- - - > Drag Race rata Uudellemaalle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja kotu, 20.10.2007.

  1. kotu

    kotu Gearhead

    Onko FHRA:lla minkäänlaista ratahanketta suunnitteilla tai onko ollut edes ajatuksia Keimolan perinteiden jatkajaksi ?

    Entä löytyykö yhteistä ratahanketta tai tunnustelua toisten moottoriurheilijoiden kanssa ?

    Pohjanmaan harrastajat kasaavat rataa tosissaan, eikä pääkaupungilla ole kuin myyrän reikiä täynnä oleva Keimola 70-luvulta.
     
  2. homer

    homer Double Gearhead

    Pas...ko tänne mitään moottorirataa. Muutaman vuoden toiminnan jälkeen se valitettaisiin kumoon ja paikalle vaadittaisiin asuntoja maahanmuuttajille.....
    Malmin kenttääkin (ihan vaan esimerkkinä) ollaan niin pirun kovalla vimmalla tuhoamassa.
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Taitaa tosiaan ihan jo melusta valittajien takia Uudellamaalla ihan pääkaupunkiseudusta puhumattakaan olla melkosen mahdotonta löytää paikkaa mihin tollasen radan vois rakentaa kun nykyiset keskelle korpeakin tehdyt käy jatkuvaa taistelua olemassaolostaan.
    Off topic mut kuvaa hyvin tilannetta että täällä jossain meilläpäinkin on joku vuosikymmenet paikalla ollut ampumarata ja nyt sinne siitä parin kilometrin päähän on jotkut pari tyyppiä keksineet rakentaa talonsa niin nekin on nyt sit lehtikirjoituksen mukaan jo lähettäneet meluhaittoihin vedoten sen ampumaradan lopettamista vaativia kirjelmiä jonnekin ympäristöasioista päättäville tahoille :odroll:
    Tollasta se valitettavasti on joten kenellä riittää intressejä sijoittaa aikaa, rahaa ja vaivaa vaan päästäkseen hakkaamaan päätään seinään :-?
     
  4. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Unohda koko juttu :soosoo:

    Niinkauan kun valtaapitävien joukossa on vihreitä ja yleistä ns. vihreää populismia harrastavia ääntenkalastajia, ei Uudellemaale mitään tällaista ilmastoa ja rauhaa tuhoaavaa ratahanketta tule. Ainoa keino lienee siirtyä Tukholman malliin ajelemaan kaduille ja saada päättäjät näin huomaamaan, että oma rata voisi olla turvallisuuden kannalta parempi vaihtoehto. Se , saadaanko koko harrastajakunta tällaiseen mukaan ja uskalletaanko yleisesti kapinoida viranomaisia vastaan onkin jo ihan toinen juttu :eek:

    Herran pelko kun on näillä leveysasteilla jotain .... :wc:
     
  5. Muki

    Muki Gearhead

    Taalla amerikassa ratoja on purettu koska grynderit ovat halunneet tehda tilia maan "jalostamisella". Seuraus: esimerkiksi San Diegossa viime vuonna 36 kuolonuhria oisissa katukisoissa --> viranomaiset pystyttivat yhden ostoskeskuksen parkkipaikalle dragstripin, jossa ajetaan saannollisesti.

    Ongelma on ollut niin paha etta taalla on rangaistavaa lainsaadannollisesti olla katsomassa laittomia katukisoja, puhumattakaan siita etta niissa ajaisi.

    Eli Luigilla on tossa kylla ihan pointti, etta pahimmillaan kantapaan kautta viranomaisetkin oivaltavat, etta parempi radalla kuin boulevardilla.
     
  6. panhead

    panhead 1st gear

    Vantaan Seudussa oli juttua että Vauhtipuistoon tulis moottorirata ja dragstrip.Vauhtipuisto sijaitsee Seutulan lentokentän vieressä joten ei pitäis olla meluhaittojakaan.Ei mitään hajua miten pitkällä projekti on,mut oon kuullu jutusta muitakin reittejä.Vantaan kaupunki on jutussa mukana myös.
     
  7. kime2

    kime2 Gearhead

    Kyllä se on PERKELE täytyihän niiden tietää jo rakennusvaiheessa et lähiseudulla on ampumarata ja sieltä joskus saattaa jopa kuulua pientä ampumista,harvoin varmaan kuuluu ja ei koskaan kovin myöhään jne jne!

    Vittu,valitampa naapurista kun pesee nyt painepesurilla veneitään toista kertaa tälle kaudelle,melkoinen porvari.
    Alankin kerätä kansalaisadressia moisen häätämiseksi asuinalueeltamme :poff:
     
  8. laakkius

    laakkius Gearhead

    OT,
    Tänäänkin heräsin klo.11 kun naapuri polttaa kumia valiantilla pihassaan...
    Pitääkin kirjottaa heti valitus paikalliseen lehteen... :poff:
     
  9. Holset_HX55

    Holset_HX55 1st gear

    Valituksen luultavasti tekee lennonjohto turvallisuuteen vedoten koska luulevat että tehokkaammista laitteista lähtee kuitenkin jotain maata kiertävälle radalle...
     
