Granada -76, C3:sen tilalle 4v manuaali

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 30.1.2002.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Onko kenelläkään tietoa Granadan koreista, onko erilainen automaatti- ja manuaalilaatikoilla(keskikonsoli, vaihdekepin "reikä", laatikon tuenta kohdat)? Mikä manuaalilaatikko kuuluu 2,6 V6 Granadaan(-76 MK1 Sedan)? Onko kardaani samanlainen molemmissa? Saako poljinasetelmat vaihdettua ilman suuria muutoksia?
   
 2. OpaS

  OpaS Gearhead

  Purin joskus varaosiksi Taunuksen, johon oli vaihdettu c3-automaattilaatikko - alunperin oli allut manuaali. Siinä oli shifterin kiinnitystä varten jouduttu hitsaamaan lisää peltiä, ilmeisesti manuaaliksi muutettaessa kepille pitää tehdä ainoastaan isompi reikä. Paikka saattaa olla sama. Ehkä.

  Ko. Taunuksessa automaatin poljinasetelma oli muistaakseni alkuperäisissä kiinnityskodissa.

  V6:n perään ainoa sopiva 4-vaihteinen manuaalilaatikko on tyyppiä B - jossa pääakseli on 25-rihlainen eli kardaaniksi pitäisi sopia sama kuin on automaatissa.
   
 3. OpaS

  OpaS Gearhead

  ...ja nyt kävin havaitsemassa että laatikon poikittaiskannakkeet ovat erilaiset automaatissa ja manuaalissa. Automaattirasiassa kun on häntä paljon lyhyempi ja kannakkeen kiinnitys laatikkoon näinollen huomattavasti taempana kuin manuaalissa.
  Mutta koska kannakkeet ovat eri muotoisia - manuaalilaatikon kannake on ikäänkuin sirpin muotoinen ja automaatin kannake suora - pultinreiät näyttäisivät osuvan aika tarkkaan samaan kohtaan korissa.
  Eli automaatin ja manuaalin koreissa on ilmeisesti samanlaiset kiinnitykset ja manuaalilaatikko siis sopinee manuaali-Granadan kannakkeen kanssa automaatti-Granadaan.
   
 4. pete78

  pete78 Gearhead

  Mulla on '76 Coupe ja siihen oli edellinen omistaja vaihtanu tomaatin tilalle 4V manuaalin, poikkituen ja laatikon kanssa pien hässäkkä kun ei mene nopeusvaijerin seegeri paikalleen ennenkuin laskee poikkituen alemmas(ei vaan mahdu laittamaan).
  Muuten laatikko kyllä käy loistavasti. Onko muille mahtanu sattua tämmöstä.
   

Kerro tästä muillekin!