FHRA televisiointi nettiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 10.6.2010.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

    Käykääs kaikki laittamassa toivetta, jotta saadaan kiihdytykset taas nelosen ruutu.fi palveluun. Kyllä muuten sponssitkin tykkää kun näkee oman kuskin tuollakin.

    http://www.ruutu.fi/palautesivu ja sieltä kategoriaksi ohjelmatoiveet.
     
  2. drag race kisat nettiin

    osallistuttu on !
     
  3. atobee

    atobee Gearhead

    Tämä kirjoitukseni ei varsinaisesti liity itse aiheeseen suoranaisesti ja varmaan vihaista palautetta tulee mutta tulkoon :)

    En tiedä kuinka paljon FHRA maksaa noista televisioinnista mutta kun itse olen niitä lyhyitä puolentunnin jaksoja katsonut niin laji vaikuttaa todella tylsältä, normi ihminen joka ei tiedä lajista mitään, ei myöskään ymmärrä katsomansa perusteella yhtään enempää ja tuskin kiinnostuu asiasta vaan vaihtaa kanavaa.

    Miksi sitä televisiointiin menevää koko rahasummaa ei ohjata pelkästään näihin Nitro kisoihin, asiantuntevat selostajat jotka myös selvittäisivät katsojille lajin salaisuuksia, kameramiehet voisivat ottaa oppia NHRA:n kisoista, enemmän varikkokuvia ja kuskien haastatteluja. Keskityttäisiin lajin markkinointiin, Nitro kisat on ainut tapahtuma jossa on myös katsojia paikalla, sekä tietenkin paljon näyttävää kalustoa. Ohjelma voisi olla huomattavasti pidempi kun muut,sori, kotikisat jätettäisiin pois.
    Voisi tulla jopa FHRA:lle halvenmaksikin, en tiedä, mutta markkina-arvo olisi ainankin toista.
    Saa vittuilla, tämä on vain minun mielipiteeni asiasta.
     
  4. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tää hiukan pisti silmään kun mulla oli sellanen perstuntuma, että kahdessa ekassa kisassa on ollu katsojia vähintäänkin kohtuullisesti?
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kovastihan noista lähetyksistä on täällä jo väännettykin ja etenkin siitä mitä niissä pitäis näkyä ja miten ne pitäis olla tehty mut jätetääs se pointti tällä kertaa sivuun ja kommentoinpa vaan tota pitäskö kaikista osakilpailuista tulla oma lähetyksensä?
    Kyllä pitää.

    Nimittäin toi tv-näkyvyys on lajille hyvinkin merkityksellistä kun mainostahan se on koko lajille ja pikemminkin vaan tuo lisää uusia lajista kiinnostuvia katsojia radankin varteen kuin vähentäis sit paikalle tulevia.

    Mutta siihen nähden toi tälle vuodelle FHRA:n valitsema kanava (Nelonen Sport) on kyllä täysin väärä valinta kun melkosen hyvin ne on nyt saanu piilotettua koko ohjelman (esimerkiks täällä meilläkään päin Suomea toi kanava ei näy kuin kaapelitalouksissa).
    No, toivottavasti toi on ollut sit edes halpa ratkaisu kun eipä tommosesta "näkyvyydestä" kannata paljoakaan maksaa sinne tv-yhtiölle.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    No kieltämättä Kamasassa oli aika hiljaista. Oli siellä ehkä tuhannen päätä katsomossa. Kahtoo vaikka mopoilijan kuvatuksia, niin aika tyhjät on lehterit... Ihme sinänsä, kun mun mielestä aiemmin tuolla on ollut kyllä reilusti enempi jengiä :eek: Taino, ei pariin viimevuoteen oo kyllä kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, mutta sellainen fiilis vaan on jäänyt.

    http://kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+201 ... P_8667.jpg

    http://kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+201 ... P_8735.jpg

    http://kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+201 ... P_8750.jpg

    http://kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat+201 ... P_9238.jpg
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    EM sarjan televisiointioikeudet taitaa olla jollain ulkomaisella yrityksellä joten niitä on suomalaisten turha kuvata. Viime vuonna tuli 3 jaksoa Nitroista: 1 jakso kansainvälistä tuotantoa EM/UEM ryhmistä ja 2 jaksoa kotimaista tuotantoa SM/NDRS/Cup ryhmistä. Noista EM ryhmistä ei näytetty kuin osa.

