Ford Courier -60

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kaitsur, 22.1.2006.

 1. kaitsur

  kaitsur Gearhead

  Palasi mieleeni nuoruudestani muisto kimppa-autosta joka oli Ford Courier vm. 1960. Se oli kaksiovinen fullsize farmari. Onko kellään tarkempaa tietoa mallista, käsittääkseni se on vain vientiin tehty malli?Auto oli palvellut ruumisautona, sisustus oli aika karu, esim. oviverhoilut olivat vaaleanruskeaa kovalevyä. Moottorina oli 292 Y-block ja kolmivaihteinen manuaali.
  Silloin 70-80 luvun vaihteessa kun metsästelimme osia Fordiin, niin muistaakseni kolme kappaletta bongattiin lähi maakunnasta niitä ja kotikylällämme oli ollut yksi aikoinaan joka oli tietääkseni myyty muualle.
  Saimme auton ruostevauriot korjattua ja tekniikaksi värkkäsimme 289 moottorin ja C4 vaihteiston, syynä tekniikanvaihtoon oli, että alkuperäisestä vaihteistosta oli ykkösenratas sileänä ryhmäpyörastä, eikä siihen aikaan osia netistä saanut tilattua jos muualtakaan.
  Ford myytiin Ouluun, liekö jo paalattu.
   
 2. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Mietin itsekin taannoin juuri samaa automallia, joka oli erittäin linjakas ja joita oli paljon. Helsingin seudulta muistan useita. Tuolloin, kun lähes kaikki jenkit oli neliovisia, kutoskoneisia, tuli tyylikästä farmaria ihmeteltyä useinkin. Moniko yhä hengissä?
   
 3. Polara

  Polara Gearhead

  No tuolla meijän tallilla täällä kuopiossa makaa yks semmonen farmi! Kaveri on kovasti työstäny sitä, jos vaikka ens kesänä olis laulukunnossa...
  Tekniikka on foortin isolohko(olikohan 398?) + fmx ja sitä on sopivasti chopattu ja siipiä vähän jatkettu...
  Vois laittaa vaikka kuvan siitä jos innostuu.
  Se ei oo se sama liekkikeula, mikä oli joskus kasissakin esitelty vaikka moni niin on luullutkin.
   
 4. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Suomessa on näitä kustomoituna tietääkseni ainakin neljä kpl
  Tämä kyseinen, Minkä epäilen olevan tämän kylän vanhoja sotaratsuja.
  Mikkelissä tehtiin aikoinaan yksi chopattu punainen.
  GAT-51 kilvillä ollut(liekä vielö?) chopattu sininen yksilö
  Iisalmen suunnassa oli joku gm ristisiitos.

  Ford kirjallisuuteni ei tunne Courier nimitystä, muulle kuin Falcon pohjaiselle sedan deliverylle. Epäilen sen nimen olevan vientinimi 2D Ranch Wagonille, joita kirjan mukaan on tehty 27136 kpl.
   
 5. v.isoaho

  v.isoaho 3rd gear

  Täälläpäin on seisonut n. 20km iisalmesta kauppilanmäessä -60nen courier.Tekniikkana on 289 ja c4 väri haalistunut punainen.Auto seissyt ainakin -90 luvun alusta asti.
   
 6. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Masa pelasti yhden aikoinaan kajaanissa...Haki jostakin suonenjoelta päin sen...oli aika harso.Matta punainen oli kajaanin aikoihin.Jokin aika sitten oli vielä kirkkaan punaisessa kuosissaan jossain päin suomea.Siihen autoon masa pisti '65 letukan rungon ja muun tekniikan...Kutvonen muistaakseni.Auto tottelee nimeä crossbreed.

  Minusta ko. automalli menee chopatessa ihan pannukakuksi... :-? '60 foordi on minusta vähän kummalisen näköinen,mutta farmina sekin on hieno...
   
 7. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  80-luvun alussa oli Riihimäellä yksi mustavalkoinen -60 Courier. Tuntui silloin yleiseltä autolta, kun niitä suhteellisen usein alan tapahtumissa näki. Ilmeisesti niitä oli hautausautoiksi ym. ammattikäyttöön kohtalaisen suuri erä tuotu, vaikka esim. Autokäsikirja 1960 ei mallia tunne.
   
 8. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  :D ...Ai niin joskus muutamia vuosia sitten hain tampesterilta 17 tunarin,niin sillä samalla hemmolla oli pensselillä mustaksi maalattu '60 courier.Ei ollu sillo liikunta kykyinen...Mitäköhän kuuluu tuolle laitteelle... :-?
   
 9. kaitsur

  kaitsur Gearhead

  Kimppa-automme maalattiin viininpunaiseksi metallinhohto värillä, olisko peräti kyseinen yksilö?
   
 10. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  siitä oli vissiin tulossa ihan hienon näköinen rassi. vielä oli siipityöt vähän vaiheessa kun kävin siellä tallilla katsomassa sitä. siihen oli viissiin istutettu transitin katto ?
   
 11. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  :lol: ...Transitin katto?Kuulostaa pikkasen perverssiltä... :lol:
   
 12. v.isoaho

  v.isoaho 3rd gear

  courier on muistaakseni metallipunainen aika haalistunut seissyt ulkona.
   
 13. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  :D ..Tulipahan mieleen,että vähissä ovat nelioviset '60 farkut.Yhen metallihohto vihreen kantrisedanin tiiän,mutta muista ei tietookaan....
   
 14. Classic1964

  Classic1964 Gearhead

  ADCC:n hepulla Laukaassa on '60 metallivihree Country Sedan 4D, tainnu olla jo 17 vuotta. Ajossa joka kesä. :lol:
   
 15. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Joo tuossa olivat mikkelin old timer runissa yhtäaikaa viime kesänä.Tulihan tuossa taas vaihteeksi voorteista turistua. 8)
   
 16. Tuplawee

  Tuplawee Gearhead

  Mun mielestä Jari H:n Courier oli metallihohtosininen, vai oliko niitä useampia??
   
 17. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Jarin Courier oli -61, mutta samoihin aikoihin oli tämä mustavalkoinen -60 paikkakunnalla. Kaarlonkadun Shellin tuntumassa taisi omistaja asua, ellen nyt ihan väärin muista.
   
 18. Ilpo

  Ilpo Gearhead

  Tuo Mikkelissä kustomoitu punainen Courieri ei tietääkseni ole enää edes suomessa. Eräs toinen Mikkelissä pyörinyt vaaleansininen Courieri makaa nykyään ladossa Mikkelin suunnalla ja on tiettävästi myynnissäkin.
   
 19. kypo

  kypo 1st gear

  jos ei tähtitieteellinen hinta niin vois olla kiinnostusta!jos omistaja tiedossa niin 0440141278 niin väännetään kauppaa..
   
 20. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Oikeilla jäljillä olet... Tais jäädä espanjaan jonkun tempauksen yhteydessä -90luvulla tai jotain. Mut kertokoon ne ketkä haluaa...
  :odroll: :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!