fordin vesipumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Galaxie500, 2.12.2005.

  1. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Onko kellään tietoa miten fordin pikkulohkossa eroaa eri vuosimallien vesipumput toisistaan? Erottaako ne päälleppäin jotenkin?
     
  2. fairlane

    fairlane Gearhead

    ainakin joissain vanhemmissa lähtee alavesiletku repsikanpuolelle,uudemmissa kuskin puolelle.
     
  3. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Mä mitään vuosimalleista tiedä mutta on ainaki kahta eri mallii,
    valurautasia ja amuliinisia, tietääkseni ei sovi päikseen!
    Riippuu siis jakopäänkopasta kumpi pumppu on ja jos kone on kootut teokset ni eiku raaputtelemaan kumpi löytyy!



    t. XXX
     
  4. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Juu koneen historiasta ei mitään tietoa ja on juurikin mallia kootut teokset, tuli yhden raadon mukana. Jotenkin toi vesipumppu vaan epäilyttää ku näyttää ettei olis ihan oikea tuohon paikkaan... joku alumiininen tarvike pumppu se on ja vuotaa joka välistä.
     
  5. marquis

    marquis 1st gear

    Pumput sopii keskenään,siis valurauta/alumiini . Laitoin rauta vesipumpun 302 -85 myllyyn hajos lämppärin kennosto , ei kestä kierroksia ( 5500 rpm) eri halkaisija kiilaurahihnalla ja moniurahihnalla !
     
  6. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Oliskotietoa minkä ikäisessä pumpussa toi lähtö olis kuskinpuolelle?
     
  7. Hollow Head

    Hollow Head Gearhead

    Alavesiletku siirtyi vasemmalle '70 vuoden alussa. Samalla dampperiin tuli neljäs kiinnityspultti kolmen aikaisemman tilalle. Ja ettei homma olisi niin helppoa, niin vesipumppuja on aika monen eri korkuisia, eli hihnapyörät ei välttämättä aina osu linjaan. Ja sitten on vielä ne reverse rotation pumput joita löytyy moniurahihnallisista 5.0 ja 5.8 koneista. Motorsportin pumputkin ovat hieman eri mittaisia yms hauskaa... :rotfl: :rotfl:
     
  8. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Itselle vaihdoin hajonneen alumiinipumpun tilalle jostain swapista ostetun käyttämättömän alumiinipumpun. Äkkiä katsoen saman näköinen mutta pumpun käyttöakseli olikin hieman alempana joten hihnapyörä ei mahtunut paikalleen kun otti kiinni dampperiin. Noissa moottoreissa kaikki on mahdollista kun on kyseessä Ford.
     
  9. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Joo samaa oon katsellu kun jo paria pumppua mittaillu... Mistähän noista löytäis parhaiten tietoa et osais oikean osan tilailla. E tunnu löytyvän mitään numeroa ko. pumpusta.
     

Kerro tästä muillekin!