Fossiliset polttoaineet myyntikieltoon!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 30.12.2019.

 1. hzemax

  hzemax Gearhead

  Eikäkö, Greta evuskuntaan.

  Vittu mitä paskaa,,,, hienosti näyteltyä teinisoopaa. Varmaan joku pahotti mielensä tostakin, vaan vittuakaan en välitä.
   
  faikku66, Gary Grand, 1purehell ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Enempi rasvaa on kaljapöhö harrastajassa:odsmile::odsmile::odsmile::odsmile::odsmile:
   
  Gary Grand, mikaa7146 ja sdfsd tykkäävät tästä.
 3. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Ha!

  Alankin tarjota rasvaimua ihmisille ja jalostan siitä polttoainetta lamppuun kuin autoon.

  Se on nykysillä ihmisten elämäntavoilla hyvinkin uusiutuva resurssi.
   
  mopo-ukko, juko7, mikaa7146 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Onkohan nää pahimmat ituhippeilijät koskaan käsittäny, et se niitten ihku pyörätieki, sisältää öljyä :eek:
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 5. Cortina71

  Cortina71 2nd gear

  Öljyn loppumisesta on Suomessa tosiaan kirjoitettu ensimmäisen kerran jo ennen 1910-luvun alkua, että se loppuu ja pitää keksiä polttomoottorin korvaaja. Omin silmin nähnyt tuon kirjoituksen on ainakin "Johtotähti Suomen teillä" -kirjassa eli Mercedeksen historiasta Suomessa kertovassa kirjassa.
   
 6. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ite meinasin näitä "omasta tahdostaan" lesboja 300kg laardia matameita


  Eiku pyöräteiden ja renkaiden öljy identifioituu sen virheen spandexin kohdalla ekologiseksi bambu öljyksi
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 7. rb

  rb Gearhead

  Onkohan kukaan uhrannut ajatusta sille, että ehkä kaikki palava olisi hyvä pumpata maan kuoresta pois ja polttaa se hallitusti vaikka auton moottorissa sen sijaan, että...

  [​IMG]

  Öljy pulppuaa pintaan, sotkee maat ja vesistöt.
  Sitten yksi salaman isku ja....
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 8. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

   
 9. sectoid

  sectoid Gearhead

  Se tässä on pahinta, että noilla debiileillä on oikeus äänestää.

   
  mikaa7146 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 10. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  dart -66, duel, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  On. Vai halutko harrastaa tahallasi väärin?

  No miten tämä nyt taas tähän meni?
   
  Rautamäki tykkää tästä.
 12. duel

  duel 2nd gear

  Ei voi kyllä millään ymmärtää tätä ilmastosekoilua ja oman oksan poikki sahaamista...
  Erästä kaveria lainaten "enhän nyt ole niin hölmö että laitan tikun varpaan kynnen alle ja potkaisen seinään", mutta nää meidän "päättäjät" ja ilmeisesti suurin osa äänestäjistä ikävä kyllä on.
   
