Forssan Pick-nick 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja 56sportcoupe, 27.7.2010.

  1. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Ei helv... :-?
     
  2. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Ihan tautisen hienoja fotoja! Rohkeita rajauksia! Kuvissa on hieno tunnelma ja just tommoset maanläheiset lämpimat hillityt sävyt. Pitää illemmalla katella tarkemmin.

    Perkl olis sittenkin pitäny itekin lähteä. varsinkin ku noi Porvoon Cruisingin iltabileet ei venähtäny edes pahan kosteiksi. No, ens vuonna sit taas...
     
  3. spinneri

    spinneri Gearhead

    Miksi ei? Forssan Pick-Nick on käsittääkseni harrasteajoneuvotapahtuma, ei siis puhdas amerikanautoille suunnattu tapahtuma. Ja elleivät USA Vanien ja Pick-Upien omistajat ole uskaltaneet viedä sitä omaa kultaa arvosteltavaksi, niin jostainhan tuomareiden pitää voittaja valita. Tällä kerralla valinta osui tuohon Toyota Hiaceen. Van & Truck -luokan palkitut viittaavat siihen, että vaihtoehtoja ei liiemmältä ole tarjolla ollut.

    OD on hyvin jenkkipainotteinen foorumi, minkä takia saatetaan unohtaa se fakta, että tapahtumat on usein suunnattu laajemmalle ryhmälle.


    Vertako nenästään kaiveli

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  4. mke77

    mke77 Gearhead

    ^ :rotfl: hyvä Jari....

    toisille toi "wannabe-ammeriikan" menee hiuka yli.... :rotfl: :rotfl:
     
  5. Fargo

    Fargo Gearhead

    Kuulin huhun (siis sanon huhu kun en suoraan asianosaiselta sitä kuullut) Että oli vesiauton kuskilla ollut yöhön asti kosteat pippalot ja ei aamusta ollut työkuntoinen....

    En siis syytä enkä tiedä asian todenperäisyyttä. Jos olisin tiennyt tästä niin olisin voinut vaikka itse tarjoutua ajamaan kyseistä laitetta ja tuskin olen ainoa alueella ollut siihen kykenevä ukko... No, samapa se enää tässä vaiheessa mutta itse pidän forssan tapahtumaa hienona ja joka vuosi samanlaisena. Ja mielelläni sinne aina tulen, toivottavasti eivät muuta mitään.

    Romutorillekin meni rahaa paljon mutta autonosia en edes etsinyt, vanhaa huoltoasemakulttuuria löysin kivasti. Ja siihen myyntiin siellä, olis mullakin kätköissä vaikka ja mitä mutten ole viiteentoista vuoteen enää viitsinyt lähteä yhtään mihinkään myymään. Suurin syy on raha, maksat paikkamaksun, polttoaineet ja teet tuntitolkulla töitä tavaroiden etsimisessä, pakkaamisessa jne jne, myyt niitä koko päivän kuunnellen vinkujia ja tinkaajia ja sitten purat tavarat taas kotona jne. Ja mikään ei mene kaupaksi kun biltemasta saa halvemmalla ja voi kun tuossakin 60 vuotta vanhassa osassa on hieman pölyä, ei siitä sitä vitosta voi maksaa, saat kaksi euroa...
    Suurin osa harrastajista on ihan ok mutta en jaksa kuunnella kympin osasta sitä muutaman euron nillitystä, helpompi antaa olla vaan. On tuo internet ja uusien osien tarjonta saanut aikaan sen ettei toreilla tosiaan oikein mitään ole.
     
  6. BBC-Bome

    BBC-Bome 3rd gear


    Tässä mitään verta aleta kaivelemaan nenäonkaloista :) Pisti vaan silmään tuommoinen Hiace. Sekun ei mitenkään ihmeellisltä näyttänyt. Maalia kyljissä ja kromirauta edessä, mutta siinä se sitten olikin. Sitä en sitten tiedä mitä sisältä löytyi. Oliko esim. noppanahka istuimet tai konehuoneessa 1500 heppaa?

    II ja III sijat sitten olikin asia erikseen. Vanhoja hienoja kuorma-autoja, joihin on varmasti laitettu muutama tunti enemmän rakenteluun kuin voittaja autoon.

    Mutta, kesänjatkoja!

