Drifting / Roadsport Camaro 2 gen projekti

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja MikkoV, 13.3.2010.

 1. MotorFreak

  MotorFreak 1st gear

  Ja mitä itse olen noitten chevan perien kanssa joutunut tekemisiin, niin ei kannata toistaa samaa virhettä eli toteuttaa sen laakereiden esijännityksen valtavalla nipulla shimmejä, vaan laittaa paksut lätyt sinne ja ihan muutama shimmi vaan. Iso pino shimmejä toimii käytännössä jousena. Joissain etuvetolaatikoissa tosin on shimmien tilalla poskilaakereilla jousilevyt, mutta tuollaisessa perässä niillä on mahis tulla ulos sieltä pesistään.

  Kannattaa huomioida että jotkut lukot saattaa vaatia lautaspyörän väliin spacerin.
   
 2. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Kiitoksia vinkeistä, eiköhän tuo näillä suju.
   
 3. MotorFreak

  MotorFreak 1st gear

  Mielenkiintoinen ilmiö. Oliko muuten kyseessä "aito" torsen vai truetrac? Miettinyt tässä kuinka paljon moisilla mahtaa olla eroa.
   
 4. T.N

  T.N Gearhead

  [quote

  Mielenkiintoinen ilmiö. Oliko muuten kyseessä "aito" torsen vai truetrac? Miettinyt tässä kuinka paljon moisilla mahtaa olla eroa.[/quote]

  Kyseessä oli oli torsen t1 , joka oli kaivettu -99 camaron 7 ,5/8" perästä.
  ja sovitettu 7,5" perään . Ongelma taisi olla olla siinä että noin uusi camaro on varustettu luiston estolla joka tarvittaessa jarruttaa jompaa kumpaa takapyörää ja nyt kun se murikka laitettiin vanhaan autoon niin ei ole kukaan tunnustelemassa pyörien nopeuksia....
   
 5. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Kuinka kriittinen tuo välyksen säätö on, sain välyksen välille 0.8-0.12mm. Välitys ei ole kyllä kulunut nimeksikään. Oli muuten richmondin 1:3.72

  Eli mitä haittaa jos liian tiukka? Lämpiää

  Maalaisjärjellä ajatellen luisuajoon liiallinen välys ei ole hyväksi. Siinä kun usien tavataan tehdä niin että takapyörien pito irrotetaan pikku "kytkinnäpyllä", siinä käsittääkseni mitä isompi välys, sen suuremman tällin ottaa vastaan välitys.
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Liian tiukka lämpiää tai ainahan ne lämpiää ja välykset pienenee ja jos pienenee liikaa niin varmaan hajoo. Mutta toi luisuajohan ei kestä yhteen putkeen niin kauaa kuin joku ratakisa, mitä noissa ohjeissa on ajateltu? Niin ei ehdi lämpenemäänkään niin paljoa. Jossain nascar kilpureissahan on peräöljyllekkin oma jäähdytin.
   
 7. hoopee

  hoopee 3rd gear

  Eipä näkyny/kuulunu kamaronttia vloppuna alastarossa??
   
 8. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Mun ajopäivä osui Perjantaille ja sääennuste oli sen mukainen että kävin ajamassa tutkinnon Imprezalla. Olikos viikonloppuan millaista kalustoa paikalla?
   
 9. hoopee

  hoopee 3rd gear

  Eipä siellä mitään hirveän mielenkiintoista näkyny.lauantaina en kyllä kauheasti ehtiny autoja katseleen...
   
 10. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  http://forum.f-bodyfinland.com/Yabbse/i ... 8953;image

  Siinä se dynokäppyrä mitä toivottu, eli koneelta 505hp / 660nm (ja pyöräteho 470whp pinnassa)

  Oishan tuoss näymmä vielä vähän jatkojalostamista, mutta varmaankin näillä mennään tämä kesä. Vi mitä sanoo arvon raati.

  Ja eilen muuten taas Alastarossakin käyty, luisuajo alkaa jo luonnistumaan. Rata-ajo tosiaan ei, jarrut... Oikaisin etusatuloiden kiinnikkeet kun satulat sojotti minne sattuu, yksi kunnon jarrutus ja ne oli taas vinossa...
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Hyvät lukemat, tommoselle moottorille olis paljon käyttöä useemmassakin projektissa.

  Mitä noi satulan kiinnikkeet tolleen taipuilee? mistä materiaalista ne on tehty, kuin paksut? eihän tommosen pitäis olla mahdolista.
   