 13. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Ympyrä sulkeutuu pakostakin halusinpa minä,sinä tai joku muu autoilija ,olipa harrasteajopeli tai käyttis.
  Jos kerta on suuressa viisaudessaan ilmastontutkijat ym tiedetahot päätyneet siihen että ilmastonmuutos on nyt ihmisten syytä niin pikkasenkaan tuloksia arvostelevat tahot omine tuloksineen+näkemyksineen torpataan tottamooses koska on söpö Greta joka muokkaa varsinkin nuorison mielipiteitä hänelle valmiiksi kirjoitetulla ovelalla propagandalla ja ulkoisella olemuksellaan.
  Löytyy myös pilvinpimein näkymättömämpiä hahmoja jotka ovat tehneet tämänkaltaista taustatyötä&propagandaa jo vuosia Al Goren tyyliin ja tulokset kantavat hedelmää kiitettävästi
  ns sivistyneissä länsimaissa,mutta väkirikkaimmilla+saastuneimmilla alueilla taasen ei.
  Löytyy yhä kovaa kyytiä kasvava joukko ihmisiä euroopastakin joilla ei ole ajokorttia eikä minkäänmoista mielenkiintoakaan autoiluun saati nyt jotta harrasteauto....
  Näistä ihmisistä hyvinkin suuri osa asustaa suurkaupungeissa joissa ei omaa autoa toki tarvitakkaan,tallipaikat maksaa maltaita ja pysäköintitilakin kortilla saati muut ongelmat oman auton kanssa.
  Meillä "suurkaupunki"Helsingissä ei omaa autoa läheskään kaikki tarvi vaikka monilla onkin,vaihtoehtoina on paikallisjunaa,metroa,raitsikkaa,taksit ja käytännössä suomen ainut lentoasemakin maailmalle jolloin tulee pikkasen väärä mielikuva mitä suomi on ja missä mennään böndellä.
  Helsingistä ja EUsta tulee myös meidän päätökset jotka vaan hyväksytään senkummemmin miettimättä kokonaiskuvaa ja uudet empivät kansanedustajat aivopestään nopeasti pois maalaisjärjen käytöstä jolloin autoilun asiat päätetään kaikkea muuta kuin niistä ymmärtävin voimin olla tasa-arvoinen eri tulotasoille ja koko maan tilanne huomioonottaen.
  Tiedotusvälineet rummuttaa vain sähkiksien ja hybridien nopeaa tulemista,muut pitää hävittää tai maksat tyhmyydestäsi jos haluat ja kehtaat käyttää moisia.
  Teslalla ajaminen on erittäin hienoa ja kadehdittavaa,perinteiset ökyautot ei ole mitään.
  Tähän ilmiöön useat yhtyy olipa tuote oikeasti toimiva ja korvaava vaihtoehto tai ei,hienoa olla muodikas ja kadehdittavan ympäristötietoinen ,hinnasta ja luonnovaroista viis.

  Poliitikkojen pääasiahan on nykyään enää vain oma ura ja jatkopesti Brysseliin hyville oksille,muusta viis ja äänestäjät unohtuu samantien kunnes vaalit taas lähestyy niin tulee korttia,on kahvia-puuroa ja hernekeittoa joka kikka tepsii yhä valtaosaan äänestäjistä vuodesta toiseen ja kehutaan kuinka hyvä se meidän "Matti tai Päivi "onkaan vaikka sankari olisi ollut kokouksista puolet pois,päätökset ristiriitaisia ja istuu monissa muissakin lautakunnissa rahanahneudessaan ehtimättä tehdä kunnolla mitään muuta kuin nostaa kokouspalkkiot ison palkan lisäksi ynnä muut henk koht edut .

  Tiedämme yhden vaihtoehdon politiikassakin tavallisen autoilijan puolesta jos autoilu tuntuu tärkeältä mutta puoluetta koitetaan mustamaalata,kieltää tai muuten pois-sulkea kaikin tavoin pääsemästä valtaan mutta valtasoppaan liittyy toki muitakin kysymyksiä kokonaisuudessa kuin autoilu,vaikkapa maahanmuutto ,rahanjako ulkomaille,sote ym joka jakaa ihmisiä moniin moniin kasteihin saati että monet äänestää aina samaa puoletta ilman vaihtoehtoja senkummemmin miettimättä jolloin on saavutettu se mitä haetaankin eli pirstaloituminen ja keskenään nahistelu,sama juttu lakkoilussa joka kaatuu aina halpakorkoisen ison lainan osamaksueriin jotka häiriintyy lakkoillessa ja systeemi on todellakin ovela pankkien+valtion taholta.

