Ford Courier -60

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kaitsur, 22.1.2006.

  1. kaitsur

    kaitsur Gearhead

    Palasi mieleeni nuoruudestani muisto kimppa-autosta joka oli Ford Courier vm. 1960. Se oli kaksiovinen fullsize farmari. Onko kellään tarkempaa tietoa mallista, käsittääkseni se on vain vientiin tehty malli?Auto oli palvellut ruumisautona, sisustus oli aika karu, esim. oviverhoilut olivat vaaleanruskeaa kovalevyä. Moottorina oli 292 Y-block ja kolmivaihteinen manuaali.
    Silloin 70-80 luvun vaihteessa kun metsästelimme osia Fordiin, niin muistaakseni kolme kappaletta bongattiin lähi maakunnasta niitä ja kotikylällämme oli ollut yksi aikoinaan joka oli tietääkseni myyty muualle.
    Saimme auton ruostevauriot korjattua ja tekniikaksi värkkäsimme 289 moottorin ja C4 vaihteiston, syynä tekniikanvaihtoon oli, että alkuperäisestä vaihteistosta oli ykkösenratas sileänä ryhmäpyörastä, eikä siihen aikaan osia netistä saanut tilattua jos muualtakaan.
    Ford myytiin Ouluun, liekö jo paalattu.
     
  2. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Mietin itsekin taannoin juuri samaa automallia, joka oli erittäin linjakas ja joita oli paljon. Helsingin seudulta muistan useita. Tuolloin, kun lähes kaikki jenkit oli neliovisia, kutoskoneisia, tuli tyylikästä farmaria ihmeteltyä useinkin. Moniko yhä hengissä?
     
  3. Polara

    Polara Gearhead

    No tuolla meijän tallilla täällä kuopiossa makaa yks semmonen farmi! Kaveri on kovasti työstäny sitä, jos vaikka ens kesänä olis laulukunnossa...
    Tekniikka on foortin isolohko(olikohan 398?) + fmx ja sitä on sopivasti chopattu ja siipiä vähän jatkettu...
    Vois laittaa vaikka kuvan siitä jos innostuu.
    Se ei oo se sama liekkikeula, mikä oli joskus kasissakin esitelty vaikka moni niin on luullutkin.
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Suomessa on näitä kustomoituna tietääkseni ainakin neljä kpl
    Tämä kyseinen, Minkä epäilen olevan tämän kylän vanhoja sotaratsuja.
    Mikkelissä tehtiin aikoinaan yksi chopattu punainen.
    GAT-51 kilvillä ollut(liekä vielö?) chopattu sininen yksilö
    Iisalmen suunnassa oli joku gm ristisiitos.

    Ford kirjallisuuteni ei tunne Courier nimitystä, muulle kuin Falcon pohjaiselle sedan deliverylle. Epäilen sen nimen olevan vientinimi 2D Ranch Wagonille, joita kirjan mukaan on tehty 27136 kpl.
     
  5. v.isoaho

    v.isoaho Gearhead

    Täälläpäin on seisonut n. 20km iisalmesta kauppilanmäessä -60nen courier.Tekniikkana on 289 ja c4 väri haalistunut punainen.Auto seissyt ainakin -90 luvun alusta asti.
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Masa pelasti yhden aikoinaan kajaanissa...Haki jostakin suonenjoelta päin sen...oli aika harso.Matta punainen oli kajaanin aikoihin.Jokin aika sitten oli vielä kirkkaan punaisessa kuosissaan jossain päin suomea.Siihen autoon masa pisti '65 letukan rungon ja muun tekniikan...Kutvonen muistaakseni.Auto tottelee nimeä crossbreed.

    Minusta ko. automalli menee chopatessa ihan pannukakuksi... :-? '60 foordi on minusta vähän kummalisen näköinen,mutta farmina sekin on hieno...
     
  7. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    80-luvun alussa oli Riihimäellä yksi mustavalkoinen -60 Courier. Tuntui silloin yleiseltä autolta, kun niitä suhteellisen usein alan tapahtumissa näki. Ilmeisesti niitä oli hautausautoiksi ym. ammattikäyttöön kohtalaisen suuri erä tuotu, vaikka esim. Autokäsikirja 1960 ei mallia tunne.
     
  8. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D ...Ai niin joskus muutamia vuosia sitten hain tampesterilta 17 tunarin,niin sillä samalla hemmolla oli pensselillä mustaksi maalattu '60 courier.Ei ollu sillo liikunta kykyinen...Mitäköhän kuuluu tuolle laitteelle... :-?
     
  9. kaitsur

    kaitsur Gearhead

    Kimppa-automme maalattiin viininpunaiseksi metallinhohto värillä, olisko peräti kyseinen yksilö?
     
  10. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    siitä oli vissiin tulossa ihan hienon näköinen rassi. vielä oli siipityöt vähän vaiheessa kun kävin siellä tallilla katsomassa sitä. siihen oli viissiin istutettu transitin katto ?
     
  11. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :lol: ...Transitin katto?Kuulostaa pikkasen perverssiltä... :lol:
     
  12. v.isoaho

    v.isoaho Gearhead

    courier on muistaakseni metallipunainen aika haalistunut seissyt ulkona.
     
  13. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D ..Tulipahan mieleen,että vähissä ovat nelioviset '60 farkut.Yhen metallihohto vihreen kantrisedanin tiiän,mutta muista ei tietookaan....
     
  14. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

    ADCC:n hepulla Laukaassa on '60 metallivihree Country Sedan 4D, tainnu olla jo 17 vuotta. Ajossa joka kesä. :lol:
     
  15. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Joo tuossa olivat mikkelin old timer runissa yhtäaikaa viime kesänä.Tulihan tuossa taas vaihteeksi voorteista turistua. 8)
     
  16. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Mun mielestä Jari H:n Courier oli metallihohtosininen, vai oliko niitä useampia??
     
  17. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Jarin Courier oli -61, mutta samoihin aikoihin oli tämä mustavalkoinen -60 paikkakunnalla. Kaarlonkadun Shellin tuntumassa taisi omistaja asua, ellen nyt ihan väärin muista.
     
  18. Ilpo

    Ilpo Gearhead

    Tuo Mikkelissä kustomoitu punainen Courieri ei tietääkseni ole enää edes suomessa. Eräs toinen Mikkelissä pyörinyt vaaleansininen Courieri makaa nykyään ladossa Mikkelin suunnalla ja on tiettävästi myynnissäkin.
     
  19. kypo

    kypo 1st gear

    jos ei tähtitieteellinen hinta niin vois olla kiinnostusta!jos omistaja tiedossa niin 0440141278 niin väännetään kauppaa..
     
  20. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Oikeilla jäljillä olet... Tais jäädä espanjaan jonkun tempauksen yhteydessä -90luvulla tai jotain. Mut kertokoon ne ketkä haluaa...
    :odroll: :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!