  10. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Lappeenrannassahan vapautuu lentokenttä kohta. :)
     
  11. 509

    509 Gearhead

    Tässä kettutyttöjen ja muiden viherpiipertäjien luvatussa maassa moottoriurheilu tulee loppumaan lähitulevaisuudessa.
    On se kuitenkin kumma et kaikesta vastustuksesta huolimatta kaikkein kuuluisimmat suomalaiset maailmalla ovat kilpa-autoilijoita.
     
  12. Holset_HX55

    Holset_HX55 1st gear

    Esimerkkinä kimi räikkönen.. onnea vaan hälle..
     
  13. Cata

    Cata 1st gear

    Suunnitteilla on moottorirata mutta dragstrip ei nykyisessä suunnitelmassa ainakaan ole. Pääsuora on kyllä pitkä joten en ole varma josko siihen 1/8 mailia mahtuisi. Melurajat on alueella (jopa siellä) kuitenkin niin tiukat että voi olla vaikeaa ajaa siellä drag racea (motocross-ratahan siellä jo on, ja siitä valitetaan jatkuvasti). Olen seurannut projektia aika läheltä ja kaavahan on nyt kommentointivaiheessa, ja pitäisi hyväksyä tammikuussa. Huhut vaan kertovat että on menossa jäihin sekin homma viime metreillä mutta toivottavasti on vain huhu... Ja tällä kertaa ongelmana ei olisi ne viherpiipertäjät vaan ilmailulaitos joka saattaa haluta laajentaa kenttää siihen suuntaan. Mutta tämä nähdään sitten kun kommenttikierros on (muistaakseni joulukuussa) ohi.

    -Cata-
     
  14. Tylyttäjä

    Tylyttäjä 1st gear

  15. kotu

    kotu Gearhead

    Olemmeko me saamattomia vai laiskoja kun emme saa omaa rataa Uudellemaalle :soosoo:

    On se vaan kumma juttu, että piskuisella 400 000 ihmisen Maltalla on oma rata.

    "Malta on nopeasti kehittynyt avoin talous, joka on erittäin riippuvainen vientikaupasta. Bruttokansantuote henkeä kohden on vain 53 prosenttia EU:n keskitasosta". (finpro). Maltan BKT oli 14 400e kun Suomen on yli 30 000e. Radan saannin esteenä ei ainakaan pitäisi olla heikko BKT.
     
  16. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Maltalla vissiin tais olla jotain sotilasaktiviteettia jossain vaiheessa, ja joutilaita kenttiä sitä varten? Et ei se pelkästään siitä bruttokansasntuotteesta ole kiinni. Ilmastollisistakin syistä meillä toi tienrakennus vaatii vähän rajumpia tomenpiteitä kuin tuolla etelässä. Mut toki en vastaan potkis, jso rata tänne pätkähtäis, vaan mistäpä ne puuhamiehet ja äänitorvet jotka tuon tarpeellisuudenkin osaa päättäijille selostaa?
     
  17. pölhö

    pölhö 1st gear

    Hakekaapa vaan lupia jollekin OSTOSHELVETILLE, tulee alta aikayksikön. :wc: . Hyvä esimerkki Vantaalla Pakkalan-Tammiston-Veromiehen alue, muistaneeko kukaan tilannetta 15v. sitten? ja nykytila :eek:
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Ostohelvetti on vähän eri asia kuin moottorirata, mikä herättää tunteita puolesta ja vastaan. Valitettavasti vastustajat ovat tällä hetkellä liian hyvin verkottuneet ja heillä on vahva edustus myös politiikassa. Kansan tukikin on helpommin ostoshelvetin kannalla kuin moottoriradan, sillä moottorirata tuottaa niitä paljon puhuttuja hiilidioksiidi päästöjä turhan päiväisen pärräämisen ohella ja on todella vaarallinen ekosysteemin kannalta. Taitaa täysimittaisen drag stripin saaminen olla Uudellemaalle mahdoltonta, kun vastavalmistuneet mikroautoradatkin suljetaan melun takia, ennen kuin niillä ehditään edes kunnolla ajaa. Muistakaa vaan miten kävi Tuusulan mikroautoradalle vajaat 10 vuotta sitten.
     
  19. luppes

    luppes 1st gear

    Älkääs hoppuilko, Vantaan vauhtipuiston rataprojekti etenee, kylläkin hitaasti, lisäksi on pari muuta ratahanketta meneillään åålanti ja hämeeseen, näistä kuullaan aikanaan jopa hyvinkin pian.

    - Luppe -
     
  20. maverick

    maverick Gearhead

    Kuulostaa mielenkiintoselta! :D
     

Kerro tästä muillekin!