  Luonnollisesti myös autonvalmistajat tekee mitä halutaan ja haistelee tuulia millaista ajopeliä tyrkytettävä mihinkinpäin maailmaa ja Suomen tuuli tulee aina sieltä mistä eniten saa pisteitä ja selkääntaputuksia muualta koska itsetunto on nollatasoa eikä uskalleta tehdä omia päätöksiä meidän erikoisolosuhteisiimme,varsinkin tässä tapauksessa kun edes korvaavaa toimivaa vaihtoehtoa ei ole näkyvissäkään bensa-dieselautoille koko maan tarpeisiin mutta latailu on hienoa ja matka-ajasta viis.

  Pääasiahan tässäkin luonnollisesti on taas vaan kilven kiillotus+verojen kerääminen hienon teeman varjolla,meidän autokanta on noin 0,2% maailman autoista ja varmaan käytännössä kaikki nykyaikaisia KAT autoja jotka pidetään pakostakin kunnossa vaan mites muualla maailmassa jopa jo EU etelälaidalla , vähän sen ulkopuolella Turkissa tai kunnon kauhukokemus Intiasta,Pakistanista tai Kiinasta jossa ne sähköautot pitäisi olla pääosassa ja toimisivat+ aurinkoakin piisaa mutta kukaan tavis moisista edes haaveile sielläpäin ?
  Sähköautoja rummutetaan joka tuutista kuinka ne on hienoja ja jos ei rahkeet niihin yllä niin hybridi edes tai hommaa joku kääpiöauto uusimmalla mahdollisella saastetekniikalle sen 10v tilavahkon maapallontuhoojan tilalle.

  Mistä rahat,mihin ne vanhat autot päätyy ja miten pärjätä lämpimiin oloihin ajatellulla sähköautolla peräpohjolan perukoilla kaukana Helsingistä,mistä latauspisteet+kuka ne maksaa,toimiiko ne,mites kärryn kanssa,mistä sähkö tulee&millä se tehdään ja miten sähkön hinta tulee muuttumaan kun kaikki pakotettu sähköautoihin,tuleeko verotus siirtymäänkin sähkiksiin(tulee tietty) kun niitä on paljon ym pikkujuttuja on kovin avoinna.

  Mitä jos sähköt katkeaa päiviksi vaikkapa Vladimirin kääntäessä pääkytkintä tai joku muu katastrofi?

  Rikastujia tässä yhtälössä on valtio,autokauppa,sähköyhtiöt,latauslaitteiden valmistajat+urakoitsijat,Neste (hinnan+vaihtoehtoisten polttoaineiden vuoksi )sekä jobbarit jotka myy maapallontuhoojat Afrikkaan ja mihin lie kuin romumieskin.

  Siinähän sitten Hemicudaa tai kutos Capriasi koitat kaupitella tavallisemman kaluston kera kiinnostuneille näillä tulevaisuudenkuvilla.
   
  Muokattu: 2.1.2020
  daimleri, zuinula, faikku66 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Holley

  Holley Gearhead

  Typerät idealistit nuo. Mutta ne eivät kirjoittaneet, että polttomoottoriautoilla ajot loppuu, kuitenkaan. Eli kyllä mä aattelin konvertoida noi laitteeni joko etanolille tai kaasulle, kun aika on. Vielä ei ole. ETANOLI JA KAASU. Kyllä tämä tästä.
   
  Gary Grand, Rautamäki ja dart -66 tykkäävät tästä.
 15. mopar-mikko

  mopar-mikko 3rd gear

  Osa vouhotuksesta johtuu varmaan ideologisista syistä, pisteiden keräilystä äänestäjiltä ja ties mistä. Varmaan silläkin jotain tekemistä tän asian kanssa että EU alueella ei ole öljy ja kaasuvaroja. Jos Suomesta pulppuais öljyä ytenä kyrpänä niin tilanne vois täälläkin olla toinen. Kehoitan kuitenkin kanssaharrastajia olemaan liikaa stressaamatta ja nauttia vaan elämästä ja ajelusta. Kyllä sitten aikanaan joku sanoo jos pitää oikeesti lopettaa.
   