    Paul Boman
    FHRA Kouvola
     
  7. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Vanha meinas saada lämpöhalvauksen, hienoja autoja ja rento meininki. -Mitä muuta tarviii... 8)
    -Kiitos kaikille järjestäjille!
    Oldskerhon "komentokeskus" teltta taustalla. :wink:

    [​IMG]
     
  8. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Kieltämättä, olin aika ihmeissään tuosta voittajasta. Mut sinäsä kenenkään jenkkionjeesvannarin ei voittajista pidä suivaantua, olis alueella taatusti ollut hienompiakin pikkareita jne. mut niitä ei sitten oltu viety arvosteltavksi.
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Pilvenmäellä on ainakin ennen ollut oma kasteluauto ja vanha talonmies sillä rataa kastelikin silloin tällöin ennen tapahtumaa, mutta ei tapahtuman aikana. Hänen jäätyään eläkkeelle talonmiehet ovat vaihtuneet aika tiuhaan ja muutamien kohdalla tekee mieli sanoa, ei ihmekään. Välttämättä se tapahtuman aikana kastelu ei olisi paras vaihtoehto.
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Tästä Hiacesta voisi mainita, että maalauksessa esiintyvä intiaaniteema jatkui myös auton sisustassa ja tapahtuman aikana myös kuljettajaa myöten. Hän kulki alueella tapahtuman aikana intiaaniasusteissa, tosin nämä asusteet eivät arvostelussa tuoneet lisäpisteitä. On myös todetta, kuten Jari Sjöman jo tuossa edellä mainiysi, että tapahtuma ei ole mikään jenkkiautotapahtuma vaan kaikille harrasteajoneuvoille suunnattu tapahtuma. Tapahtuman alkuaikoina yhtenä järjestäjä tahona oli muun muassa mobilistit. Tosin valtaosa tapahtumaan saapuvista autoista on amerikkalaisia.

    Jos mielestäsi omistat paremman tuohon luokkaan kuuluvan auton, niin tervetuloa arvosteluun. Vans & truck luokassa on viime vuosina ollut arvostelussa aika mitätön tarjonta ja melkein kuka vaan arvosteluun saapunut on päässyt palkinnoille. Arvosteluun tulemisesta vopisi sanoa, että tietyissä luokissa jo osallistuminen kannattaa. Tänäkin vuonna classic luokassa niin autojen kuin pyörienkin osalta arvosteluun saapui vain yksi ajoneuvo ja sillä irtosi ykköspokaali eli ajoneuvojen omistajiltakin vaaditaan palkinnoille pääsyyn aktiivisuutta.

    Nykypäivänä alueella on niin paljon harrasteautoja, ettei tuomaristo millään ehdi kiertää kaikkia ja siksi on menty tähän systeemiin, että palkintoja havittelevat saavat itse tuoda autonsa arvosteluun. Valitettavasti kaikki hienojen autojen omistajat eivät kuitenkaan syystä tai toisesta halua arvosteluun tulla.
     
  11. zet28

    zet28 Gearhead

    Tulipahan taas käytyä ja paljon tuttuja tavattua.Autoja ihan älyttömästi ja keli parasta A-ryhmää.Takas tullessa Vihdin kohdilla,joku isäntä ja emäntä olivat tienposkessa ottamas votoja :wink:
     
  12. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Erittäin ytimekkäästi ilmaistu. Kuten joku viisas joskus sanoi: "Himast ei tuu kukaan hakemaan."
     
  13. dean66

    dean66 Gearhead

  14. buick65

    buick65 Gearhead

  15. human62

    human62 1st gear

    Itse amerikan/euro/japsi autoja omistaneena ja alan harrastajana osaan arvostaa kaiken merkkisiä autoja.
    Harrasteauto voi olla auto jota rakennetaan mieluisaksi ja muutetaan itselle sopivaksi.
    Riittävän Vanha harrasteauto on kuitenkin yleensä aina sellaisenaan tai entisöitynäkin harrasteauto mutta olisiko esim-, Hiace -09 mallisena sellaisenaan harrasteauto? En osaa sanoa...
    Olisiko jonkun liikkeen/yrittäjän/kauppiaan mainos-auto myös harrasteauto komeine maalauksineen jos omistaja asian näin näkee? Autohan on samalla esim. maalaamon mainos...itsekkin tekisin"uudesta" autosta mieluummin koska se on aika suora pinnoiltaan...totahan vois harkita...mutta että osallistuisin itse sillä, minulle kynnys voisi olla aika korkea. Asia on itselleni periaatteessa sama kun valkoihoisena jenkeissä menisi kävelemään mustien alueelle, sehän ei ole laissa kiellettyä mutta järjenkäyttö on sallittua. Harkintaa, kiitos, koska valtaosa alunperinkin on kaikesta huolimatta vanhoja amerikkalaisvalmisteisia autoja juuri tässä tapahtumassa, toki sivuparkissa on hienojen kuplien ym. määrä kasvanut vuosi vuodelta, ja niissäkin on pysytty suhteellisen vanhoissa vuosimalleissa onneksi.
    Paikkahan alkaa käydä liian pieneksi tulevaisuuudessa joten karsintaa on mahdollisesti pakko tehdä...

