edullinen momenttiavain 23,5 kg.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja jukka63, 28.6.2005.

  1. jukka63

    jukka63 1st gear

    mistähän mahtais lyötyä edullinen avain tohon momenttiin.23,5 kg.tai sitten jotain näitä uusia lukuja,mitä lieneekään.tarkoituksena ois tarkistaa,onko mopen perän laakereiden preload saanut siipeensä ja olis pikkasen löysä.siitä vois johtua kevyt ulina ja klonksahtelu.toivossa on hyvä elää :D
     
  2. Kossi

    Kossi 1st gear

    Voinen suositella ostamaan aivan laadukkaan momentti avaimen vaikka halvan ja laadukkaan avaimen hinnanerotuksella saakin useamman korin mallasjuomaa. Halvat/huonot momenttiavain on ainakin allekirjottaneelle aiheuttaneet hampaitten kiristystä. kokemusta kahdesta halvasta avaimesta, toinen hajosi heti kättelyssä ja toinenkin alkaa jo hajoamaan kun ei päästä sitä naksahdusta läheskään joka kerta ja jos päästääkin naksahduksen niin yleensä se on todella vaimea.

    Tuon ensin mainitun momenttiavaimen tilalle kävin ostamassa aivan laatupelin ja olen kyllä tyytyväinen siihen. 8)

    Ja eiköhän niitä löydy lähes jokaisesta työkalukaupasta :)
     
  3. amis

    amis 1st gear

    Onko kellään kokemuksia bilteman n. 50€ momentista?
     
  4. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Enpäs tiedä mitä tarkoitat, mutta mulla on biliksen 1/2 ja 3/8 momentit. En ole tarkistanut niiden momentteja, joten tarkkudesta ei tietoa. Minun räikissä ei ole lukitusta ja kun momentti valitaan kahvasta, niin pikkuisen se aina muuttuu kiristettäessä. Nyt ottaisin lukittavan mallin.
     
  5. amis

    amis 1st gear

  6. hannux

    hannux 1st gear

    Momentin kalibrointi

    Kyselin kerran vanhoilta korjaamomiehiltä neuvoa momenttiin:

    Momenttihan on voima kertaa matka.
    Avaimen nelikulmapää ruuvipenkkiin ja toiseen päähän tunnettu paino.Momentti on paino * 9.81 * varren pituus. esim 10kg: painolla ja 30cm matkalla:
    10kg*9.81m/s^2*0.3m = 29.4Nm tai vanhoissa yksiköissä 3kpm
    Onko kukaan tutkinu momentteja näin?
     
  7. jukka63

    jukka63 1st gear

    jep,jep kotona on ihan laatupeli,mutta kun loppuu jo 20 kiloon.enkä viittinyt ostaa yhen vaivaisen kiristyksen takia(tarkistus)toista laatupeliä.aika harvoin joutuu vetäämään yli 20 kilon momentteja, joten olis tullu suht hinnakkaaksi.ongelma ratkaistiin bilteman :oops: ns.viisari mallin avaimella jossa asteikko loppuu 20 kiloon.kevyttä säätöä rälläkällä :eek: ja asteikko ei lopu koskaan,pitää vaan arvioida momentit kun viisari on tyhjän päällä.ikävä kyllä ei auttanut peräongelmaan,vaikka olikin lyösällä.
     

Kerro tästä muillekin!