui paljo oli populaa viime suvena...paddokin tykön varmas väljempää. Ja TARPEEX myyjiä,ettei vaa sitä yhtä jonoo per koju/teltta...ja tarpeex ISO teltta :lol:
     
  15. Tea

    Tea 1st gear

    Sain kans alunperin ton käsityksen, mutta koskeeko tää telttasysteemi pelkästään EM-kisaa? Entäs muut kisat, esim. tuleva reilun viikon päästä oleva Alastaron normikisa onko siellä mitään tarjoilua vai eikö kiinnostusta riittänyt? Joku vuosi sit oli tiimeille aamupalamahdollisuus, makso muistaakseni jotain 6 euroo, ja silloisen tiimimme kans käytettiin sitä kyllä ahkerasti. Ja oli maittava aamupala.

    Sit vielä erityiskysymys. Me, jotka jollain tasolla joudumme noudattamaan jotain erityisruokavaliota, onko mahdollisuus saada esim. tuo aamupala varattua etukäteen oma ruokavalion mukaan? Tai vastaavasti lounas?

    Lisäyksenä tähän: "terveisin: Kilpailija"
    (niin tiedätte että tämä on tiimin puolelta, eikä yleisön puolelta tuleva ajatus)

    Argh, pakko muokata vielä kerran: Siis onko ruokailut samat yleisölle ja tiimeille?
     
  16. wokfood

    wokfood 1st gear

    Sirkusteltta on tarkoitettu yleisölle, mikäli tiimiläiset varaavat tarpeeksi ruokailuja heille järjestetään erillinen ruokailu alue, toistaiseksi tiedusteluja on tullut todella niukasti.Siis nyt niitä ilmoittautumisia.
    Seuraavissa kisoissa on myös ruokaa tarjolla, me järjestämme tänä kesänä kaikkien kisojen ruokailut( siis kiihdytyskisat ja vauhtipäivät).
    Tiimeille on lähetetty kirje jossa oli tiedote näistä asioista. Ilmoitan nyt vielä,

    Eli jos tiimi haluaa varata aamupalaa tai muita ruokailuja voitte osoittaa tiedustelut osoitteeseen fredrik.lilius@patruuna.fi

    Perusruoka tehdään vähälaktoosisena sekä muutenkin yleisiä normeja käyttäen, jokaiselle kyllä ruokaa löytyy.

    Lopullista suunnitelmaa ei ole vielä leimalla lyöty, mutta Raiskin kanssa olemme pyrkineet suunnittelemaan aluetta niin ettei pullonkauloja synny ja ruokatarjontaa on riittävän monessa paikassa.

    Jonot on tarkotus ohjata aidoilla ja esim kahvitelttaan mennään neljässä jonossa ja kävellään linjaston läpi, kassan kautta eli jono liikkuu kokoajan ja homma toimii.

    Grilliripsit on ollut puheissa, niille hinta muodostuu melko kovaksi.
     
  17. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Toi aamiaismahdollisuus olis myös mun puolesta tervetullut, jos radalla majoittuu. Joitakin vuosia sitten,kun toi mahdollisuus oli, ja sen sai "ilmasiks" kun ilmottautu ja makso kaikkiin kisoihin kerralla, oli pakko ilmottautua kaikkiin, vaikkei niitä ollut edes tarkotus kaikkia ajaa. :D Oli se vaan niin helppoo, kun oli aamiaiskupongit jo portilla kuoressa.
     
  18. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    Muikut voissa paistettuina;

    Tää olis paikallaan,jos sattuu olee vaikka suolanpuutostilaa jossain vaiheessa,ja jos vielä neulamuikkuina,niin aina parempi.

    T.Hessu
     
  19. Cuda

    Cuda 1st gear


    Toinen ääni neulamuikuille !

    Vähän parempaa safkaa kuin ne Alastarolla vuosia tarjolla olleet "pyttipannu" ja "kebab" -kauppanimikkeiden alla myytävät safkan irvikuvat.
     
  20. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Olkaa vähän varovaisempia, tai noille rupee kohta joku ministeriö järjestämään kalastuskiintiötä, etteivät lopu. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!