    Asenteet ovat ilmeisesti muuttuneet koska pääsin taas tänä vuonna alueelle vanhalla Avo-Impalalla toisin kuin aikanaan eräänä vuonna, eli museoikäinen amerikkalainenkaan ei jostain syystä aina täytä harrasteautokriteeriä.
    Tosin hyvän tuttavani vanha Chevy Van käännytettiin pois ed. vuonna....arvata saattaa että mukana olleet lapset olivat itku kurkussa.
    Järjestäjillä on kuitenkin mielestäni harkintavalta ja uskon että he osaavat tehdä viisaita päätöksiä kunhan eivät anna henkilökohtaisten asioiden tai mieltymysten vaikuttaa.
    Mitään lakia ei harrasteautoista käsittääkseni vielä ole eli tällöin järjestävä taho saa itse määritellä mikä on harrasteauto ja tämän määritelmiä voi vaihdella eri vuosina...

    Hyvin tehty teema/maalaus ansaitsee voiton mutta oma mielipide ja siis vain oma näkemys ei istu siihen että harrasteauto on lähes uusi. Rajanveto ei ole siis helppoa.
    Amerikan autojen omistajien tulisi ymmärtää että harrasteautoja on myös muun merkkiset autot kuten "vierasmerkkistenkin, ei amerikkalaisten" omistajien että tulevaisuuden harrasteautot vaikka ovat amerikkalaisen merkin alla ovat todellisuudessa Koreassa tehtyjä :rotfl:
    Tämä tapahtuma on "eväsretki" tyyppinen ja pitäisi ottaa aina leikkimielisesti ja palkintoja voisi jakaa joskus vaikka auton omistajalle kellä on komein asuste/kokonaisuus tai nuorin auton-omistaja (nytkin näkyi customoiduissa "lasten" vaunuissa useampi "osallistuja"...)

    kiitokset kuitenkin kaikille (osallistujillekkin) jotka teitte taas tästä mahdollisen tapahtuman ja voimia taas ensi vuoteen...

    "useinmiten parhaat autot ovat aina kotona"
     
  16. kippis

    kippis Gearhead

    hyvä pätkä! mutta saakos kysellä tyhmiä, kameras vissiin kuvaa hd kuvaa?
    omasta huomasin että ei juuri muuhun sovellu kun kuvien ottoon, EI videoiden kuvaamiseen :lol:
     
  17. Suski

    Suski 1st gear

    Yhdyn ^^ kirjoittajaan, mielipiteellisesti :p
     
  18. buick65

    buick65 Gearhead



    Kiitoksia. Juu kuvaahan tuo hd:ta mutta 720p laadulla , ei full hd:ta (1080p)
     
  19. JiiTee

    JiiTee Gearhead

    Joo-o, oli ihan mukavata ja tuli jumitettua nurmikolla vähän turhan hyvin. Jäi siis katselut jotenkin vähiin... :oops: Onneksi on kuitenkin kuvatuksia tarjolla niin voi paikata sitä osiota täältä näytön toiselta puolen.

    Yksi asia vaan kuitenkin ihmetyttää... Miksi niin monella on kiire poistua paikalta?? Ensin odotetaan tapahtumaa ja sitten ei jakseta/huvita/kiinnosta olla paikalla kovin pitkään. Toki ymmärrän sen, että joillakin on pitkä matka jne mutta silti. Kerran vuodessahan tämä vaan on niin kai sitä vois ottaa ilon irti tapahtumasta oikein kunnolla.

    Ei mulla muuta... :poff:
     
  20. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Hyvä päivä oli tuolla tuli käytyä nyt sitten 23:tta kertaa..
     

Kerro tästä muillekin!