Focus mk1 virta avaimet hukassa transponder?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja cb125twin, 18.12.2019.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Sanokaa viisaat pystyiskö just mun lainaamaan just leimattuun fordiin jotenkin vaihtaan toisesta samanlaisesta autosta virtalukon avaimineen ja transponder ratin muovien alta ja sytkäyksikkö ja mitä muuta. Vuosimalli 2003 eli ei ajotietokonetta mutta on uusilla lampuilla jo. Auto makaa hesan keskustan sisäpihalla ja varaosa auto tääl satakunnassa. Tarttis lähtee sinne vkloppuna pelastaan. Ainakin hinaukseen pitäis saada.
     
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Huoltoavaimen nimellä oleva ei ole kallis ja saa ovet auki ja virtalukon kääntymään että voi hinata. Ei käynnistä kuitenkaan.

    Sitte pystys jo siirtään jonneen viksumpaan paikkaan laittoon, esmes lämmin talli missä valot ja työkalut liki?
     
    cb125twin tykkää tästä.
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Purkamot myy näköjään koko rattiakselia noihin. Sen näyttäis pystyvän auton sisätiloissa vaihtaan. Kiinnostais että riittääkö tuo vai pitääkö ottaa täältä mukaan muutakin?
     
    Muokattu: 18.12.2019
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ainakin Opeliin sai maahantuojan kautta alkuperäisen avaimen rungonnumeron perusteella ;)
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Aivan, kuten saa voortiinkin sen huoltoavaimenkin tai sitten sillä avaimen numerolla. Huoltoavainhan on ilman sirua joten ei käy käynnistykseen. Makso 15 euroa kun viimeksi tilasin. Jos avain on kerta hävinnyt niin huoltoavaimella sen saa siirrettyä pois tieltä ennenkuin löytyy hävinnyt avain. Toinen juttu on se jos ei löydy avainta ikinä koskaan milloinkaan niin sirullinen avain maksaa mmm... reilun satasen ehkä. Kannattaako ruveta hinailemaan satakuntaan voortia tai satakunnasta purkaa osat ja tulla tsadiin laittamaan? Ottaen huomioon vaivan, polttoainekulut yms yms. Miettii mielessään, kelailee keskenään. Sitten kun vaihtanut siitä toisesta varaosaautosta sen virtalukon ja lähettimen niin ei se avain käy ovien lukkoihin. Vaihda nekin tai sarjoita uudelleen. Oon tehny senkin kerran ettei se kyllä raketti tiedettä ole. Purkamalla vaikka helpoimmin irti saatavan lukon sierrassa se oli takaloosterin niin haitoista voi sitten taas lukea avaimen numeron ja tilata sitten varmasti oikean. Sikäli mikäli kaikissa lukoissa on sama avain. Minulla oli.
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Homma kannattaa jos saa siellä sisäpihalla vaihdettua tarvittavat palikat että saa käyntiin. Ja ei haittaa vaikka hätävilkut vilkahtelis matkalla.

    Eli mitä kaikkea pitää purkaa mukaan toisesta autosta?
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Noissa autoissa on niinku lähetin ja vastaanotin. Avain tunnistetaan koodatun sirun avulla ja siitä lähtee signaali moottorin ohjaukselle sun muille laitteille että alkakaas pelata. Periaatteessa jos virtalukon ja siinä samassa olevan lähetinvastaanottimen vaihtaa ni pelaa, ehkä. Tai sitten voi olla että pitäs obd-portin kautta vielä testerillä kertoa niille ohjaus sun muille laitteille että saatte toimia kun tommonen koodi tulee. Tästä en ole täysin varma.

    Niitä on myytävänä muuten semmosia ohitusmokkuloita netissä että voipi oman tai vieraan ottaa ajoon. Suomessakin myydään reilulla satkulla.

    paitövei, tilasin enklannista (kiinalainen) pösön ajonestoavaimen 7 eurolla. Piti koodata liikkeessä ja rupes skulaan, ainakin kesästä saakka on pelannu.
     
    cb125twin tykkää tästä.
  8. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Ecu varmaan avaimen kanssa pari, seuraa siitä lukon lukurinkulasta johtoja et meneekö johonkin purkkiin vielä ennen ecua, jos niin se kans. miten lie näissä liekkö jo mittaristo naitettu myös ja sulakerasia.

