Ford F250 7.3D

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja GM4WD, 13.9.2006.

 1. NHuttunen

  NHuttunen 1st gear

  Se on kyllä ihan totta. Vielä on se yksi iskari ja sekin ihan veltto niin tuota saa jo ihan ajaa jos vähänkin on urainen tie.
   
 2. Lempo

  Lempo 1st gear

  Itsellä juuri hajosi kyseinen polttoaineputken kiinnityslaippa.
  Onko tietoa olisiko suomessa kellään hyllytavarana?
  Ei pikaisen soittelukierroksen jälkeen tunnu ainakaan löytyvän..
  Jenkkilästä toki löytyis niinkuin aikasemmassa linkissä ilmenee mutta kun auto seisoo parkissa ois ihan jees jos sattus lähempää osia löytymään niin ei tarviis viikkotolkulla kävellen liikkua.. :D
   
 3. Sidney

  Sidney 2nd gear

  Mulla se samainen laippa levis kun kiersin liian tiukkaan, kriks, ja se kierreosa irtosi. En löytänyt muualtakuin USAsta, dieselorings.com
  Sen mukana tulee kolme jousta, ne kaksi jäykempää nosti polttoainepaineet liian ylös. Paikat ei välttämättä kestä sitä. Eli se löysin jousi ehkä paras vaihtoehto.
  Kun se kierre osa jäi sinne kiinitysmutterin sisään, oli se polttoaineputki pakko katkaista, sen korvaaminen oli viisainta tehdä joustavalla letkulla.
   
 4. juhamann

  juhamann 3rd gear

  Ovatko Excursionin kaiutinjohdot alkuperäisenä minkä laatuiset? Onko jotain parin säikeen paukkulankaa eli kannattaako ryhtyä vaihtamaan, jos meinaa kajarit vaihtaa ja laittaa vahvistimen mukaan settiin? Onko miten inhottava homma vaihtaa k.o.piuhat?
   
 5. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  14 gauge piuhaa mainostivat yankeesivuilla olevan. Elikkäs appa 2 neliömillimeetriä vastaa kooltaan tuo. Johtosarjoihinhan nuo on kaikki teipattu, eli jos ite pitäs tehä niin uudet rinnalle ja jättää vanhat sinne.
   
 6. Sidney

  Sidney 2nd gear

  Mä uusin omat johtoni kuukausi takaperin.
  Vahvistin on mulla siellä taaimmaisen penkin jalkatilassa.
  Uudet RCA johdot vahvistimelle, radio irti ja se dashboard irti, samoin hanskalokero auki ja alas roikkumaan.
  Sitte se paneeli repsikan puolella (oven etupuolella lattian tasossa), sellanen tulppa kiinnitys vetämällä irti ja se paneeli irti varovasti vetämällä. En ottanut kokonaan irti, raotin sitä tarpeeksi rikkomatta.
  Lattiajalkalistat lähti myös vetämällä.
  Siihen jäi sellasia ahtaita välejä joihin ei käsi mahdu. Niistä vedin johdon läpi ilmastointi teipillä kiinnittämällä johdonpään sellaiseen 8mm löijattuun kuparivesijohtoon, pituus n 80cm. Sitä voi taivutella sopivasti jotta saa sieltä väleistä läpi. Eli radiolta hanskalokerolle pujotus. Hanskalokerolta lattian tasolle pujotus, ja B-pilarin ohitus pujotus.
  Kolmannen penkkirivin lattiatilasta sinne takaoven lattiajalkalistan alle menin poraamalla 15mm reiän sinne C-pilarin alapään muovipaneeliin. Sieltä sen kupariputken kanssa pääsee pujottamaan johdon läpi sieltä lattialistan luota C-pilarin paneelista läpi.
  Hyvä tuli.
  Virta ja maakaapeli vahvarille tuli sitten kuskin puolella.
  On hyvä vetää se vahvistimen maajohto samasta pisteestä kuin missä on radion/CD.n maajohto. Näin se ei ala surisemaan moottorin kierrosten mukana se systeemi, Maajohdon tulisi myös olla mahdollisimman lähelle saman vahvuinen kuin se virtakaapeli vahvistimelle.

  Vahvistimen virrat laitoin releellä siihen ohjauspyörän alle, ja sen releen ohjauksen laitoin HOT IN RUN virralla ettei syö akkuja seisoessa. HOT IN RUN heräte löytyi mittarien takaa.
   
 7. juhamann

  juhamann 3rd gear

  Olikos se niin, että täyssynteettinen Teboil Fluid S on OK öljy tuonne 4R100 -askiin? Muistaakseni täällä joku oli tätä suositellut ja täyttäähän tuo Mercon/Mercon V -vaatimukset.

  Tuli muuten uusi FT114 -filtteri pahvipaketissa, jossa Motorcraftin logot ja koodit jne. Filtteri olikin sitten made in china -versio, eri valmistajankin logo eikä sanaakaan Motorcraftista. Vastaavaa taitaa olla raportoitu jenkkifoorumeillakin.
   
