EUn hulluuden huippu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 12.10.2017.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Jos helpottaa ymmärrystä niin voit ajatella sen niin että rakentaja saa pitää sen myynnin alv:n itsellään kun maksaa ne ostojen alvit kiltisti. Muilla aloilla ostojen alvit vähennetään myynnin alvista ja erotus tilitetään valtiolle.
     
  2. cdi

    cdi Double Gearhead

    Tuota sä tarkotat lopputuotteen? Joka osassa on jo alvi mikä sinne raksalle ostetaan. Eli lopputulos on matemattisesti sama. Se on jo ilman lisäämistä sisällä hinnassa.
    Tuskin jää ,varainsiiroveron esim 4 % pitäis maksaa ostaja kyllä tässä kuormitus ostajaan lisääntyy vasta kasvukeskuksissa ja niiden läheisyydessäkin osan maksaa myyjä tinkimällä hinnasta ja samalla voitosta. Että miten käännät tämän eu:voitoksi LVV kontra ALV
     
  3. cdi

    cdi Double Gearhead


    Tästä lähdettiin rönsyilemään.
    Meidän omat päättjät toivat alvin Lvv tilalle ja se kohdistettiin kaikkeen kaupalliseen toimintaan. EU:N harmonisointi vaatimuksen takia. Aikaisemmin alvin edeltäjä LVV ei koskenut rakennusalaa.
    Tätä taustaa vasten olen sitämieltä että se johtui eu:sta. Ei omista päättäjistä. Kyllä niille omille päättäjille löytyy syntiä muualta liiankin kanssa.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Rakennusala on laaja käsite mutta jos puhutaan uusien asuntojen rakentamisesta niin se ei ole edelleenkään arvonlisäverollista toimintaa. Tuolta voit lueskella tarkemmin.

    https://www.vero.fi/syventavat-vero...925/perustajaurakointiliiketoiminta_verotuk2/

    3.6 Perustajaurakointiin liittyvä arvonlisäverotus

    Maa-alueen luovutus ja osakkeiden myynti jäävät arvonlisäverotuksen ulkopuolelle eikä niistä siis suoriteta veroa (arvonlisäverolaki (30.12.1993/1501) 27 ja 42 §). Perustajaurakoinnissa tapahtuvaa rakentamista verotetaan rakentamispalvelun omana käyttönä eikä myyntinä. Tähän on syynä se, että sopimusosapuolet eivät ole toisistaan riippumattomia ja perustajaurakoijalla on siten mahdollisuus vaikuttaa hinnoitteluun. Rakentamispalvelu katsotaan otetuksi omaan käyttöön, kun perustajaurakoitsija myy uudisrakentamiseen liittyvän rakentamispalvelun sellaiselle asunto- tai kiinteistöosakeyhtiölle, jossa sillä on määräysvalta urakkasopimusta tehtäessä (ALV 31.1 § 2). Säännös koskee yksinomaan pääurakoitsijaa. Laajatkin aliurakat verotetaan aina rakentamispalvelun myyntinä.

    Perustajaurakoitsija ei voi vähentää liikevaihdosta rakentamispalvelusta suorittamaa oman käytön arvonlisäveroa, koska suoritettava vero ei ole välittömästi myynnin määrään perustuva vero. Perustajaurakoitsijan rakentamispalvelusta suorittama oman käytön arvonlisävero luetaan osaksi rakennusurakan hankintamenoa.
     
  5. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Jotain muita aloja kyllä siirrettiin alvin piiriin kuten parturit ja suutarit
     
  6. GMies

    GMies Gearhead

    "Suomalaisten elintaso nousi vuosina 1999–2008 lähes 30 %:lla, kun mittarina käytetään bruttokansantuotetta asukasta kohden."

    Että mikä meni "vituiks" ? Suomi oli muuten tuolloin koko ajan EU: jäsen ja osan aikaa eurossa.:p

    PS. Suomessa oli 80-90 lukujen vaihteen tienoilla ( Suomi EI OLLUT EU-JÄSEN) laskentatavasta rippuen 500.000 - 1.000.000 työtöntä ja sosialistien "talousnerot" maan johdossa.
     
  7. cdi

    cdi Double Gearhead

    Otetaas nämä oleelliset asiat ensiksi. päästäänkö siitä yhteis ymmärrykseen.

    Oma käyttö mitä se on? Saatko ostettua tarvikkeita rak .työmalle maksamatta alvia??Jos saa niin kuinka rak tarvikemyyjä saa perusteltua alvittoman myynnin.
     