  Inlinee ja redneck1 tykkäävät tästä.
 16. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Jep...samalla kun mietitään että kiinan autokanta on kesäkuussa 2019 saavutettanut jo 250 miljoonan henkilöauton rajan niin äkkiä pohjoismaissa bensahanat kiinni että kiinaan ja intiaan saadaan pentsiiiniä....ja veikkaampa, että kaikki noista kiinan autoista ei ihan sitä ihan päästöttömintä versiota ole.
  Päättäjämme ovat niin ilmastokiimoissaan, kun se on nyt tällähetkellä niin in, niin in että pahaa tekee. Heiltä vaan unohtuu että meitä ei kovin montaa miljoonaa ole ja vähemmän kokoajan, kun ne syntyvyystalkootkin on alulle Panematta, jotta meidän tekemisillä siinä suuressa mittakaavassa olisi mitään suurta merkitystä. (Kun miettiin noita kiinan autojen määriä niin suomalaisten autoilu tottumuksilla ei ole mitään merkitystä). Tässä vaiheessa kommenttiani lukiessaan viherpiipertäjät (niitä tosin tältä foorumilta ei varmaan kymmenittäin löydy) ovat jo hypänneet takajaloilleen ja huutavat kuorossa että kaikilla teoilla on merkitystä, samaan aikaan, kun varaavat joka puolivuotista Intian tai Thaimaan matkaansa jossa voi sitä tajunnanvirtaa syventää ja olla taas hitusen parempi ihminen kun palaa kotimaahan vaahtoamaan niistä ns. normaalin suomalaisen kestämättömistä valinnoista maailman ympäristön kannalta.
  Olenkin jo pidemmän aikaa pohtinut että sellainen pieni maatila olisi aikapoikaa jossa voisi erakoitua kaikessa rauhassa tästä nyky-yhteiskunnasta, viljellä pottuja ja jottain muuta omiksi tarpeiksi ja puuhastella jossain tallintapaisessa jotain muuta pientä henkensä pitimiksi. Lämmittää tupaa perinteisesti puulla (aiaiai ne pienhiukkaset tappaa) ja pyrkiä perinteiseen suomalaisugrilaiseen omavaraistalouteen.
   
  daimleri, faikku66, dart -66 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. rb

  rb Gearhead

  Meillä on samat aatokset.

  Joku vuosi pitäisi vielä olla tässä oravanpyörässä, mut sit vois pakata kimpsut ja kampsut ja muuttaa jonnekin korpeen, missä voi omalla pihalla kuseksia ihan rauhassa...
   
  PetteriT ja Pertti K tykkäävät tästä.
 18. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  No eipä se taida Norjassa paljon kummempaa olla vaikka öljyä jormana onkin.
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 19. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Tavoite on sama, maali vain siirtyy. :D
  https://yle.fi/uutiset/3-5746840
   
  Pertti K, Gary Grand ja Dataviilaaja tykkäävät tästä.
 20. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Isävainaata olen joskus miettinyt että viisas mies tai ainakin pohti asioita välillä ns. omalla järjellä. Pohdiskeli joskus että jos joku vois tehdä tutkimuksen paljonko päästöjä tulee siitä kun ruvetaan leipomaan tuollaista uutta vähäpäästöistä kotteroa tänne suomen markkinoille. Koko ketju alusta loppuun laivauksineen ja malmin kaivuineen tai niiden kierrätysmateriaalien jalostuksineen... tuumaili vaan että vois olla mielenkiintoinen lappu heilutella tuossa päättäjien edessä jotka vaatii ajamaan sillä max 110grammaa päästävällä kipolla että maailma pelastuu vs. se että sulla on se käytettynä hankittu jo suomessa oleva muutaman tonnin röttelö jota pidät liikenteessä siihen saakka kun se on järkevää (eli ei ole maatunut pois)
   
  Muokattu: 31.12.2019
  mikaa7146, dart -66, Desoto57 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!