farkun uusi puhallin moottori polttaa sulaketta nopeimmalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kylähullu_maalta, 26.10.2007.

  1. elikkäs kun tuo puahltimen moottori keksi sitten lopullisesti halvaantua, eikun uutta kehiin mutta nyt tekee sitä että isoimalla nopeudella polttaa sulakkeen, suora virta on vedetty liittimeen suoraan akulta sulakkeen kautta, tällä patentilla toimi vanhalla puhaltimella yli vuoden.
    johdonkin pitäisi olla tarpeeksi paksua mutta liekkö maa ongelma ?

    niin ja auto oli piilofarkku chevy vm 86
     
  2. Piilofarkku

    Piilofarkku 1st gear

    Tzap

    No lämppärisyydeemeitä on parikin mallia, ilmastoinnilla ja ilman. AC mallis neljä nopeutta ja ilman kolme, mut aikalailla puhaltimen moottorin kannalta samanlaiset kytkennät?

    -Huono, kipinöivä, maa johto/liitos voi polttaa sulakkeen. Mittaa ohmimittaril vastus maihin, pitäis olla 0-0.6 ohmia. Jos enemmän voit vetää uuden maajohdon, lokaris on maapiste ja akullekki voi vetää.
    Voit mittaa viel volttialueellakin maajohdon, puhallin päälle ja mittaa maaliittimeltä näkyykö jännitettä. Jos johto kunnos niin lähellä nollaa pitäis näyttää.
    -Ota puhaltimelta plus johto irti, käännä katkaisin OFF-asentoon ja mittaa ohmit. Jos kunnos niin ei pitäis näyttää mitään.
    -Jos johdoist ei löydy vikaa niin luultavammin vika on itse puhaltimen moottorissa. Mutta tarkista viel lämppärin kytkimen liitin ja mittaa sielt.
    Tuleeko täydet jännitteet kun käyttää puhallinta (n. akku jännite)?
    -Jos ei tarkista myös sulake rasia, onko kytkentänastat lämmenneet? Huono kontakti sulakkeella voi myös käräyttää sulakkeen.
    -Jos vieläkään ei vikaa löydy tai ei toimi niin moottori herättää epäilyksiä, vaikkakin olisi uusi. Ota moottori irti ja kokeile pyöriikö sormin takertelematta. Jos jumittaa niin sit varmasti motti sökö.

    Toivottavasti tuost o apua, vaikka monimutkaiselta näyttää

    :rotfl:
     
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ostin uuden moottorin ja täysillä tuli "sähkönhajua" lämppäristä.purin moottorin ja sisällä oli johto jäänyt kuoren väliin.täysillä ahisti ja lämmitti johtoa josta haju.korjasin johdon ja toiminut moitteetta vuoden jo.
     
  4. juu elikkä ilmastoinnilla on ja neljä nopeutta, katkaisija kabiinissa on uusi ja niinkuin sanoin suoran nopeuden johto on vedetty suoraan irtosulakkeella... täytynee tuo maa homma katsoa
     
  5. no niin putsasin maadoituksen ja pitkän aikaa pelasi hyvin, no eilen sitten ihmettelein savun hajua taase... oli sitten sulake sulanut ja sulattanut vielä reijän sulake rasiaan. eli täytynee etsiä kuitti ja viedä takaisin
     
  6. Aako

    Aako 1st gear

    Taitaapi olla se sulakkeen rasia liian hentoinen tai siihen liitokset kehnot, eihän sulake ole liian pieni? onko tarpeeks paksut piuhat? vaikka oliskin toiminut entisellä motilla niin kannattaa tarkastaa, sillä se uusi moottori luultavasti ottaa enemmän virtaa, kun on hiiilen ym kontaktit kunnossa ja toimii täydellä teholla
     
  7. no 25 ampeerista sulaketta olen tuossa pitänyt, piuhan koko kyllä riittää... täytynee kokeilla josko laittas tuohon putkilo mallin sulake rasian tuon nykyinen on halppis malli 6 latta sulakkeelle ja kieltämättä aika kätöstys
     
  8. Aako

    Aako 1st gear

    Joskus on nimittäin tullut tavattua semmoisia sulakepesiä,just näille pistosulakkeille, että sulavat jo 10A kuormalla. Se 25A sulake on just sopiva tuohon lämmityslaitteen moottorille, kunhan liitokset vain kestää sen virran ja johto 2.5mm2 vähintään!

    Kokeile varovasti juottaa johdot siihen sulakkeen liittimiin, niin ei ainakaan ole liitoksen heikkoutta (joissakin sulakkeissa kyllä sellainen materiaali ettei tina ota).
     

Kerro tästä muillekin!