Fossiliset polttoaineet myyntikieltoon!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 30.12.2019.

 1. Harri S

  Harri S Gearhead

 2. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  85.nen ei mikään ratkaisu valitettavasti ole vanhoihin rautoihin.Muutos-satsit maksaa ,ne pitää asentaa ja saada moottorit toimimaankin kunnolla tavaralla jolle ne ei alunperin ole suunniteltu kuten ei tälle viinabensaseoksellekaan joka aiheuttaa nikottelua,vuotoja ym käyntimurhetta.
  Kasivitosta kuluu huomattavasti enemmän kuin ns tavallista bensaa joka kannattaa myös huomioida laskelmissa ja tiedämme myös että kasivitosen hintaa toki nostetaan siinä kuin muidenkin plaatujen koska ollaan suomessa jossa päätökset menee ilman maalaisjärkeä ja ollaan kuin laiva ilman pätevää ruorimiestä.

  98 saattaa kumminkin olla järkevintä toimivuuden kannalta vakioisissa vanhuksissa ja senmyötä pikkasen tyyriimpänä menee samaan konkurssiin jos ajomääräkin minimaalinen.

  Tietty joku kommentoi muuttavansa sähköautoksi kun USA:sta semmoisia löytyy,no siitä vaan jos rahaa ja taitoa sekä tykkää ideasta joka ei kyllä minulle aukene edes ajatuksen tasolla kun en löydä siitä sitä kultajyvää museo tai muuten orkkispelin harrastukseen.


  Mutta vaikka bensa,laadusta riippumatta ja vissiin dieselikin huitelee kohta kahta rahaa litralta niin ajomäärän rajulla vähentämisellä se on pakko TAAS kompensoida ellei rahamies tai tule vallanvaihdos jolloin saadaan edes pikkasen löysää kuristusotteesta.
  Nyt on kumminkin hyvä aika investoida vanhaan jenkkiin jos semmoista halajaa ja joka löytyy taatusti suomesta alennusmyynnistä jos kohtuudessa pysytään ja näprätä trailer queen tasoinen kun kerta tuo ajopuoli tyrehdytetään mutta onpahan harrastus,tekemistä ja voi kiskaista pakun perässä trailerilla kokoontumisiin ja näyttelyihin taidonnäytteensä.

  Oikea ratkaisuhan löytyisi Etelä Euroopasta ja varmaan joka jannun kaapeista löytyy nahkaliivien ja rintaliivien ohella keltaisetkin mutta nythän tuli iltasatukin samalla kerrottua ja saduthan ei toteudu ikinä joten sitä on saatu mitä tilattu ja se tiedetty päättäjienkin piirissä kymmenet vuodet että vaikka ruoka loppuisi niin per..le yhä tyyriimpi uudehko peltilehmä märehtii monen pihassa,piste.
  Siksi täällä onkin kaikki niin jumalattoman kallista ,ankeus tulee kaupanpäälle .

  Rakenteleminenhan ei siis kait varmaan lopu,harrastushan on kerrassaan hieno ja talvet on yhtä pitkiä puuhastella laitteita kuin ennenkin mutta harrastajat taatusti vähenee,kalusto ei liiku jonka myötä arvo romahtaa kysynnän puutteessa eikä kutkuttavia projekteja kukaan ota vaivoikseen koska se ei yksinkertaisesti innosta millään laskuopilla ainakaan täällä päässä rapakkoa olipa hootee,avo tai miten siivekäs tai siivetön koska jo pelkkä maalaus peltitöineen maksaa auton hinnan saati tekniikkarempat-verhoilut jne..unohda.
  Kisatouhut tyrehtyy pikkuhiljaa,liian kallista pienen rahapiirin puuhaa ja yleisö kaikkoaa pikkuhiljaa koska ne vinkkelikokemuksetkin puuttuu eikä niitä kiinosta autot suuremmin muutenkaan.

  Nykyautot on nopeita,huippuja ajoltaan ja äänettömän mitäänsanomattomia poistujia mutta eipä tilavuuttakaan tarvi olla 6 litraa,kulutus tuota luokkaa eikä sähkikset vie sitäkään.
  Dieselitkin tahkoaa reilusti alle kymppiin 0-sataseen helposti jo perheautoissakin.

  Näyttelyt vetää,mikäpä on katsella ja ihailla muiden hienoja amerikanautoja joihin on satsattu läjäpäin jonkun toisen aikaa,rahaa ja vaivaa mutta siinä se ja satsaus onkin superhalpaa pääsylipun muodossa,kotiin palataan prisman kautta audilla tai ooppelilla.
  Se ei siis tarkoita että harrastus kukoistaa vaikka 50 000 kävijää näyttelyssä omistamatta tulevaisuudessakaan muuta kuin sen nykyaikaisen käyttiksen ja ainahan niitä piisannut joilla suuret puheet kotimatkalla kunnes syke ja into tasaantuu normaaliksi kotosalla ja siinäpä se uho olikin.
   
  Muokattu: 23.1.2020
  Zejk1 tykkää tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

 5. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Vanhan aatteen mukaan kansanauto kaikille. Sovelletaanko tätä ajatusta nyt meille suomalaisillekin?
   
  Muokattu: 22.1.2020
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  IS:n toimittajalla sähköpsykoosi päällä? Melkeinpä kaikki bensa-autot (suoraruiskuista en osaa sanoa) pystyy muuttamaan kaasukäyttöiseksi hinnalla, jonka uusi sähköauto menettää ajettaessa se liikkeestä ulos.

  Toki siinä ohessa saattaa tulla jokunen suomalainen työllistetyksi ja rahaa kotimaan rajojen sisällä käytettäväksi, sen sijaan, että annettaisiin töitä Kongon kobolttikaivoksessa raatavalle lapselle.
   
  Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!