E85 ja Street-B.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja JuhaKuu, 28.9.2009.

 1. studio57

  studio57 Gearhead

  juu, normaalissa ajossa käry ei käy ellei joku kärtsää..
   
 2. ernie

  ernie 1st gear

  Onko kukaan tietoinen mitä oktaaneja tuo RE85 sisältää? E85 aineessahan oktaanit ovat suunnilleen 105:n luokkaa eli aivan kisabensan luokkaa.
   
 3. Mopar

  Mopar Gearhead

  Ei pysty sanoo, kun ei tiedä mitä ovat siihen sotkeneet. Täytyy muistaa, että tuo E85 käy viileempänä, eli kestää hieman enemmän nakutusta, kuin suora oktaani vertailu bensaan. Luulisin kuitenkin tuo RE85 olevan lähellä tuota virallista E85.
   
 4. shmot

  shmot 1st gear

  Verottomalla polttoaineella ajamisesta pitää maksaa lisäveroa ajopäivien mukaan. MP:lle se on 100 e/päivä. Autolle enemmän. Olisikohan ollut 330 e/päivä. Saa sitä ajaa metanolillakin kadulla kunhan maksaa verot. Selvittelin tuota kun muutin pyörän metanolille että säilyy katulaillisena :rotfl:

  Kannattaa ostaa 100 % etanolia ja sotkea 15 % kisabensaa siihen, niin on vähän parempaa.

  Edit: Tässä
  http://www.ake.fi/AKE/Verotus/Polttoainemaksu/
  Periaatteessa sitä voisi varmaan ajella nitrollakin kadulla, mutta ei lyijyllisellä bensalla :) Sehän on kielletty. Lukeeko säännöissä "tieliikennekäyttöön sallitut polttoaineet" vai "tieliikennekäyttöön yleisesti myynnissä olevat polttoaineet"? Kumma juttu jos katuautossa ei saa nitroa käyttää kun se on kadullakin sallittu...
   
 5. gremlin

  gremlin Gearhead

  FHRA vois selkeyttaa ajoissa sitten ton pukusaannoston, mahdollisesti/luultavasti/ehka/jos/... West Coast Cup tulee sallimaan E85 kayton kaikissa luokissa.
  Ja mielummin ruotsin kanssa yhtenaiseksi, ettei taas saadeta jotain erikois-suomi-saantoja etta E85 kuskit joutuu kayttaa samaa pukua kuin nitrokuskit. :odroll:

  Katotaan nyt mita kokouksessa mainitaan parin viikon paasta.
   
 6. c-305

  c-305 Gearhead

  onko tietoa miten noi ruotsin E-85 pukuhommat menee
   
 7. Uba

  Uba 1st gear

 8. JFR

  JFR 1st gear

 9. Mopar

  Mopar Gearhead

  No sittenhän tuo hakkaa kyllä ruotsalaisten e85 ainakin paperilla.
  25% mtbe:tä jossa ron>116 ja MON>101 VAIKKA ne ruottalaiset muuta sanosivat :rotfl:
  Vaikuttas äkkiä katottuna ihan kelvolliselta race kamalta
  :eek:
   
 10. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Jos säännöt tulevat sallimaan niin tolla ajetaan kenties jo ensi kesänä :D
   
 11. Mopar

  Mopar Gearhead

  Ajettiihan sillä tämäkin kesä :odroll:
   
 12. DS 325

  DS 325 Double Gearhead

  Ok 8)

  Mä tarkoitinkin Streettiä :lol:
   
 13. Mopar

  Mopar Gearhead

  Oho, tuli nopeesti vähän väärää tietoo levitettyä. Siinähän on 25% etbe:tä (Ethyl tert-butyl ether) eikä mtbe:tä (Methyl tert-butyl ether) mitä molempia on käytetty bensan(kin) oktaanin nostamiseen(oxygenates), lienee tuo mtbe vähenemään päin myrkyllisyytensä vuoksi.
  ETBE:n ron+mon/2 on 111 ja
  MTBE:n ron+mon/2 on 110 ja
  Etanolin ron+mon/2 on 115.
  Tuosta suoraan laskettuna olis RE85:sen ron+mon/2 114,4
  Mitä hieman vähentänee tuo butaanin osuus, missä lienevät oktaanit bensaa vastaavat.
   
