GM 6.5td Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Bomber#1, 27.12.2006.

 1. Paramedic

  Paramedic 1st gear

  Okei, kiitos neuvoista jälleen. Äsken kokeilin autoa käyntiin ja lähti ku palmun alta. Kävi hetken siistiä tyhjäkäyntiä, jonka jälkeen tyhjäkäyntikierrokset hieman nousivat ja auto sammui. Kokeilin hetken päästä uudelleen ja taas lähti käyntiin ja kävi siistiä tyhjäkäyntiä eikä sammunut. Security-valo syttyi kylläkin taas. Eli jos ymmärsin oikein, niin ajoneston ohituksen ja lastutuksen voi tehdä jos otan EMC-yksikön irti ja kuskaan sen Tuusulaan. Vähän riskaabelia lähtä ajelemaan tolla arpalaatikolla sinne asti, kun saattaa sammua millon vain <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="" />
   
 2. kojo

  kojo Gearhead

  Ja onnistuu myös nurmijärvellä.
   
 3. Panze

  Panze 3rd gear

  Juurikin näin. Soittele vaikka huomenissa.
   
 4. kojo

  kojo Gearhead

  Jos joku savossa päin kaipaa lastutusta 6,5td vaniin/pikkariin subbariin, eikä oo asiaa eteläänpäin niin kannattaa ottaa yhteyttä tässä viikolla, tarkotus nimittäin olis lähteä piipahtamaan big wheelssissä ja ottaa lastutusvehkeet mukaan.
   
 5. järsijä

  järsijä 3rd gear

  Tuli vaihettua tommonen 6.5td -98 vani, lastutteleeko niitä kukaan lähellä keski-suomee tai lähi tienoilla? vois samalla katella vikakoodit :)
   
 6. kojo

  kojo Gearhead

  Eipä taida, mutta postihan kuskaa...
   
 7. Panze

  Panze 3rd gear

  Ota moottorinohjainlaite irti ja laita mulle postilla. Saat ohjelmoituna takaisin.
  Jos tarviit vinkkejä irroitukseen niin laittele yksityisviestiä.
  JMT Autopalvelussa Jyväskylässä saat ainakin luettua vikakoodeja sielläpäin.
   
 8. Immonen

  Immonen 1st gear

  Vinkkejä kulutuksen pienentämiseen kaipaisin. Ostin -98 Vanin ja se kulutti heti alkuunsa 16 litraa satasella. Sen jälkeen autoon on vaihdettu uusi ohjelma, uusi ilmansuodatin vaihdettu erittäin tukkoisen tilalle, saatu ahdin ahtamaan kun ostettaessa ei ahtanut ja 3" putkiston laitoin turbolta lähtien ja nyt kulutus on pyörinyt ehkä karvan verran alle 15 litrassa. Mitä vielä olisi hyvä lähteä tekemään? Suuttimien vaihdosta olen lukenut, että vaikuttaa. Miten paljon sillä on mahdollista saada kulutusta pienennettyä? Mikä suuttimista iän myötä tekee enemmän kuluttavia?
   
 9. Panze

  Panze 3rd gear

  Niissä laskee avautumispaine ja alkavat myös ruikkimaan/kusemaan eivätkä enää tee hienojakoista sumua jolloin soppaa menee enemmän läpi ja kun se ei ole kunnollisena sumunakaan niin hyötysuhde laskee (ei syty niin hyvin)
  Onko ennakot kunnossa?

  Sait yv,n
   
 10. järsijä

  järsijä 3rd gear

  Mistähän löytäs vaniin tollasen jenkki mallin maskin ja valot? Onko ihan pulttaa kiinni homma vai onko vaihettava muutakin? :lol:
   
 11. juy40

  juy40 Gearhead

  Suunnittelin tuohon vaniin (vm2000 6.5td) PMD:n siirtoa johonkin viileempään paikkaan, kun ei ole pumppuremontin yhteydessä siirretty. Jatkojohto ja siili on jo hommattu. Mutta kannattasko tuota rojektia lähtee lähestymään sisäkautta konekopan alta vai pääseekö konepellin alta lähellekään??? :eek:
   
 12. Panze

  Panze 3rd gear

  Konekopan mä ainakin aina oon joutunu irrottamaan.
  Meinasitko irroittaa sen pmd yksikön siitä pumpun kyljestä? Jos näin ajattelit niin joudut ottamaan sen kuskinpuoleisen imusarjan pois ja kääntämään pumppua että saat ruuvit auki. Pumpun ennakot sitten kanssa säädettävä.
   
 13. juy40

  juy40 Gearhead

  Ok... kiitoksia vinkeistä. Voipi olla, että jätän sen vanhan PMD:n sinne paikoilleen ja hommaan uuden mutikan siihen jäähdytys siiliin...
   
 14. järsijä

  järsijä 3rd gear

  Mitenkäs toi talvirengas asia näissä vaneissa, ootteko nastoilla ajellu vai pärjääkö kitkoilla? saa tarjotakkin jos jotain ylimääräsenä :rotfl:
   
 15. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

 16. rengaw

  rengaw 1st gear

  Tulipas katsastuksessa mukava ylläri jutska, nimittäin valmistenumero rungossa! Löytyy oikean eturenkaan takareunan kohdilta runkoon meistettynä (onko jossain muuallakin?), ainakin melkein. Eli onkos siellä se kokonainen numerosarja, kun tuosta omasta uupuu neljä viimeistä numeroa? vai onko ne loput ns. toisella rivillä? Tuo alkupätkä löytyi ihan teräsharjaa käyttämällä ja noista lopuista numeroista ei näy jälkeäkään.
   
 17. kojo

  kojo Gearhead

  Se on suomessa hakattu sinne, yleensä yhellä rivillä, mutta eihän sitä voi tietää jos joku on soveltanu. on se numero myös tuulilasin kuskinpuolen alanurkassa ja ovitarrassa, mut jostain syystä ne numerot on päteviä vaan rekisteröintikatsastuksessa, ei enää vuosikatsastuksessa....
   
 18. JakeOutlaw

  JakeOutlaw 1st gear

  Täältä ääni kans nastoille
   
 19. järsijä

  järsijä 3rd gear

  Kertokaapas nyt viisaammat mites noi -98 vanin peräöljyt tarviiko lukon lisäaineen vai ei, rpo lapusta löytyy G80 eli lukkoperä, mut lueskellu täältä ja muualta ni jotkut sanoo et pitää laittaa lisä aine ja toiset taas et ei missään nimessä :soosoo: . öljyt ois jo vaihettu tietäs vaa laittaako vai ei :argue:
   
 20. kojo

  kojo Gearhead

  Älä laita, tulee turhan liukas lukko jos laitat..
   

Kerro tästä muillekin!