Fordin 4R70W automaattilaatikon ongelma

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja !VivaLaTigra!, 16.2.2008.

 1. !VivaLaTigra!

  !VivaLaTigra! Gearhead

  Potilas on Fordin -95 elektronisesti ohjattu 4R70W laatikko, joka on 4.6 V8:n perässä.

  Ongelmana on vaihteiden tilapäinen häviäminen ajossa ja erityisesti kuormitettaessa, eli kiihdytettäessä tai ylämäkeen mentäessä.

  Ongelma esiintyy vain lämpimänä, noin varttitunnin vaatii vähintään ajoa ennen kuin alkaa oikkuilemaan.

  Esimerkki 1:

  Ajan OD:lla vajaata satasta noin 1600 rpm ja yhtäkkiä tuntuu kuin loota menisi suoraan kakkoselle ja kone kiertää lähemmäs neljää tonnia. Löysään kaasua ja välillä kolmonen nappaa taas kiinni ja OD heti perään. Sitten taas häviää...tätä tapahtuu jatkuvasti.

  Esimerkki 2:

  Pysähdyn risteyksestä kääntymistä varten, lähden kiihdyttämään, kun pitäisi heittää kakkosta tai kolmosta vedetään taas kiekat neljään tonniin, siitä sitten vaihtelevasti nappaa vaihde kiinni jos hieman löysää.

  Loota ei täristä. Ajelin Foordilla pari vuotta ilman tuskia kunnes tämä alkoi aivan varoittamatta. Öljyt menivät aivan mustiksi joten oletin lootan olevan vainaa ja vein sen asiantuntijalle korjattavaksi. Siellä tuli täysihoito eli laskussa luetellaan seuraavat:

  Master kit
  Panta
  Helasarja
  Power pack. Dir.
  Shift kit
  Spiro lock
  Vapaakytkin
  Säätölevy 2 kpl
  Solenoid TCC
  EPC solenoid
  Solenoid shift dual
  Mäntä rev.
  Servon kansi
  Suodatin

  Korjaajan mukaan kitkapinnat olivat entiset ja tässä vaiheessa oletettiin että tämän laatikon tyyppivika, direct clutch, oli koko homman syyllinen.

  Varsinainen isku tuli sitten siitä, kun laitoin rempatun lootan kiinni ja lähdin ajamaan, vartin päästä lootan lämmettyä SAMA VIKA TOISTUI. Vitutti niin että hampaat naksui...

  Turbiiniin ei vielä ole kajottu. Öljyt ovat Motoxin Mercon-luokitetut, Dextron III. Rempan jälkeen oireen ilmaantuessa öljyt eivät ole mustuneet. Öljymäärä on tarkistettu useita kertoja kylmänä ja lämpimänä, on oikein.

  Vikakoodeiksi on luettu tuon rempanjälkeisen koeajon jälkeen
  P0720 – Output Speed Sensor Circuit
  P0443 – Evaporative emission control system purge control valve circuit malfunction
  P1400 – Differential Pressure Feedback Electronic Sensor circuit Low Voltage

  Vain ensimmäinen liittyy vaihteistoon suoraan, toinen koodi on ollut pitkään kun yksi solenoidi ei toimi päästöhärveleissä, mutta EGR-juttuihin liittyvä kolmas ihmetyttää tässä yhteydessä. Nuo samat koodit tulivat myös ennen remppaa vian ilmaantuessa, silloin ne nollattiin.

  Kun kolmonen katoaa, siirto D:ltä kakkoselle ei muuta kierroksia eikä etenemistä. Kakkosella itseasiassa pystyy ajamaan oireen ilmaantuessa vaikka kuinka pitkään, kone vaan huutaa helvetisti mutta tielle ei jääty.

  Rempan tehnyt kertoi että lootassa ei voi olla vikaa enää, pakko olla turbiini tai tietokone. Toinen asiantuntija ehdotti myös turbiinia tai solenoideja.

  Turbiinin vaihtaminen koeluonteisesti syö miestä ja lompakkoa, siksi on nyt pakko turvautua arvoisan OD-raadin apuun ennen kuin alan mihinkään.

  Voiko turbiinivika aiheuttaa tuollaista?
  Miten OSS vika ilmenisi vai onko sen vikakoodi vain seuraus?
   
 2. härpätin

  härpätin 1st gear

  Output speed sensor -ongelmat voi hyvinkin aiheuttaa jotain tuollaista, sun pitää löytää joku, jolla on sopiva testeri, jotta voipi ajaessa kattella ulostuloanturin lukemat.

  Turbiini ei mielestäni tuollaista itsessään tee, sinne aikaisemmin jääneet paskat voi kiertoon päästessään tehdäkin, miksi ihmeessä turbiinia ei kunnostettu kun loota oli auki????
   
 3. !VivaLaTigra!

  !VivaLaTigra! Gearhead

  Scantoolia ajaessa tsekatessa antaa kyllä auton nopeuden näytölle, mutta Output Shaft Speed lienee eri asia kuin Vehicle Speed?

  Sopivan testerin omistajat saa ilmoittautua.

  Jälkeenpäin ajatellen turbiini olisi tietenkin täytynyt tsekata. Mutta kun mitään metallimujupläjäystä ei öljypohjasta löytynyt ja oireet viittasivat niin selvästi tuohon direct clutchiin niin limppu jäi täysin huomiotta. Eipä siitä kyllä huolehtinut se lootaexperttikään kun kysyin että mitäs tälle.
   
 4. Mustanggg

  Mustanggg 1st gear

  Käännä tuo ongelma englanniksi ja laita se www.tccoa.com -foorumin drivetrain osastolle. Siellä on todellisia 4R70W -guruja jotka tietävät kaiken mahdollisen kyseisistä laatikoista. Itse sain sieltä apua omaan AODE:n mysteerivikaan.
   
 5. !VivaLaTigra!

  !VivaLaTigra! Gearhead

  Eipä yhtään hullumpi idea tuo tccoa.

  Noilta sivuilta valaistuin heti ensi alkuun tuosta Direct Clutch -tyyppiviasta. Muutenhan en automaattilaatikoista tiedä yhtään mitään kun ei ole tätä ennen tarvinnut niiden kanssa koskaan ongelmoida.
   
 6. !VivaLaTigra!

  !VivaLaTigra! Gearhead

  Se oli sitten se OSS.

  Uuden anturin kanssa ongelmia ei ole. Lievästi sanoen hieno fiilis oli ajella Linnulla kolmen kuukauden tauon jälkeen. Anturin Suomeen saaminen vähän venyi...
   

Kerro tästä muillekin!