 14. -31

  -31 Gearhead

  Mitenkäs nuo muoviset turvatankit/vaahdot, kumiset bensaletkut ja regulaattori,pumppu, jne. tykkää E85 litkusta? (vai onko tämäkin jo tuolla ketjussa käsitelty). Sitten, onko E85 putsattava pois polttoainejärjestelmästä kuten metanoli? Meta menee ainakin aivan töhnäksi jos jää linjastoon vähänkin pidemmäksi aikaa? Ja tuotahan annetaan enemmän kuin bensaa, meneekkö öljyt munilleen esim lämmityskäytössä ohi vuotaneesta polttoaineesta? Viinahan ei kai tee öljylle hyvää.
  Tyhmiä kysymyksiä :oops:
   
 15. studio57

  studio57 Gearhead

  vaihtelee, suurin osa osista ei ole moksiskaan
   
 16. Mopar

  Mopar Gearhead

  En kesän aikana tyhjännyt linjoja kertaakaan kisojen välillä. Kyllä se aina hyvin käyntiin lähti, tiedä sitten olisko menny liisteriks, luultavasti ei.
  Käsittääkseni ei sotke öljyjä yhtä pahasti kuin metanoli. Ei oo kokemusta mutanolin kanssa.
  Tuotahan poltetaan noin 1,3 kertaa enemmän kuin bensaa ja metanolia 2 kertaa bensaa vastaavasti.
  Lähinnä tuli mieleen, kun tuon koostumuksen näin, että tarvitaanko tässä top lubea joukossa ,kun ei oo bensaa voitelemassa. Ilmeisesti eetteritkin on aika kuivia ja nuo muuthan on vähiin päin kanssa alkoholeja. Toisaalta pitäshän tuon toimia flexfuel autoissa vai alkaako ne nyt paukkumaan voitelun puutteessa.
   
 17. gremlin

  gremlin Gearhead

  Jostain lueskelin etta tosta E85sta puuttuvat kokonaan(?) noi metalleja syovyttavat ainesosat mita taas metanoolissa on.
  Ei kait ne oikeen sita muuten kehtais normiautoisiin myyda?
  Sama jutuu oljyjen kanssa, jos tolla ajetaan normiajoa niin ei se oikeen voi oljyja pilata :odroll:
  Niijuu, ei se metanooli mikskaan tohnaks mee, se tohna on noita metalleista irronneita/liuenneita aineksia mikka jaa jaljelle kun metanooli haihtuu. :wink:
  Valiantissa tein niin etta ajon jalkeen tyhjasin tankin ja kaasin sinne normi pensaa ja kaytin jonkun aikaa. Ei nayttanyt mitaan muhjua tulevan, toki mulla ei ollu kuin 30% metanoolia.
   
 18. Mopar

  Mopar Gearhead

  Verrataan polttoaineena bensaan, eli bensalle kelpaavat asut käy myös E85:sen kanssa.
   
 19. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Mun käsittääkseni toi metanoolin öljyjä tuhoava vaikutus johtuu siitä, että se on kova sitomaan itteensä vettä ja sitte rikkaan seoksen ja ohipuhaltelujen seurauksena tota vodaa pääsee öljynsekaan ja se menee puuroks. Toi jäähsyttävä vaikutus tas tekee sen, etei ööljyt oikeen koskaan lämpene riittävästi jotta toi vesi pääsis öljyn joukosta haihtumaan. Tommottii me se ollaan tääl turus ymmärretty.
   
 20. Jza

  Jza Double Gearhead

  ^Luulis sen sitten etanolinkin toimivan samalla tavalla. :eek: Ainakin 62 prosenttia se imee vettä hienosti sekaan :lol:
   

Kerro tästä muillekin!