Engine Masters flekti testailua.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Fuselage, 2.5.2017.

 1. DX

  DX Gearhead

  tottahelvetissä hävettää, mutta eikai se estä kehumasta
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 2. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Ei toki hyvät ne on

  He......hehe..........
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Nyt kun innostuit osallistumaan, niin voisit tutkia, minkälaisia aikayksiköitä voisi noilla tehonsiirroilla käyttää? Puhutaanko sekunneista, vai päästäänkö minuuttiosastolle? Ja kuinka iso osa annetusta tehosta lopulta pääsee perille. Vrt. tilanne, jossa toinen pyörä on liikkumaton, ja toisella puolen on reilusti tehoa. Kyllähän siinäkin hihna hetken kestää, mutta siirtyykö tehoa? Muuten, kuin lämpönä(savuna) hihnasta...
   
 4. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  No mitä väliä? Puhallin ottaa tasan 0 hp kun ei pyöri.
   
  PauliR tykkää tästä.
 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

 6. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  kävin tekemässä epätieteellisiä mittauksia aisasta....
  kietaisin jeesuksen aikaisen (n.20-30vuotiaan) rispaantuneen topran germany avx 10x875 -hihnan 1.5ton tuninghallitunkin rungon alta ja nostokäpälän yli, jonka päälle laitoin palan kyllästettyä puuta ja rupesin tunkkaamaan hihnaa poikki... hihnalle oli toki vähän epäreilua, että se ei kulkenut hihnapyöräurissa vaan joutui ottamaan vastaan vittumaisia leikkausvoimia tunkin rungon terävistä reunoista ja puupalikasta sekä nostokäpälästäkin, jota vasten se pingottui. hieman arvelutti tunkata, kun puupalassa oli pari terassiruuviakin törröttämässä, aattelin, että otsaanhan toi tuosta lentää, mutta aattelin et määnskadaduuvatamänskadaduu...

  no poksahtihan se ihan vitusti ja kesti aikansa ennen kuin löysin hihnan akkuvesipullojen välistä. puukepula katosi jonnekin. testin perusteella väittäisin, että uusi samanmoinen hihna kestää helposti 1500kg vetoa.

  tästä päästäänkin fysiikkaan. otetaan esimerkiksi moottori, jossa halkaisijaltaan 120 millimetrin kampiakselin hihnapyörältä välitetään toiselle samankokoiselle hihnapyörälle tehoa.

  kiristetään hihna 375 kilon kireyteen eli tiukassa on, motti tulille ja runtua koneeseen reilut 6000rpm, jarrutetaan toista hihnapyörää (ei kampiakselin) niin paljon, että hihnan kireys menee toisella puolella nollaan ja kasvaa vetävällä puolella raja-arvoon 750kg, jonka hihna ainakin siis mittausten perusteella kestää.

  lasketaan teho:
  P=7500N-0N x 40m/s
  P on likimain 400hp... äkkiä ymmärretään, että tuota tehomäärää hoikka hihna tuskin kauaa siirtää...

  no kiristetäänkin hihna aluksi vain n. 94 kilon kireyteen ja tehdään sama testi
  P=1875N-0N x 40m/s
  P on likimain 100hp

  mikäli hihna luistaa laitetaan rissojen väliin hihnan löystyvälle puolelle jousiavusteinen kiristin lisäämään hihnan kosketuspintaa tuosta 180 asteesta ja lisätään myös kitkaspray.

  :eek:
   
 7. J.J.

  J.J. Gearhead

  Olis varmaan jäänyt hihna katkeamatta jos olisi ollut pyöreät pinnat.

  Ja jos tossa ekan postauksen videossa otti ropeli 30hp 5000rpm:llä niin mitäs se sitten ottaa vaikka 7500rpm:llä?

  Tollaselle kymppimillin remmille näytti muistaakseni valmistajan kaaveli 40hp jatkuvaa tehonkestoa jollain rapialla 3000rpm:llä. Siivapyöristä ei siinä tosin ollut mitään puhetta.
   
  helvetinkat tykkää tästä.
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Paljonkohan tuollainen pieni rootsi tai centrifugaali ottaa tehoa? 16min jälkeen kommentti aiheesta....  Tuli aikoinaan itekin harjoiteltua tota ahtimen vetämistä moniuralla, ja en kyllä siitä remmin lipsumisesta täysin eroon päässyt. Silloin oli Vortechin sivuilla sellasta juttua että n. 20-30hp ottais tehoa, tiedä sitten, ainakaan moniuralla sen vetäminen ei oikein meinannut onnistua? Olis tarvinnut olla vissiin se 400hp:n hihna?

