englantilaisen pyörän piirrustukset

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja heikkik, 25.10.2004.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Kertokaas joku mulle mitä sillä suorapintaisella alarullalla tehdään. Minä sorvasin näin aluksi yhden kaarevan ja se ainakin taivuttaa peltiä hienosti. Nyt kun alkaa peli olla kasassa niin vois sorvata muutaman erilaisen rullan tarpeen mukaan kun sattuu olemaan reilu 30cm pätkä kuorma-auton vetaria varastossa niin siitä saa muutaman erimuotoisen kovan rullan tehtyä.
   
 2. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Tasasella rullalla haetaan sitä että pellin muotoilu on hallittua ja VAIN toiselta puolelta.

  Kaareva rulla muokkaa peltiä pituus ja leveys suunnassa samanaikaisesti ja jos se tapahtuisi yhtäaikaa molemmin puolin niin eikö ne silloin kumoaisi toisensa?

  Siis jos molemmat olisivat kaarevat...

  Ei se voi toimia niin..

  Tasasen rullan voit laittaa ylös tai alas, ei sen väliä. Riippuu mitä teet, joskus sen tarvitsee olla toisinpäin.
  Hyvässä työkalussa tämä mahdollisuus on otettu huomioon.
   
 3. Coyote Custom

  Coyote Custom 1st gear


  Vamaan mietmi-3 tarkottaa että molemmat rullat on suoria!?
   
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Joo nimenomaan molemmat rullat suoralla pinnalla. Kuten silakka on sorvannut suoran alarullankin kaarevan lisäksi. Kuten kuvasta näkyy http://aijaa.com/003859553384 Miksi?
   
 5. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  No ymmärsin (TAAS) väärin.

  Suorilla rullulla ei tapahdu mitään. Ei ainakaan normaalilla työskentely paineella. 20T niin rupee pelti ohenemaan...

  EW toiminta periaate löytyy (vissiin) tuolta:

  http://metalshapers.org/101/video/mainmovie.shtml

  Itse en sitä nyt nää kun omena ei näytä..
   
 6. TiM

  TiM 1st gear

  Jos tulee suoralle pinnalle vekki, jonka haluaa oikaista, niin silloin molemmat rullat suoria. Vanhoissa kotimaisissa metallityöopuksissahan EW mainitaan siloituskoneena.

  Omassa pellinoikaisuprojektissa noita tarvitaan...
   
 7. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  ^Tietysti, enpä ole tullut ajatelleeksi tuota..
   
 8. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  No niimpä tietenkin :odroll: Olimpas ajattelematon :soosoo: . Suoralla tulee suoraa.
   
 9. TiM

  TiM 1st gear

  Tähän noita suoriakin tarvitaan...

  [​IMG]
   
 10. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Menee pikkasen Offiksi mutta kuinkahan ison sähkömoottorin tarttis hommata sikkikoneeseen? Jos tekis sellaisenkin ja sen pitää toimia moottorilla että jää molemmat kädet muuhun hommaan.
   
 11. silakka

  silakka 1st gear

  Jeps, näin mäkin ajattelin tämän pienessä päässäni. Kun tulevassa projektissa varmaankin tarvitsen kaarevaa pintaa ja viereen suoraa joten, vasaroinin jälkeen tarvitsee suora osuus silottaa. Samalla varmaankin saa hitsisaumoja tasoteltua?

  Ajattelin tehdä rullat R300, R150, R40, valmiinahan oli jo suora ja R25. Mietin vaan onko tuo R300 vähän turha säde näin kapeissa rullissa kun toi R150:kin vaikuttaa meilkein suoralta, kun vertaa sabluunaa ja suoraa rullaa.

  Toisaalta kokeilemallahan se selviää millaista kaarta millaisellakin säteellä tulee ja tarpeen mukaan tehdään lisää rullia.

  Ikinähän ei ole aikaisemmin tullut englannin pyörää käytettyä, mutta katotaan miten käy.
   