 12. cam68

  cam68 1st gear

  laitas kuvaa niistä satuloiden kiinnikkeistä vaikka f-bodyn puolelle projekti osioosi.. katellaan vähän mikä niissä oikein mätää :D
   
 13. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Jokunen filminpätkä ja kuva ekoista luisukisoista Motoparkista.

  Suhteellisen tyytyväinen oon ekaan kisaa, 20 kuskia lähti lajitteluun, olin viides. 13 kuskia pääsi mukaan pariajoihin, ja viides lopputuloksissakin, taso oli kovin todennäköisesti täällä ikinä tähän asti.  FPDA Motopark 2010 :: 15052010012.flv video by Jampsu - Photobucket

  FPDA Motopark 2010 :: 15052010011.flv video by Jampsu - Photobucket

  FPDA Motopark 2010 :: 15052010021.flv video by Jampsu - Photobucket

  FPDA Motopark 2010 :: 15052010022.flv video by Jampsu - Photobucket


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 14. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  Hieno laite sulla , ja komeesti työntää menemään isännän käsissä

  T.Hessu
   
 15. C-barge

  C-barge Gearhead

  Tuli itekin käytyy vilkasee tota driftausta, dragvarikolla kun ei ollu enää tilaa ni me oltiin sielä driftauksen puolella itekin, ja ihan hauskan ja näyttävän näköstä touhuahan se oli, reipasta vauhtia gummisuitsun kera.
   
 16. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Jos jotain kiinnostaa nähdä kunnon videomatskua ekasta kisasta.

  Pitkä kooste ekasta kisasta julkaistu

  http://www.vastaheitto.com/videot/fpda2010motopark1.wmv

  Ja jos ei jaksa koko pätkää, eniten Camaroa n. 15min kohdalla eli mun lajitteluvedot

  Mun pariajovetoja 22min and 23,30min

  Finaalivedot on ylipäätään aikalailla katsomisen arvoiset! 33min kohdilla vaikkei F-bodya enää näykään, Skylinen konehuoneessa kyllä möyryää ahdettu LS2.

  _____________________________________________

  Ja sinne Roadsporttiin, kun kumminkin kysellään. Kahteen viimeiseen kisaan olen ajatellut sitten lähteä, alkukausi menee nyt liikaa tän toisen lajin parissa.
   
 17. ata

  ata Gearhead

  Tuossa Skylinessä itseäni on aina häirinnyt se kun sen yhteydessä yleensä mainitaan että siinä olisi "Cadillacin kone" ja nimenäkin on "Skydillac" sen takia, vaikka LS2 on kyllä Chevroletin kone vaikka sitä on toki käytetty myös Cadillaceissa, Pontiaceissa, Holdeneissa, Vauxhalleissa ym. merkeissä Chevroletin lisäksi, mutta se ei tee niistä muun merkkistä. Ittelläkin kun on Pontiacissa tuollainen saman sarjan Chevrolet LSx-kone, jota ei kukaan ole koskaan väittänyt Pontiacin koneeksi kun se on Chevyn kone Pontiacissa. Cadillacilla on kyllä omiakin V8-koneita (kuten Northstar) mutta se on ihan eri kone kuin mm. CTS-V:ssä käytetty Chevyn LS2. Se Skyline pitäisi olla siis Skyvrolet eikä Skydillac sen takia vaikka kyseinen koneyksilö olisikin Cadillacista peräisin. Sori OT, Camaro on kyllä hieno!
   
 18. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Unohtui ilmoitella tänne että toinen FPDA Drift Seris kisa ejeltiin eilen 5.6 Alastaron takamutkissa, samaan aikaan Kamasa nationalsien kanssa.

  Nyt alkoi jo homma ihan sujumaan, lajittelusta neljäs sija ja kilpailun 1. :D

  http://www.youtube.com/watch?v=KdZlFQ_7XGg

  Tosa oli ainoo pikku filminpätkä mitä löysin, ei mitään parasta settiä kun meni ehkä hieman pasmat sekaisin kun kaveri töytäs tuossa perään alussa.
   
 19. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Onneksi oli pienehkö pusu, ainakin näyttäisi siltä
  http://www.youtube.com/watch?v=Y16enyuaERA
   
 20. MikkoV

  MikkoV Gearhead

  Juu ei mitään mitä ei oikomalla, kitillä ja maalilla korjata.

  http://forum.vastaheitto.com/index.php? ... 4716;image
   

Kerro tästä muillekin!