etsitään auton tuojaa jenkeistä....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ZYN-5, 28.12.2004.

  1. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Suomennettuna etsin siis ihmistä joka tietäisi tällaisesta rahtauksesta USA:n kamaralta tänne Suomeen.
    Kiinnostusta löytyisi tuottaa Chrysler New Yorker 4D 1962 413cid sieltä.
    Suht täydellisenä mutta muuten kunto voisi olla mikä vain. Eli pikku osat kunnossa.Ja moottori ennenkaikkea kunnossa. Ja suurin osa kromi osista ok.

    Missä hinnoissa yleensä pyöritään rahdin kanssa?

    Tarvittais siis luotettavaa kaveria joka tuottaisi sen tänne. Jos sopiva auto löytyy ja rahdit ei ole pahat.
    Maksimi hinta rahtien kanssa saisi olla noin 2000€
     
  2. 500cid

    500cid Gearhead

    Jep, itseänikin kiinnostaa asia vaikka tätä kysellään usein täällä (se etsi -toiminto ois ihan kiva, juu). Lähinnä kiinnostaa omat kokemukset tietyistä firmoista/tyypeistä jotka ovat hoidelleet auton suomeen.

    Onko esim. Old Cars World tai Amercars ok, onko hintataso/palvelu ollut sehr güt vai jotain muuta?

    Muita firmoja?

    Omia tarinoita kehiin, kiits.
     
  3. jyke

    jyke 1st gear

    Joo, se haku-toiminto olis ihan kätevä varsinkin Amerikasta autoja hakiessa. Sais vaan istuskella täällä olohuoneessa ja hakunappi tois auton pihaan. :lol:
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Yksityisviestillä tai maililla lisää tietoa haluaville.
    Sen verran voin tässä sanoa että kontteja tulee etelävaltiosta Kotkaan, lähettäjän provikka $800 per auto, tulee 3 autoa/kontti jolloin rahti jotain $1000 ja mulle jokunen euro purkamisesta ja tullauksesta. Ja tää on harrastuspohjaista toimintaa eli tiukat aikataulut ja muu nipotus ei kuulu tähän touhuun.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja lisäyksenä viitaten tuohon ekaan kirjoitukseen pari tonnia riitää ehkä just kuluihin + tulleihin, auton hinta (~1000?) sitten päälle.
     
  6. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Racersplacen Make tuo myös aina silloin tällöin autoja jenkkilästä, ilmeisesti pääosin Floridan suunnalta. Tähän asti tullut vähän uudempaa kalustoa mutta jos sieltä vanhan löytää niin mikä ettei konttiin mahtuisi.

    Ja yhteystiedothan löytää www.racersplace.fi

    Kyllä tuo 2000 taalaa menee äkkiä erilaisiin kuluihin, autollekin pitäisi jäädä hintaa...
     
  7. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    juu ei taida toi 2000 ekkeriä mitenkään riittää auton tuomiseen. tai tuominen tuntuu maksavan noin 1000-1500 taalaa ja sitten muut kulut päälle. Lisäksi kannattaa miettiä mistä auton tuo. Jos joutuu kuljettelemaan maalla ennen satamaa nii sekin aina maksaa...

    ei jää valitettavasti 2000 euron budjetilla paljon hintaa autolle.
     
  8. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    ok.
    Noh, asiaa tietämättömänä ajattelin sen olevan hieman edullisempaa.
    Eräs tutun tuttuni on tuottanut tuossa 90 luvun aikaan rekan jenkeistä ja sille tuli kuljetus ym kuluja n. 14 000 mk. markka aikana siis.
     
  9. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ostin just yhen 58n ja Bremer tuo sen maahan helmikuussa saapuvassa kontissa. Se tuo jatkuvasti ja rahti ei ole paha.
     
  10. spinout

    spinout Gearhead

    >Noh, ajattelin sen olevan hieman edullisempaa.

    Jos sen NYerin voi laivata itärannikolta tai Meksikon lahdelta, auto käy ja kukkuu, niin sen voi shipata Ro-Ro-rahtina esim. Wallenius Linesin laivoilla huomattavasti edullisemmin kuin konttirahtina. Laivauskulut on tosin viime aikoina nousseet tuntuvasti, koska kiinalaiset rakentavat hullun lailla ja se imee laivaliikennettä sinnepäin.
     
  11. BuickS

    BuickS Gearhead

  12. 500cid

    500cid Gearhead


    Kukahan on tämä Bremer?
    Yhteystietoja? Kotisivuja?

    Anteeksi tietämättömyyteni ja kiitos.
     
  13. Fleetline

    Fleetline Gearhead

  14. 500cid

    500cid Gearhead

    A-haaa. Tätähän tässä onkin harkittu. Kiitos.
     