 12. B 50

  B 50 3rd gear

  Sitä suoraa rullaa täällä leikkisästi myös delete-pyöräksi kutsutaan. :D Yleisemmin kun se kaivetaan esiin kun kanttikone, tms, on tehnyt tehtävänsä peltisepän haluaman kohdan viereen. Myös lommojen oikomisessa pätevä. Ei sillä oikeen suoraksi vasaroidusta pellistä suoraa saa. Tai voi joku saada, en ole kokeillut. Koittanut suoraksi jätettävät alueet jättää koskematta.
  Kyllä 300:nen ihan käyttökelpoinen kaari on, välillä pitää kuitenkin lähes huomaamattoman loivaakin kaarta tehdä. Mutta jos kyse oli miggi-sauman tasoittelusta englanninpyörällä niin jättäisin väliin. Rullien pitää olla todella kovat etteivät mene pilalle. Noista rullien mitoituksista varmaan on useampaa koulukuntaa, mutta MINUN mielestä ylärullan pitäisi olla halkaisijaltaan kohtalaisen iso että sen pinta olisi alarullaan nähden laakeampi kuin pienemmässä. Sellainen parkäät senttiä. Alarullissa myös halkaisijasta ei ole haittaa, kumipyörän kanssa rullaillessa tulee sitten vähemmän ei toivottua kahteen suuntaan kaartumista. Alarullien liika leveys taas kostautuu jyrkempien säteiden kanssa painiessa. Kuvia katsellessa näyttää vallitseva tapa olla laittaa rullat pitkittäin runkoon nähden. Omassa härvelissä käänsin hyvin nopeasti rullat poikittain. Sitä vaan on enemmän pidempää rullattavaa kuin leveää. Tai sitte pitää helmapellit, yms, olla pirun lyhyitä.
   
 13. -TH-

  -TH- Gearhead
  :eek: ompas kadetti mennyt lyttyyn...onko tuo joku harvinainen rallihuussi, jos pitää oikoa?
   
 14. -TH-

  -TH- Gearhead  katsoppas linkki: http://www.youtube.com/watch?v=YqErTwU1rSE


  tuo halpa ja toimiva keino. ajattelin itekin joskus tuollasta kokeilla. nuo rissathan voisi adoptoida vaikka pyykkikoneesta....
   
 15. TiM

  TiM 1st gear

  Onhan tuolla rallihuussilla jotain kilpailuhistoriaa ja menestystäkin ainakin kotimaassa. Ruotsissa ja Norjassa sitä ei tullut kun matka jäi siellä kesken... 8)
   
 16. vinkkeli

  vinkkeli 3rd gear

  Kaasuhitsauksen ja tig hitsauksen saumat silottuu , migin saumat ei.
  Migin sauma on kivikova, kun noilla muilla taasen sauma on "pehmeä"

  Jos mahdollista niin käykää jämsässä järjestettävä kurssi, oli todella mielenkiintoinen.
   
 17. silakka

  silakka 1st gear

  No, niin saatu rojektia vähän eteenpäin.. Runko palat sahattu ja pientä sovittelua, jos tässä jokupäivä viellä ehtisi hitsaamaan tuon kasaan.

  Viellä pitäs rakentaa ala-ja ylärullale kiinnitykset ja rullan korkeuden säätö. Ylärulla vaihtui vähän leveämpään laakeriin, mutta halkaisija on sama kun aikaisemmassa suunnitelmassa.

  http://aijaa.com/002419640173
  Rungon sommittelua.

  http://aijaa.com/008809640172
  Ja toisesta kuvakulmasta.

  Mietiskelin tossa, että pitäsköhän tohon sahaa viellä vinotuet nurkkiin, jos sillä saisi vähän viellä tukevoitua tota runkoa.
   
 18. turboman1

  turboman1 3rd gear

  Vedä vaan tuet, varma on aina varmaa...

  Yhdet kolmiolaput kahteen nurkkaan ja yhdet tuohon alas oikealle (rungon vasemmalle ja oikealle puolelle) - ei varmasti notku!

  Voihan noihin tietty vetää eteen ja taaksekin laput aina kulmiin, mutta kyllä sisäkulmissa oleva lappukin rungon jäykistää.
   
 19. silakka

  silakka 1st gear

  Jees meinasin jos tosta samasta putkesta olis sahannut 3kpl jiirissä olevia paloja ja vetässy ne joka kulmaan.
   
 20. silakka

  silakka 1st gear

  Nyt alkais olee runko suunnilleen kasassa. Vois tosiaan viellä yhden kulmatuen hitsaa tuohon. Noh katotaan miten käy. Viellä rullien kiinnitykset ja alarullan säädön kun sais tehtyä niin pääsis koeajolle.

  Millasia välyksiä teillä on tossa alapyörän putkessa? Pitääskö tehdä lattarauta & pultti viritelmä millä sais periaatteessa välyksettömäksi ton liikkeen vai haittaako pikku välys?

  http://aijaa.com/007669650716
  Runko alkaa valmistumaan.
   

Kerro tästä muillekin!