G20 700th tv vaijeri liian pitkä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Johnnycr90, 28.8.2021.

 1. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  :rotfl: joo.. pitää tämäkin vaihtoehto toki huomioida. Tv vaijerissa kyllä sormin vetäessä tuntuu selvä vastus, ja irroittaessa "imasee" vaijerin takas laatikkoa kohden
   
 2. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  No nyt selvisi miksi ei vaihda vaihteita...otin öljypohjan poies ja kaveri paino kaasun pohjaan, mutta tv venttiili ei painu kokonaan sisään. Tv vaijeri kireimmällä asennollakin tuo venttiili jää noin 13mm ulos.

  Onkohan tuosta vipu asetelmasta vääntynyt jotain,vai mistä on kyse?. Tuon vipu asetelman voi varmaan irroittaa ilman että mikään särkyy tai muuta ei toivottavaa tapahtu?..
   
 3. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Otin vipu härvelin poies enkä siinä nyt mitään vikaa näe..

  Mietin että kuinka jäykkä tuon tv venttiilin kuuluu olla?. Tuossa kun sormin painoin tuota blugia mikä painaa jousta, jonka takana itse venttiili, niin on tosi jäykkä. Kuinkahan nyt selittäisin...tuosta blugista jää 4 uraa näkyviin kun sen painaa sen verran sisään että ottaa jouseen kiinni. Ja tästä kun painaa lisää niin vain tuo jousi menee kasaan.. eli onko venttiili pohjassa jo silloin kun blugista on 4uraa näkyvissä?

  Räjähtää kohta pää tän laitoksen kanssa:eek:.
   
 4. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Throttle valve jumissa siellä jousen edellä. Venttiilikoneistoa irti ja pöydälle putsaukseen. Kun purat otat vain itse koneistoon liittyvät pultit auki. Jää ne muut osat paikoilleen ja kuulat pysyy siellä välipellin päällä. Toki jos vaihteistoa ei oo pidelty, niin tiiviste on jämähtänyt koneistoon kiinni ja se repeää. Sit saakin purkaa kaiken pois ja uusia molemmat tiivisteet. Samalla sit kurkkaa onko accumulatorien jouset ehjiä. Kenties transgo Junior shift kit jos ei ole jo laitettu :D
   
 5. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Ei ollut onneksi tv tv venttiili jumissa.. säädin tv vaijerin kohdilleen ja löin öljyt lastiikkoon, nyt toimii vaihteet taas! Huhh!:odsmile:. . Turbiinilukko ei kyllä edelleenkään toimi niin kuin pitäisi:odroll:.. kytkeytyy turhan aikasin päälle, ja kun ylämäessä lähtee pois niin ei kytkeydy takaisin...vaijeria kiristin niin ei mee sit olleskaan päälle. Vien jm garagelle tutkittavaksi kun rahatilanne sallii. Saavat sitten kytkee auton lukijaan ja heittää rundia jos sitten selkeis mikä mättää.

  Tuota mä vaan ihmettelin että miten mallikohtainen tv vaijeri voi olla liian lyhyt autoon.. jouduin siis lyhentämään vaijeria vaijeri lukolla jotta sai tv venttiilin painumaan tarpeeksi pohjaan.
   
 6. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Oliko se alkuperänen vaijeri ? Tarvikkeet on mitä on...

  Vaihdoitko sen TCC-solenoidin kun pohja oli kerran auki ?
  Muutaman minuutin homma kun pohja on auki ja samalla uusi suodatin laatikkoon...kaksi ruuvia auki/kiinni, johdot poikki ja liittimet kiinni.
   
 7. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Joo kyllä se mulle sellasena myytiin ainakin:odroll:...

  No ei vielä tullut solenoidia vaihettua...aattelin että jos olis vaan johtunut tuosta löysästä vaijerista.
   
 8. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Saman oon joutunut tekemään itekkin ja autona oli g20 vani.
   
 9. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Ai jouduit vaijeria lyhentämään?
  Okei...ei ole siis ainoa yksilö missä kyseinen ongelma ollu:lol:...toimiko auto siltä osin sitten normaalisti vaijerin lyhennyksen jälkeen?.
   
 10. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Vaihteet sai sen operaation jälkeen toimimaan normaalisti, turbiininlukko siinä oli napilla toimiva.
   
 11. speedy

  speedy Double Gearhead

  Ja sama juttu oli k5 Blazerissa, pakko oli uutta vaijeria lyhentää.
   