    Helepoin varmaan ois runkonumerolla marmorilta uus avain... ei tarttis murtautua sisäänkään, jos ovet lukossa.
     
    cb125twin tykkää tästä.
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Sinne nyt focukseen pääsee paksulla pitkällä rautalangalla, Vetämällä vaikka kuskin puolelta repsikan kahvasta. Kiilaa oven puukiiloilla että pääsee tiivisteen kautta. Koivusta kiilat ni ei murene. Tommosen saa meinaan millä vaan samannäköisellä avaimella lukkoon mutta ei aukea kuin omalla, mistäkö tiedän? Varsinainen suunnittelun kukkanen ja -87 eteenpäin kakstuhatluvulle pitkälle käytössä moinen avain.

    mutta myös edelleen samaa mieltä että helpompia tapoja kuin ruveta osia vaihtamaan on.
     
    cb125twin tykkää tästä.
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Foordiin ja ooppeliin saa koodattua uuden avaimen ilman vanhaakin, tullu tehtyä molempiin itevku avaimet hukassa.
     
    cb125twin tykkää tästä.
  11. Dart 67

    Dart 67 Gearhead

    Pikasuutari Lohjalla kertoi mulle, että on sellainen laite millä saa luettua ja tehtyä uuden sirun, mutta se vaatii sen lukemisen paikan päällä autosta.
     
    xarper ja cb125twin tykkäävät tästä.
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Ei onnistu runkonumeron perusteella, kun avaimen saa teetätettyä vain auton OIKEA OMISTAJA.
    Lainaus:
    "Sanokaa viisaat pystyiskö just mun lainaamaan just leimattuun fordiin"

    Vai miten luulette marmorilla suhtautuvan:
    Hei, pitäisi saada avain yhteen sisäpihalla seisovaan focukseen.
    Onks se sun?
    No ei, mutta lainaisin vain vähäsen.
    No odota, niin tehdään sulle avain...
     
    Muokattu: 18.12.2019
    Rotten ja cb125twin tykkäävät tästä.
  13. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    kiva kun kerroit mut ei vissiin kukaan väittänytkään et kuka tahansa saa??? Mikä mättää, eikö pili toimi vai onko pahemmatkin menkat
     
    xarper tykkää tästä.
  14. xarper

    xarper Gearhead

    Juurikin näin. Jos ois lähempänä ni voisin jeesata mutta kun ei valitettavasti.
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Tiukkikset ei ymmarra hjumoria nyt ollenkaan.
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Pösöön saa ainakin avaimen paritettua peugeotplanet ohjelmalla jos on se koodi. Sen koodin saa auton omistaja kyllä merkkiliikkeestä.
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    ongelma on vaan siinä että just se pösön pp2000 vaatii windows xp käyttiksen.

    siksi ”paitövei, tilasin enklannista (kiinalainen) pösön ajonestoavaimen 7 eurolla. Piti koodata liikkeessä ja rupes skulaan, ainakin kesästä saakka on pelannu.”
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    99.6% noista softista vaatii XP anyway, ei se mikään ongelma oo, mulla ainaskin erikseen XP läppäri nimenomaan noita vanhempia ohjelmia varten.
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    enempi tässä satunnaista harrastajaa ajattelin. Osalla loppuu mielenkiinto tuossa vaiheessa kun ei ole sitä extraläppäriä jossa xp ja jolla imuroida softa.

    sitten muistaakseni toisen samanlaisen auton avainta ei voi koodata toiseen autoon ainakaan kaikissa merkeissä?
     
  20. xarper

    xarper Gearhead

    Siru ku kerran koodattu ni se on autokohtanen joo, et voi enää toiseen sitä koodaa. Uusia saa ebay tyyliin pari e kpl.
     

Kerro tästä muillekin!