  Kuormaliinana noi moniurahihnat on kyllä hyviä, 12-rib taitaa kestää 2t vetoa. Vaan mitä se välittää voimaa on mun mielestä eri asia.
  Eikä sillä, nykyiseen projektiinkin tein kaikki apulaitteet moniurahihnalle ja iso sähköflekti tulee kans....
   
  Muokattu: 11.5.2017
  Jussi289 tykkää tästä.
 9. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Sähköflektin käyttämä teho on varmaankin normicruisailussa tai vartitmailikiihdyttelyssä pienempi mihinkään hevosvoima- tai hihnankestoarvailuihin sekaantumatta, mutta mikähän on tilanne, jos unohdetaan varttimailipyrähdykset ja pintakaasulla luu ulkona kruisailut ja valintaperusteeksi otetaan riittävä jäähdytysteho ääriolosuhteissa esim. 2 tunnin tarkasteluvälillä?
  Väittäisin mekaanisen, mielellään viskolla varustettuna, vievän voiton. Perusteluna voisin heittää vaikka lt1-koneiset 94-96 gm b-bodyt; perusversio on kahdella sähköflektillä, mutta jos autoon on tilattu trailer package, konehuoneesta löytyykin viskolla varustettu remmivetoinen flekti, jonka kaverina yksi, vasta todella korkeissa lämpötiloissa käynnistyvä sähköflekti. Uskoisin General Motorsin kokoisen autonvalmistajan osanneen valita riittävän tehokkaan (mutta ehkä tuotantokuluiltaanhiukan kalliimman/kulutusta aavistuksen nostavan?) ratkaisun perävaunun vetoa silmällä pitäen?
   
  caprice305 ja PauliR tykkäävät tästä.
 10. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  mekaaniset hakkaa jäähdytystehossa mennen tullen sähköflektit juurikin siitä syystä, että ovat vitusti tehokkaampia.
   
 11. stealth

  stealth Gearhead

  Niin mutta se tehonhukka tuohon sähköseen verrattuna on niin älytön, sehän on nähtävissä tuossa aiemmassa dynopätkässäkin. Termarikytkimellä ohjattu tarvii energiaa vaan pyöriessään.
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Paitsi että se hihnavetoinen saattaa olla tehokkaampi niin sähkömoottoriflektit on mitoitettu joillekin käyttötunneille ja jos perävaunuhommissa flekti käy kaiken aikaa niin ne sähköflektin tunnit loppuvat kesken. Toisaalta perustelu voi olla jokin muu; mun harrastamassa automallissa levyjarrut eivät olleet saatavilla perävaunuoption kanssa, vaan piti tyytyä rumpuihin...
   
 13. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Joo dynopätkässä missä ei ilmoteta imuilman lämpöä, ilmanlämpöä ja mikä ei edes simuloi yhtään mitään ajotilannetta.

  Mut muuten joo

  Miten kävis tehohukalle jos panis pienemmän tuulettajan sinne sen jättiläismäisen tilalle?
   
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Rumpu on tehokkaampi, ehkä siksi?
   
 15. J.J.

  J.J. Gearhead

  Juu kyllä se kiilahihna taitaa kyetä siirtämään enemmän tehoa kuin moniura.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Juu niinhän ne on rummut tehokkaita. Kestää paremmin toistuvia raskaita jarrutuksia kun jäähtyvät paremmin jne.
   
 17. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  tuskin ainkaan noiden kolmen amerikanpojan kiilahihnat... kattokaa ny kuin päin helvettiä ne viritteli sen rootsinkin moniuraremmin kiristimineen... eihän tohon ahtimen rissaan tahtonu enää jäädä juuri hihnapintaa kiinni... se päätoimittajapöhkö vielä työnteli sitä jousikiristintä sisäänpäin ja halusi siihen topparin hihnan löystyvällä puolella... melko pässiä.

  sama sen paxtonin kanssa, kun hihnan löystyvällä puolella ei ollu mitään rauhottamassa remmin slackiä (kiristin sentään oikein päin) sit ihmetellään, että miksi luistaa...

  videosta noin yleisesti. piti saada paxtoni voittamaan, joten vaihdettiin varmuuden vuoksi kaasarikin, mutta ei haluttu tehdä asiasta niin ilmeistä niin toinen heppu jäi varmuuden vuoksi rootsin kannalle, kun toinen halusi paxtonin -> nuoltiin molemmat maksajat, slurp slurp
   
 18. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Saman tilan vievä rumpu hakkaa jarrutustehossa saman kokosen levyn. Muuten tietty ongelmallisempi jäähtymisen kanssa ja häipymisen.
   
 19. helvetinkat

  helvetinkat Gearhead

  tekee pelkästään lukkojarrutuksia niin jäähtyminen ei ole ongelma
   
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Amiksessa oli yks sankari kuka osti abs auton koska se kuulemma sääästää jarrupaloja.
   
  xarper ja caprice305 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!