 12. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Juu juu...noh eipä siinä kai sitten kummempaa:D
   
 13. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Jep jep... Tosiaan vaihteet toimii niin kuin kuuluukin. Nyt ollaan vaan taas seuraavan jännän äärellä:odoops:...
  Elikkä hain eilen uuden turbiinilukon solenoidin ja tänään laitoin sen paikalleen. Hetki sitten innolla koe ajolle kovin odotuksin että lukko toimii nyt niin kuin pitää. Noh, ei toimi enää ollenkaan koko lukko...
  Joten taas kyselen että mikähän nyt meni v######i??.
  Itselle tuli mieleen että jos johdot meni kuitenni väärin päin. Uudessa solkussa on musta ja punainen johto, laatikon kaks johtoo on väreiltään: vaalean punaruskea ja toinen on musta. Kytkin mustan mustaan ja punaisen siihen vaaleen punaruskeeseen. Automaattisesti oletin että musta on maa ja toinen se mistä tulee virta.

  Miten nyt helpoiten mittaan nuo johdot? Jos otan liittimen irti laatikosta ja mittaan niin tuleeko kumpaankaan johtoon virtaa jos autossa vain virta päällä?, Vai tuleeko virta vasta kun ajaessa tulee käsky syöttää virtaa solenoidille?.

  Toivottavasti nyt ei menny mitään paskaks jos piuhat on väärin:odrealmad::odconfused:
   
 14. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Jos nuo piuhat nyt on väärin päin niin voikos ne vaihtaa päittäin tosta laatikon kyljessä olevasta liittimestä, vai kulkeeko se virta jonkun muun kautta solenoidille ettei mene suoraan?

  ...ei vaa hirveesti napostelisi taas pumpata lastikkoo tyhjäks ja irrottaa öljypohjaa:odroll:
   
 15. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Otin tuon liittimen auki vaihdelaatikosta, niin toinen piuha on vihreä ja toinen ruskea jossa musta raita..
   
 16. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kuulostaa että on kytketty oikein, musta on maa ja tulee yleensä laatikossa olevaan mustaan joka maa.
  Punanen laatikon toiseen johtoon, jonka väri on joku muu kun musta, voi vaihdella.
  Noissa laatikoissa on erilaisia sisäisiä kytkentöjä...siellä on kaiketi jokin painekytkin välissä joissakin ja voi olla vielä lämpötunnistinkin joissain pakottamassa lukon päälle, jos laatikon lämmöt nousee liikaa, joten en lähtisi vaihtamaan johtojen paikkoja summassa.
  Sinne laatikolle pitäisi tulla siihen pistokkeeseen 12V ja ECM maadoittaa sitten sen kun se haluaa kytkeä TCC:n päälle.
   
 17. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Okey

  Joo no äsken mittasin siittä liittimestä joka tulee laatikolle niin vihreeseen johtoon tulee virta, ja kun painaa jarrua virran syöttö katkeaa.. mutta mittari näytti vain rapiat 11 volttia...pitäiskö sen olla 12v ?
   
 18. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Mitäköhän ihmettä tässäkin nyt sitten men vikaan:odoops:... Vanha solkku sentään toimi, siis toimi miten sattuu mutta uus ei toimi ollenkaan... Ja jos nuo johot nyt on oikein ja mielestäni johtoliitokset pistin hyvin, niin mitä muita vaihtoehtoja jää...
   
 19. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Vaikea sanoa...olisiko mahdollista että se O-rengas solenoidista hajosi asentaessa tai viallinen solkku ?

  Sen 12V kuuluukin katketa sieltä kun jarrupolkimeen kosketaan.

  Laatikolta lähtevää ja ECM boxille menevää johtoa maadoittamalla lukon pitäisi mennä päälle.

  ALDL-pistokkeella on pinni F, jos sen maadoittaa tai yhdistaa pinniin A (maa) , niin TCC:n pitäisi kytkeytyä.
  A + B = vikakoodit SES-valon vilkutuksina.

  [​IMG]
   
 20. Johnnycr90

  Johnnycr90 1st gear

  Ööö elikkä jos autossa virrat päällä kokeilen pistää johdon pään napaan F ja johdon toisen pään napaan A niin tcc pitäisi kytkeytyä?. Eikös siitä luulisi kuuluvan joku naksaus jos siinä on henkeä?
   

Kerro tästä muillekin!