    Kamasa natikat osui koulujen päättäjäisviikolle ja yleisökato oli odotettavissa. Tätä ennusti ja valitteli Väljä jo ennen kauden alkua nelonen Sportin haastattelussa.

    Noi kolme ensimmäistä kuvaa on lauantaiaamulta ennen klo 10.30, ei ole "suuri yleisö" vielä ehtinyt paikalle...
     
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tämä on kyllä totta.
     
  9. supo

    supo Double Gearhead

    Elintärkeä homma lajille ja yhteistyökumppaneille että on tv aikaa eli ainakin mulle ollut todella suuri merkitys kun väännetty talven pimeinä aikoina uusia sopimuksia uudelle kaudelle.En ole luvannut että näkyy mutta voi näkyä eli riittänyt että saattaa näkyä!!!Nykyään saa näkyvyyttä kun ajaa hyvin!!!En ota kantaa missä pitää näkyä kun vaan näkyy!!!Spet 1937
     
  10. repecab

    repecab 1st gear

    Yhdyn täysin tähän mielipiteeseen että kiihdytysautoilu näyttää telkkarissa erittäinkin tylsältä eikä saa kyllä innostumaan kuin asian harrastajat. Vaatisi ehkä aivan uuden tavan tehdä kisoista vaikka jonkinlaista tositeeveetä, varikkoruuvausta ym, tiimi ja muun oheistoiminnan seuraamista. Muutaman sekunnin repäisy toinen toisensa jälkeen ei vain toimi telkkarissa ja minäkään vaikka näitten romujen kanssa olen touhunnut ikäni ja taidan useamman kuskinkin henk.kohtaisesti tuntea en jaksa innostua ollenkaan näistä televisioinneista. Kyllä kiihdyttely on ehdottomasti parasta paikan päällä, rasvaus ja sadetaukoja ehkä lukuunottamatta, jotka tv:stä onneksi nykytekniikalla saa helposti poistettua.
     
  11. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kyllä mä olen nähnyt hyviäkin kiihdytyslähetyksiä, myös pienellä budjetilla tehtyjä, tuolla etelänaapurin teeveessä. Noissa kotomaan pätkissä ei niin kauheesti vauhti välity.
     
  12. Fireball

    Fireball Gearhead

    Samaa mieltä, meinaa noi lähetykset puuduttaa vaikka laji vähän vielä kiinnostaakin. Halvalla lisää sähinää sais esim. parilla in-car kameralla, ja toimittajille vähemmän virkamiesmäistä otetta. Noi on vähän semmosia "päätän raporttini täältä radalta" tyyppisiä, jäykkiä jopa. Rennompaa otetta, hulluttelua, huumoria, semmosta kisoissa olevan porukan näköistä televisiointia mä kaipaisin.

    Korhosen Pasi näytti viime lähetyksessä mainiosti mistä tossa hommassa parhaillaan on kyse, mieshän on suorastaan luotu kameran eteen välittämään MAHTIfiiliksiä, tuli itelläkin oikeen saatanan hyvä mieli vanhaa kisakumppania katellessa.

    Koska laji kerran on hauska, kisoissa on hauskaa, niin TV lähetysten soisi myös olevan hauskoja.

    Päätän natkutukseni täältä landelta tähän :rotfl:
     
  13. homer

    homer Double Gearhead

    Yleensä kaikki moottoriurheilu (ainakin jos kyseessä on nelipyöräiset) on suht tylsää seurattavaa töllöstä. Ns. kuninkuusluokka eli ykköset, pelkkää jonossa ajelua ja sijoitukset ratkotaan suunnilleen jo aika-ajossa ellei varikkoporukka satu munaamaan. Rallin sm-sarjan lähetyksissä ainoa vaihtelu on siinä että valillä kuvassa on mitsubishi ja välillä subaru (ajajien kommentit on kuin samasta puusta veistetyt). Jos joskus niinkin värikäs laji kuin jokkis pääsee telkkariin niin siitäkin satunnaiselle katsojalle tulee mieleen joku romuralli (ainakin nykyinen kalusto alkaa olla niin perhanan rumaa). Kiihdytyslähetyksiä en ole kattellut sitten maikkarin joten niistä on vaikeaa sanoa mitään. Sen verran vähän tulee töllöä katteltua että vasta taannoin huomasin että urheilukanava on korvattu jollakin nelosella.

    Pikkuisen itteäni kiinnostavia oli urheilukanavan lähetykset rallin f-cupista mutta nekin taisi mennä maikkarille ja maksullisiksi ja kun en periaatteesta maksa mistään kanavasta niin ei tartte enää niitäkään kattella.
     