  8. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei tietenkään voi vähentää alvia jos ei sitä maksakkaan. Jos taas olet alv velvollinen yrittäjä niin saat vähentää ostosten alvit maksamistasi alveista. Tuskin oli mitenkään erilainen systeemi lvv aikana.
     
  9. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyvät edelleen. o_O
    -Eriarvoisuus on lisääntynyt, keskiluokkakin kurimuksessa, ruokajonot pidentyneet, turvattomuus lisääntynyt siinä nyt muutamia tavallisen kansan kärsimyksiä... :confused:
    -Mutta onhan meillä vapaaliikkuvuus, ennen EU:ta emme päässeet mihinkään täältä rautaesiripun takaa...? :rolleyes:
    -Nythän saamme muihinkin autoihin varaosia kuin Ladoihin, Wartburggeihin ja Trabantteihin. :p
    -Kaikki on nykyään halvempaa ja parempaa kun EU on määrännyt että kaikki pitää kilpailuttaa voi tätä autuutta.... :(
    -Impivaaralainen kulttuurimme on niin rikastettu että olemme Euroopan eliittiä ja sehän näkyy kaikessa... :oops:
    -Ja kaikkea muuta mikä on mennyt vituiksi.... :mad:
     
    eilhik, Nikuzai ja Toope tykkäävät tästä.
  10. Toope

    Toope 2nd gear

    Paskaa koko eu,luvattiin mitä luvattiin,juuri toteutunu muu kun kaikenlainen vitun rahastaminen. Jos oikeasti ois nyt se aikakone,niin ..........Voi vittu,oliko tää nyt sitä vihapuhetta,menenkin tästä sit linnaan hetimiten.
     
    eilhik ja rane58 tykkäävät tästä.
  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Rakennusala on oma juttunsa alvin osalta myös siinä, että maksaja pidättää veron. Käänteinen alv siis. Rakentajanluikurille kun antaa setelin, niin takavalotakuu alkaa juoksemaan välittömästi.
     
    eilhik ja rane58 tykkäävät tästä.
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Hyvä napata rusinat pullasta, voit lisätä tohon vielä vajaa 10 vuotta koska 10 vuoteen täällä ei ole elintaso noussut mihinkään eikä olla vieläkään edes 2006 tasolla.

    Sit voit verrata sitä aikaväliin 50-70, tai 55-75 jos halutaan nappailla rusinoita ei eu ajan pullasta.

    Voit kattoa myös vaikka jotain 60 luvun työttömyys prosentteja tai 80 luvun loppupuolen, muistaakseni alle 3%, 90 luvun laman jälkeen ei olla päästy tollasiin lukemiin. Täällä on tällähetkellä edelleen sosialistien talousnerot puikoissa jotka on ihan kädettömiä mm. jäjestövallan edessä tai säätelyn ja tukijörjestelmien purkamisessa tai verotuksen yksinkertastamisessa ja tehostamisessa. Lisänä vielä euro joka on käytännössä antanut vallan suomen kilpailukyvystä(ja samalla hyvinvoinnista) työmarkkina järjestöjen käsiin kun itsenäistä rahapolitiikkaa ei ole.

    En nyt sano että puhtaasti eusta johtus kaikki mut ei täällä kovin häävisti ole mennyt vaikka viimeisen 10 vuoden aikana
     
    rane58, eilhik ja J.J. tykkäävät tästä.
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Väittäisin et eu on antanut mahdollisuuden suomen kurjistumiselle ja monikaan ei ymmärrä kun yritän selittää et euro köyhdyttä suomea

    Kuten joku muukin (en muista kuka) kirjoitti et joka kerran kun suomi/suomalainen ostaa jotain eurot virtaa ulos ja niitä joudutaan ostamaan lisää
    Kun markka aikaan markat virtasi ulos muut joutu myymään markkoja sitten suomelle takaisin

    Pakko myynnissä ostaja voittaa ja pakko ostossa myyjä voittaa. Kummalla puolella kannattais olla niinkin pakollisessa kuin valuutta

