Ford FE rakentelu

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja amerikanrauta, 21.9.2014.

 1. pizzamake

  pizzamake Gearhead

  Laitoin YV:ä !
   
 2. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Jos auto on osiltaan alkuperäinen niin kattele lattiamattojen alta jos löytyy tehtaan "build sheet", siinä on hyvin tietoa autosta. Omasta löytyi tuo papru, vaikka olikin aika kärsinyt niin selvän vielä sai.

  Eihän tollanen full-size kärry automaatilla (C6 varmaan) ja pitkällä perällä vakiona mikään raketti ole vaikka kone on isokin. Ne on tehty rentoon lipumiseen...
   
 3. Anza

  Anza 3rd gear

  Menee ehkä vähän asian vierestä. Mulle tuli projektimustangin keulilta moottori. Auto jatkoi matkaansa, kone jäi. Tutkin konetta ja se vaikuttais olevan 361 FT, eli trukkimallin FE. Yritin ensin myydäkkin sitä, mutta ei ketään kiinnostanu. Aikani kuluksi tutustuin aiheeseen ja innostuinkin tästä "aarteesta". Koneesta lähtee hyvät käyntiäänet ja se on kierrosherkkä. Eli ei ole luonteeltaan alkuperäisen oloinen. Lohkon tuntomerkit ja akselin numerot täsmäävät 361 FT koneen alakertaan ja kannet on valurautaiset 390 kannet. Muuta en vielä tiedä kun en ole avannut. Alla linkkiä kirjan tekstiin FT lohkoista.

  https://books.google.fi/books?id=yf_DRs ... ck&f=false

  FT Lohko vaikuttaa tekstin perusteella hyvin samanoloiselle kuin ne paksumpivaluiset 428 yms. harvinaisemmat lohkot. 361 ja 390 on sama poraus, mutta 390 FE:tä ei ilmeisesti pysty poraamaan paljoa ylikokoa isommaksi esim. 428 mittoihin. Riippuen lohkosta tälläisen FT lohkon ehkä pystyisi?.

  Omissa ajatuksissa olisi rakennella Nascar "henkinen" 396 cid moottori, eli FT 361 alkuperäinen takoakseli ja FT lohko 427 porauksella (vai oliko se 428), mikäli materiaalia riittää. Kannet ja muut osat saa olla sitä mitä löytyy tai jo on.. budjetilla jne.

  Nascarissa näitä 396 destroukattuja (427 vai 428) moottoreita käytettiin 1960-luvulla ja pienemmän kuutiotilavuuden takia autot saivat olla kevyempiä. Tällä reseptillä taisivat löylyttää moparin painavempia 426 Hemejä radalla. Olisko ollut sitten joskus 1964 vuoden jälkeen. Asiasta paremmin tietävät valaiskoon.
   
 4. jakemon

  jakemon 1st gear

  Kiitoksia pizzamakelle vielä kertaalleen tietovyörystä, jokunen viesti on vaihdettukin jo aiheesta. Kulkupuoleen sain jo sen 1-asteen virityksen, eli kaasuvaijerin kuori oli rintapellin läpiviennissä rispaantunut ja kaasu aukesi juuri ja juuri puoleen väliin, samalla puhistelin kaasarin vai uusin kaikki alipaineletkut. Nyt mennään syksyyn saakka näillä ja keskitytään takajarruihin jotka tuppaa menemään lukkoon yhtään napakammassa jarrutuksessa.
   
 5. Esaa

  Esaa 3rd gear

  mul oli samanlaisia jarru oireita, loppu uusimalla pääsylinteri.
   
 6. amerikanrauta

  amerikanrauta 1st gear

  Kone on nyt aika valmis,mutta ongelmaksi tuli tuo nokka akseli.
  Laitoin edelbrock rmp nokan joka on erittäin jyrkkä, onkohan liian jyrkkä tähän kombinaatioon.
  0,30 ylikoko männät
  Vanhat rautakannet gt malli
  kaikki venttiilit uusittu ja tiukemmat jouset,
  edelbrock rpm nokka
  edelbrock performer imusarja
  vahvemmat tönärit
  high flow öljypumppu loiskelevyllä
  high flow vesipumppu
  kaikki laakerit uudet.
  veivit vanhat särötarkastettu ja uudet pronssilaakerit
  kampakseli mitoissa ja kiillotettu
  autohan on 1967 mustang convertible c6 laatikolla ja normaalilla perällä
   
 7. AlabamaJamppi

  AlabamaJamppi 1st gear

  Herätellään keskustelua aiheesta.. itselleni tuli kuvan ranchero 59 joka on 352FE padalla.. ajatuksena tehdä cruisailuun soveltuva pata joten laakerointi ja mahdollisesti mäntien rengastaminen ainakin ja viriksi tulisi edelin performer aluimari+600cfm kaasari ja laakeroinnin yhteydessä mieto nokka+nostajat ja jouset ja jakopää tälle vuosikymmenelle
  Vinkkejä ja sivustoja voi jakaa ja jos osia löytyy tuohon autoon tai moottoriin niin viestiä minulle.
  t. Jamppi
   

Kerro tästä muillekin!