E10 uusi polttoaine

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja studio57, 30.11.2009.

  1. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Ei tuohon oikeen muuta selitystä ole tarjolla kun 98E5 ja verraripoweri on samaa ainetta poislukien tuo "männän yläosan kitkaa vähentävä vaikutus".
    Vois olla kysettä moiselle aineelle ihan lisäainepullona. No, onneksi mulla pääsääntösesti mannän yläosassa on renkaita enempi tai vähempi niin en kyseistä lisäainetta tarvihe.
    Ja kun en oktaaneja tarvihe niin mieluummin 95 jossa hyvällä tuurilla vain 5% etanoolia kuin 98 tai "99" jossa 5% etanoolia ja 3% muuta ekooveria.
     
  2. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Juu, ja samasta letkusta toinen saa tehoja ja toiselta ruostuu helmat :rotfl: Kun tekniikan ja tieteen korvaa mutu ja uskomukset niin auton korjauskin alkaa sujua kirkon penkillä :rotfl: Vakavasti ottaen 98 taitaa olla tiukilla muutaman vuoden päästä kun ainakin pääkaupunkiseudulla tuli jo nähtyä kylmäasema jossa oli tarjolla 95, 85 ja d eikä muita lajikkeita :rotfl:
     
  3. Substitute

    Substitute Gearhead

    Uutisoivat aiheesta tuossa jokunen päivä sitten. Ei ole kuulemma yhtään auton rikkoutumista todennetusti tapahtunut tästä johtuen. Mutta voihan se tietysti olla että ongelmia on ollut, nehän voivat johtua monesta asiasta ja bensa voi olla se viimeinen lenkki joka ne ongelmat esiin laukaisee.
     
  4. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Olet uskaltautunut ihan pk-seudulla käymään???

    Onneksi on vara valita millä asemalla tankkaa St1 ei ole pk-seudun ainoa ketju, kai huomasit?
     
  5. speedy

    speedy Double Gearhead

    Oon ajellu tolla lantratulla 95 liemellä alusta asti (-90 MB 260E) ihan koemiellesäkin, kun noita pelottelujuttuja on viljelty :) Ei mitään muutosta käyttäytymisessä ..no kulutusta ennoo jaksanu mittailla ,käyttöajelut on pääsääntösesti lyhyttä työmatkaa ja kaupassa käyntiä, 10tkm/ vuosi. Ysikasilla luultavasti kuitenkin kannattais ajaa sen paremman hyötysuhteen vuoksi.
     
  6. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Joo, käymään vaan koska muutoin toi kehä iV:n sisäpuoli ei sovellu ihmismäiseen elämään 8) Onneks on varaa valita mutta lienee aika selvää että ST1 ei saattaa olla ensimmäinen joka jättää 98E5:n pois mutta ei viimeinen. Sittenhän tuo vauhti kovenee kun E15 tulee markkinoille jolloin taas tarvitaan säilö uuteen lajiin :poff:
     
  7. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Kato saatana, jossain asiassa ollaan samaa mieltä :rotfl: Vaikka ei ollakkaan saman puolueen jäseniä 8)
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Siinä ollaankin sitten jo erimieltä sillä en oo minkään puolueen jäsen.
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Samaa Nesteen bensaa se on kaikilla asemilla, että ei se ole ketjusta kiinni.
     
  10. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Ollaan sitä nykyään niin tsadilaista, vaikka heinätupot törröttää vieläkin mutaisia jälkiä jättävistä saappaista... :poff: Kokemäellä on jo pari vuotta ollu kylmäasema, josta ei saa ysikasia.. 8)
     
  11. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ei liity mitenkään tähän jalostamojen putkistojen huuhteluaineeseen, mutta duunikaverin sanoja lainatakseni "Stadi hiljenee taas kun stadilaiset lähtee kotiin Jouluksi" :rotfl:

    Monta kertaa naurettu kun joku savolainen yrittää heittää stadin slangia kaverin kuullen, niin kaveri vaihtaakin siihen ja sen jälkeen on yleensä aika hiljasta...korkeintaan kysyvä ilme savolaisella, "Häh" ? :lol:

    Oikeasti kuulostaa hienolta kun joku siis OIKEASTI sitä osaava vetää stadin slangia 8)
     
  12. Substitute

    Substitute Gearhead

    Ajelin tuossa talvikelissä just reilut parisataa kilometriä 95E10:llä, keskikulutus jossa oli mukana jouluaikaisia kylmäkäynnistys-pätkäajoja laski 8,4l/100 km lukemaan. Lähtiessä lukema oli 11,5l/100km pätkäajon jäljiltä. Auto on '94 Chrysler 3,5l moottorilla.
     
  13. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Heitämpä minähi OT:n :rotfl:

    Saati juhannuksena, Stadi lähes autio ja meininki lepposa 8)

    Työmaalta eräs "kaveri" Kuusaalta oli asunu pari kuukautta Mogadishu Avenuella ja tokas sit toiselle: "Wittu, mie oon stadist" :rotfl: :rotfl: Siinä se kiteyty...
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Meinaatko että teboil eli lukoil ostaa nesteeltä bensansa? ja st1 lisää ihan omatekemiä litkuja bensansa joukkoon.
     
  15. Hai

    Hai Double Gearhead

    Sitä se meinaa. Eihän sitä muut suomessa tee.
    Vähän "viimevuoden tietoa", mutta suuntaa antavaa.
    http://www.oil.fi/index.php?m=4&id=203
     
  16. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Eli siis puhuu venäjää ja ruotsia? Oikea stadin slangi kun on peruja venäjän vallan alta ja ruotsalaisista maahanmuuttajista josta on jäänyt muutamia venäjän sekä ruotsinkielisiä sanoja joita on muunneltu hieman (poislukien stadinteinislangi, niiku sillee, niiku tiätsä). Noh, joka tapauksessa paremmankuullosta ja ymmärrättävempää kuin porvoon ruotsi, komma du tänne?
     
  17. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Tämä selviää helposti kun otta yk kirjasen ja menee patsastelemaan tuohon tielle ja kattelee millä numerolla tankit ajelee.
    Löpön kohdalla aineski tankataan autot samasta säiliöstä oli sitten nesteen tai seon auto sekä näyttääpi tuossa suhaavan shellin ja teboilin autotkin. Paljonkos niitä firmoja sitten jäikään... Olen lähes varma että st1 ajelee myös mutta tänä päivänähän shell on st1 joten osa tavarasta saattaa mennä shellin autoissa.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    St1 ostaa bensansa Nesteeltä ja se on samaa kamaa kuin Nesteen ja Shellin myymä kama. Ainakin osan myymästään bensasta Teboil/Lukoil ottaa Nesteeltä, ei välttämättä kaikkea.
     
  19. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Niin kenen tekemään etanolia neste käyttää omassa bensassaan kun st1 käyttää omatekemää?
     
  20. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ostaa ostaa kaikki Nesteeltä vaan kaikki laittavat oman lisäaineen joukkoon... Ja Teboil saattaa tuoda itse varsinkin dieseliä.

    Ja St1 tekee kaatopaikka jätteestä "ituhippi" lientä E85
     

Kerro tästä muillekin!