    Ja jos markkoja on riittävästi vaihdettu hyödykkeisiin, voi ilmoittaa devalvoivansa markan jolloin myyjille tulee kiire päästä markoista eroon hyvällä hinnalla jolloin markkaa käyttävä valtio voittaa kaupoissa
    Sit voikin todeta että rahaa on taas niin paljon ettei markkaa tarttekkaan devalvoida ja myyntikin kasvo samassa rysäyksessä rankasti
    Esim. arabeilla on miljardeja markkoja käsissä ja ne saa vaihdettua vaan tavaraan, myydään arabeille miljarin risteilijä johon louhitaan ja jalostetaan malmit suomesta suomessa suomalaisilla
    Nyt ne malmit louhii ulkomaalaiset ulkomaalaisilla suomesta ja jalostettavaksi kuljettaa ulkomaalaiset ulkomailta ostetulla polttoineella ulkomaille jalostettavaksi ulkomaalaisten toimesta. Jolloin suomelle jää vain arpinen saastunut maaperä


    Voi kokeilla euroilla, et arabeilla on yhteisvaluuttaa ja suomesta puuttuu yhteisvaluuttaa ostaako arabit tarpeettoman laivan kun suomalaiset uhkaa devalvoida devalvoimiskyvyttömän valuutan vai haistattaako ne *tut suomalaisilla?
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei se ihan noinkaan mene, jos suomi ilmoittaa devalvoivansa pian tai uskotaan että suomi devalvoi, alkaa valuuttapako ja keskuspankki menettää valuuttavarantonsa. noin tapahtu 90- luvun alussa vaikka suomi tarjos yli 10% reaalikorkoja että ulkomailla joku uskoisi ettei suomi devalvoi niin kukaan ei uskonu. Ainuut ketkä eli tollon harhassa ja uskossa että päästisiin devalvoimatta oli suomalaiset talousnerot.

    Euro on vaan tehnyt äärimmäisen jäykkyyden tänne, 90 luvun lama alko loppumaan devalvointi ja kellutuspäätöksestä, siis yksi päätös (joka olisi tehty aiemmin ellei olisi ollu vahva markka uskovaiset vallan kahvassa). Nykyään kun huomataan että kilpailukyky on menetetty alkaa vuosien kiky prosessi ja koko tuona aikana hävitään muulle mailmalle kuten nyt on tässä 10 vuotisessa taantumassa nähty.
     
    Muokattu: 15.10.2017
    rane58 ja rb tykkäävät tästä.
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Älytöntä ylläpitää yliarvostettua valuuttaa, jousto pitää vaan saada jostain, ennen se oli valuutasta nykyään ei mistään ja se näkyy suomen 10 viimevuoden surkeessa räpiköinnissä. Tää lienee tasoltaan yhtä naurettavaa harhaa mitä joku vahva markka viritykset 80 luvulla.
     
  16. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Mites ne vakuutukset.........
     
    rauarp tykkää tästä.
  17. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Ai nämä kataisen "hyvät bisnekset" kun mätettiin rahamme ulkomaisille pankeille....? o_O
    -No, niitä odotellessa kiristetään vyötä.... :confused:
     
  18. pantera

    pantera Double Gearhead

    No toi ei ole eeuun vika vaan ihan meidän ittemme aiheuttamaa.
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Riippuu mitä otat annettuna ja mitä et.

    Se on meidän ittemme aiheuttamaa jos pähkää asiaa siten että me ollaan eurossa ja meidän järjestelmien pitäs mukautua siihen.

    Se on pitkälti euron aiheuttamaa jos pähkää asiaa siten että meillä on nää systeemit ja euro ei sovi meille.

    Et kumpaa sitten lähtee syyttämään, itte väitän että tota järjestövaltaa täältä ei kyetä purkamaan jollon pienempi paha olisi lähteä eurosta. Jompi kumpi tarttis tehdä tai taas kun tulee seuraava matalasuhdanne se kestää muilla sen pari vuotta kun systeemit joustaa ja suomessa taas tulee menetetty vuoskymmen. Yli päätään euro lienee enemmänkin ollut yks poliittinen utopia ja eun yhdentymisen ilmentymä kuin joku talousrealiteettien valossa suunniteltu valuuttajärjestelmä.

    EUn vaikutukset lienee monisyisempiä. Sil on ihan hyviäkin puolia mut sitten on näitä yhteisvastuu juttuja missä suomi häviää hyvänä maana ja metsien hiilinielu huuhaa yms. vastaavaa tuubaa.
     
    Muokattu: 16.10.2017
    rane58 tykkää tästä.
  20. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Aivan oikein se on meidän itsemme aiheuttamaa et lähdettiin eu:hun mukaan ja näin myytiin isänmaamme globalisteille ja maamme asioiden päättäminen meni brysseliin.
     
    rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!