Ford v Ferrari -elokuva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 16.9.2019.

  1. Marraskuussa pitäisi tulla autofriikkejä kutkuttava ison rahan Hollywood -elokuva Ford v Ferrari. Tarina on monelle tuttu, kun Ford päätti näyttää Ferrarille, joka hallitsi Le Mansia, että mistä kana pissii. Niinpä se kehitti Ford GT40:n, joka oli sitten uusi Le Mansin valtias.

    Elokuvassa rooleissa mm. Matt Damon ja Christian Bale.

    [​IMG]

    Tässä elokuvan eka traileri:



    Ja eilen tullut toinen traileri:

     
    Gary Grand, heh heh©, Hai ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. heh heh© tykkää tästä.
  3. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Tää pitää kattoa
     
  4. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Kyl tämä on pakko kattoo elokuvateaterissa.
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Taas on kerätty kaikki craiglistin halvat Gt40:set ja ne nyt särjetään tuossa elokuvassa. :(

    Ai eikö..?
     
    Gary Grand ja Stahl-Ville tykkäävät tästä.
  6. kippis

    kippis Gearhead

    taas suami vs muumaailma käännöshelmi...
     
  7. tito

    tito Gearhead

    Joo pieni Ford.oliskohan Henry II uudella italialaisella morsiammella voinut olla jotain vaikutusta siihen ettei Le Man valloituksen hintalapulla ollut ylärajaa..
     
  8. Kävin eilen katsomassa leffan. Ihan suositeltavaa katsottavaa oli. Elokuvan miljööseen oli panostettu ja kaikki näytti niin ajankuvalta kuin voi. Näyttelijät oli hyviä ja rooleista oli tehty mukavan mustavalkoisia. Leffassa hyvikset oli hyviksiä ja pahikset pahiksia. Elokuva oli jenkkinimensä mukaan Ford vs Ferrari, mutta se oli myös kertomus Carroll Shelbysta ja Ken Milesista.

    [​IMG]
     
  9. Tässä vielä uudesta Episodin jutusta:

    "Ford v Ferrari, tai Le Mans 66, kuten sitä Euroopan markkinoilla kutsutaan, oli Yhdysvaltain katsotuin elokuva viikonloppuna. James Mangoldin (Walk the Line, Logan) ohjaama autourheiluelokuva teki 31 miljoonan dollarin tuloksen ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuvan pääosissa näyttelevät Christian Bale ja Matt Damon.

    Sekä kriitikot että suuri yleisö on pitänyt elokuvasta. Elokuvayleisöltä arvosanoja keräävän CinemaScoren kyselyssä Le Mans 66 sai parhaan mahdollisimman arvosanan A+, mikä on harvinaista. Rotten Tomatoes -sivuston keräämien arvostelujen tuoreusprosentti on 92."
     
  10. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Kävin myös katsomassa tämän. Oli viihdyttävä, mutta harmi että tässä sivuutettiin Shelbyn voitto Ferrarista GT luokassa eikä Shelbyn henkilöhahmo tullut kokonaisuudessaan esiin tarinan osalta. Carollhan tapasi Enzon jo vuosia aikaisemmin kilpaillessaan Euroopassa ja myös hänellä oli henkilökohtainen syy voittaa Ferrari omalla maallaan. Lisäksi se GT40 ilmestyi kuvioihin aivan tyhjästä ja Lolaa ei mainittu sanallakaan. Onneksi edes Shelby Mustangiin viitattiin ovelasti Ken Milesin repliikillä. Jäi mietityttämään kuka oli se päähenkilö tässä elokuvassa? Ei kukaan.
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    Eilen kävin jälkikasvun kanssa kattomassa ko rainan
    Kaikki tykkäs, joskin mulla oli odotukset korkeemmalla esim. soundtrackin osalta mikä oli tosi vaisu.
     
    impala67 tykkää tästä.
  12. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vintage Speedille sen verran että ehkä nykyään yleisö ei malta istua teatterissa vajaata neljää tuntia ( Ben-Hur, Tuulen viemää) eli käsikirjoittaja on joutunut tekemään kompromissejä.

    Jotainhan tässä elokuvassa on vitullaan jos sekä yleisö että kriitikot tykkää.
     
  13. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Mainio elokuva. Bongasin ilokseni 2 Valianttia ja se on laatua se.
     
    simeoni ja Harri S tykkäävät tästä.
  14. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Ihan selkeä case. Fordin markkinointiosasto on maksanut yleisön ja kriitikot antamaan positiivisen kuvan.

    Itsehän olen salaa Fordhomo.
     
  15. impala67

    impala67 Double Gearhead

    Hotrod-lehtikin ehti paheksumaan leffan pilkkuvirheitä, ja juu kyllä niitä pienenpieniä corvettejen vääriä konepeltiä onkin. Ei kovin suuria mokia siis.
    Kokonaisuutena ihan hieno kunnianosoitus niin shelbylle kuin Ken Milesillekin. Hauska detalji oli Lolan koottavan pienoismalliloota Kenin pojan kirjahyllyssä.

    Ken heitti tylyä kuittia mussesta ja ameriikanlotjapaskoista yleensäkin. Olisi uutta earlymussea ennemmin ostanut "vaikka chevellen; ja se vasta paska auto onkin..."

    Edit:Halvatun tekstin automaattikorjaus
     
    Muokattu: 21.11.2019
    Inlinee tykkää tästä.
  16. Kylmit

    Kylmit 2nd gear

    Hieno leffa!
     
  17. ESS kertoo Oscar-ehdokkuuksista;

    "Parhaan elokuvan Oscarista kilpailevat 1917, Marriage Story, Once Upon a Time in Hollywood, Parasite, Ford V Ferrari, The Irishman, Joker, Jojo Rabbit ja Pikku naisia."
     
  18. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    netflixillä on carrol shelby stoori,siinä on myös em.taistosta
     
    impala67 ja Elky70 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!