  14. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Samalla kun saadaan :eek: kaikki FHRAn lähetykset nettiin, vois tarjontaakin lisätä potentiaalisesti. Netissä kun televisioaika ei maksa mitään. :rotfl:
     
  15. hejo

    hejo 1st gear

    Savolainen Veli Puolikuu.. :rotfl:
     
  16. Mikkoli

    Mikkoli Gearhead

    Ei liity topicciin...mut eipä taida katsoja kato liittyä mihkä päättäjäisiin :wink: Eiköhän asiaan vaikuta ihan muut tekijät! Karu tosiasiahan on edelleen se et yleisömäärät on tippunu,piste!turha tosiaan enään ratsastaa yhdellä kisalla kaudessa jossa voi edelleen sanoo käyvän tuhansia katsojia :soosoo: Eli niitä rahoittajia kuten Tj. tais todeta :poff:
    Onko oikee hetki nipistää Tiedottamisesta sekä kisojen markkinoinnista...sitä voi jokanen miettiä siä ikiomassa kuupassaan... :odroll:
    Ite en o ainakan törmänny minkän moiseen markkinointiin enään,poislukien alan lehdistö jonka lukijakanta varmasti tuntee kisa-ajankohdat ilman mainontaakin...tä?

    Ps. Toivottavasti lajiamme ei ainakan enää markkinoida Suomen suosituimpana moottoriurheilulajina :soosoo:
    Virheellistä markkinointia...?
     
  17. Henski

    Henski 1st gear

    Pitäs saada yks kisa alle 100km Stadista, niin alkais uusia naamoja näkymään. Alastaro mielletään jonnekkin pohjanmaan seudulle ja Turkulaiset ei ymmärrä ku purjehduksen päälle.... Valitettavasti mariginaali laji isossa kuvassa tää kansallinen räkreis.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Äläpä yleistä :lol:
     
  19. Jaku

    Jaku Gearhead

    Kyllähän toi tv tuo varmasti lajille plussaa...mut muu markkinointi on sit ollukki zero. Otetaan huomioon et ilmaista mainostamistakin voi tehdä, on facebookit, twitterit yms. Facebookissa FHRA ryhmällä vain yksi(mennyt) tapahtuma??
    Eikö tollakin nyt olis helppo jo markkinoida? Kun viestit lähtee kiertoon ryhmän jäsenille et kuka osallistuu ja kuka ei? Senhän näkee taas kaikki kaverit. Toinen tapa mikä meillä on "mopokerholla" käytös on yksinkertaisesti s-posti. Aina kun jotain järjestetään webmaster pistää s-postilla tapahtumatiedotteen kaikille jäsenille SPÄM!! Kaikki tietää tapahtuman viikkoa ennen ja SPÄM!! Uusi muistutus päivää ennen.
    Ja sana leviää...

    Ps. tosta max. 100km Stadista...mitäs jos se oliski täälä pohjanmaalla tai jopa pohjois-pohjanmaalla? On täälläki jengi kiinnostunu lajista ja täältä kun tonne matopurkkiin on n.400km ja Alastaroon 300km. Silti vaan paljon näkee tuttuja Alastarossakin...ei se matka mitään tee jos laji kiinnostaa..ja ainahan voi ottaa asenteella: Aja Sä mennes niin Mä ryyppään tulles.. :rotfl:
     
  20. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    1000% oikea vastaus. Tällä toimenpiteellä laji pelastuu. Mitenköhän saataisiin noi FHRAN johtokunnan leväperäiset velliperseetkin ymmärtämään tämän totuuden ja vielä tekemään asian eteen jotain muuta, kun toteamuksen: Mulla on omiakin bisneksiä, enkä ehdi koko ajan panostamaan tähän lajiin. Herää kysymys, että koskahan sitä ehtimistä on kun lajin näkyvyys ja pudotuspeli on jo huonolla alullaan... Käsittääkseni nää asioiden näkyvyyden ja kehittymiseen kuuluvat asiat kuuluvat just toiminnanjohtajalle. Olenko väärässä.

    Oisko kenties toiminnanjohtajan / toimitusjohtajan vaihdon paikka. Siis sellaiseen joka ymmärtää ja viitsii myös tehdä lajin eteen jotain muuta kuin vitt**lla kilpailijoille heidän aiheuttamastaan kulutaakasta.

    Vapaaehtoisia :eek:
     

Kerro tästä muillekin!