 8. Sidney

  Sidney 2nd gear

  Teboil Fluid S käy 4R100 laatikkoon. Sitä tääl vanhat gurut suositteli, olen käyttänyt ja vielä tuo toimii moitteettomasti, ja täyttää ne vaatimukset. Sitä muutes saa Teboilista, mutta esim Köyhien stokka myy paaljon edullisemmin.
  Sama liemi käy keskiperään ja ohjaustehostimeenkin.
   
 9. Excursionisti

  Excursionisti 1st gear

  Me laitettiin Gulf multivehicle atf ja toimii kanssa tosi hyvin
   
 10. juhamann

  juhamann 3rd gear

  Kyselin uusia jousia täältä suomesta. Noin 4" korotus eteen ja 2-3" taakse. Yht.noin 1000 euron paukku. Puhutaan pelkistä uusista lehtijousista. Excursionin etupää ainakin on todella onneton vakiona, lähes ajokelvoton :)

  Jenkeissä jengi tuntuu laittavan eteen uudet jouset + iskarit. Taakse kait riittää "palikat" + uudet iskarit.
   
 11. elukka

  elukka 1st gear

  nyt tarvis viisaampien neuvoa. liekkö sattumaa vai mitä, kun vaihoin p-a putsarin niin eipä onnistunu järjestemän ilmaus, ei siirtopumppu suostunut toimimaan, ei edes suoraan annetulla virralla, 7.3 exu 2000. pumppu airdog. ja millane jännite pitäis pumpulle tulla ku kääntää virrat päälle, mulla tulee 6,2 volttia. sen verran uusi tuttavuus nää isot voortit et kiitollinen olen hyvistä neuvoista.
   
 12. Sidney

  Sidney 2nd gear

  Kiinnostaisi suojata takalokasuojien kotelot sisältäpäin.
  Sinne päässee käsiksi takatavaratilan kautta purkamalla vararenkaan ja ne seinäpaneelit vege.
  Vaarana kun niitä irroittelee, että menee rikki.
  Oisko jossa Youtube videoo tai muuta vastaavaa ohjetta, kuinka sinne pääsisi käsiksi mahdollisimman pienillä vahingoilla? Vai lähteekö ne vaan helposti vetämällä kuten muut paneelit?
   
 13. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Siis vaihdoit koneen päältä suodattimen ja nyt ei siirtopumppu pyöri. Mitä muuta teit? Pumppu rikki?
  Ajonesto päällä?

  Nämähän ilmaa itsensä kun vaan antaa virtojen olla päällä. Tietty jos pumppu rikki ni aika huonosti ilmaa...
   
 14. elukka

  elukka 1st gear

  ei mulla koneen päällä ole mitään suodattimia ku on palikkaa vaiheltu jonkun verran, auton alla on airdog merkkinen pumppu jossa suodattimet. pumppu nyt aika varmasti entinen kun ei virka mitään vaikka antoi virtaa suoraan pumpulle. mites toi pumpulle tuleva jännite kun laittaa virrat päälle. enkä tehny muuta kuin suodattimen vaihdoin. ja tosiaan tämmöne vikakoodi kiinnitti huomion p0232 -fuel pump relay driver failed off-
   
 15. Sidney

  Sidney 2nd gear

  Vähä arveluttavaa varmaan antaa mitään neuvoja tuohon PA-pumppuongelmaan kun sulla ilm jonkin sortin vakiosta poikkeava systeemi.
  Jos se pumppu ei eristettynä muusta systeemistä herää normaalilla jännitteellä, ni taitaa olla pumppu itse hajonnu.
   
 16. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Toisaalta lystiä että pumppu lopettaa täysin toimivana toimintansa suodattimen vaihdon yhteydessä. Ettei siellä ole jotain varmistuksia esim ettei filtteri ole kunnolla paikallaan niin pumppu ei pyöri? Ja tuo vikakoodi mun mielestä viittaa juurikin siihen ettei pumppu toimi...
   
 17. Excursionisti

  Excursionisti 1st gear

  Ei sattuisi kenellään helsingin alueella olemaan vikakoodin lukijaa ja että sitä voisi lainata pientä korvausta vastaan
   
 18. elukka

  elukka 1st gear

  joo sehän tässä kummastutti et just nyt hajos. mutta jos se pumppu onkin hajonnut jo aiemmin ja ilmeni vasta nyt kun suodattimen vaihto. eli siinä korkeempaa painetta tekevällä pumpulla on imu kykyä sen verran et jaksaa imasta tankista ainetta. uus pumppu pistetty tilaukseen.
   
 19. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Kaivele silti ensin niitä löpöpumpun releitä ja johtoja ennen ku pistät uuden pumpun. mikäli mahdollista. Tuo 6.2 volttia on vähän vähän.
   
 20. elukka

  elukka 1st gear

  pumppussa mitään eloa vaikka anto virtaa suoraa akusta. toi 6.2 volttii pitää viel tutkii, voi olla et jääny joku liitin/sulake huonosti.
   

Kerro tästä muillekin!