  15. el vivados

    el vivados 1st gear

    sieltä vaan
     
  16. buick60

    buick60 Gearhead

    etsitään auton tuojaa jenkeistä

    Floridasta löytyy AMER TRADING INC.Suomalaisen omistama firma.Kaverin nimi on Marco Casagrande,hommansa osaava kaveri yli 10 vuoden kokemuksella.Mulle on auto ja tavaraa tulossa sen kautta,mielestäni kohtuuhinnalla,auton rahti on 1000 dollaria.Kopteri lehden viimesillä sivulla on kaverin ilmotus mistä näkee kuinka toimia.
     
  17. kole

    kole 3rd gear

    etsitään auton tuojaa

    Auton sijainti jenkeissä ja rahtitapa tekevät isoja eroja. tuoko ro-ro aluksella kansirahtina vaiko kontissa. ja sitten missä lähtevien alusten satamat on suhteessa auton sijaintiin, saattaa joutua siirtämään autoa useita satoja maileja maateitse. kerron esimerkin: auton siirto maateitse losin satamaan 450km ja lastaus laivaan yht. 375 €, rahti losista suomeen kontissa 909€, kulut suomessa 295€, ALV ja tulli tullauspäätöksestä 1256€. Lasketaanpa yhteen: 2835€ ja auto oli Hämeenlinnassa haettavana. Auto on-87 Regal turbo-T.
    Ja senverran Bremeristä että odotin pari kuukautta auton toimitusta sitä kautta, piti olla kiire toimitus kesäksi. ja vitut. Suoraa valetta viivästymisestä koko ajan, kun ei saanut konttia täyteen niin ei saanut.(fakta). Löysin toimivan kaverin joka pyynnöstäni haki auton ja laittoi sen rahtiin noin viikossa, Bremerin kanssa oottelisin varmaan vieläkin.
    Mutta vastaus auton tuojaan, niin jos auto on Californiassa voin varmaan auttaa, ja suomen puolen kaverit eivät paljon provikoita ottaneet ja homma hoitui todella hyvin.
     
  18. BBC

    BBC Guest

    CALIFORNIA RAHTI

    Satuin sivuille ja ajattelin antaa jotain tietoa, mitä itse olen siellä länsirannikolla oppinut.

    Itse lähetin viimetalvena 10-15autoa ja nyt panin tulemaan 3kpl.
    Ko. rahtifirman kautta kontteja tulee Suomeen n. 2-5 per viikko Long beachilta. Hinnat nousseet rajusti johtuen seuraavista syistä;

    -Kohonnut raakaöljyn hinta
    -Konttien vaikea saanti

    Konttivirrat ovat kääntyneet pahasti kiinaan päin ja vaikka long beach on yksi maailman suurimmista konttisatamista, on heillä mahdoton konttipula ja se näkyy sippausfirmojen pihoilla mahdottomana vanhojen jenkkien "ruuhkana".

    Tässä jotain noin hintoja rahdista Losi - Suomi. Tähän päälle tulee täällä purku yms. kulut.
    -Pienempi urheilumallin auto 1200-1300usd
    -Normaali middsize jenkki 1300-1400usd
    -suburban 1400-1600usd

    Hinta sis. pakkauksen, rahdin suomeen. Hinnat tosiaan korkeampia kuin vuosi sitten, mutta esim. ko firmasta lähtee Australiaan ja Uuteen seelantiin yli 20konttia viikossa vanhoja jenkkejä, joten jos jotain haluaa niin ei se muutamaan sataseen kaadu. Toisaalta nousseet rodien, siipijenkkien,... hinnat ovat suhteessa rahtiin kovemmassa nousussa!!!

    Aulis Hameenkorpi
     
  19. always bb

    always bb Gearhead

    olet aulis ilmeisesti tullut takaisin maailmalta tuleeko kopat ne M/T ;t ja kumit missä vaiheessa ja oletko menossa vielä sinne nyt keväällä kun pitäs kattoo jos jotain muuta saisin.
     
  20. spinout

    spinout Gearhead

    Kiinnostais ostaa 50-luvun Moparin 15" repro pinnavanteet Hollywoodista ja niihin uudet wide whitewall radiaalit. Olisi varmaan kätevämpää ja edullisempaa ostaa niihin pyöriin 55-57 4-ovinen Mopari ja ruuvata ne siihen? Ei menis erikseen tullia ja alvia pyöristä ja tulis samalla rahdilla kuin auto. Sitten myis auton pois Suomes omakustannushintaan ensin vaihtaen siihen sen vanhat gummarit tilalle..
     

Kerro tästä muillekin!