Häjyjen lintta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Degtjarev, 29.9.2006.

  1. audiq

    audiq Gearhead

    Aika monet Suomalaisissa elokuvissa näkyvät Jenkit ovat kuitenkin alkuperäisessä "muodossaan", eli muutokset hyvin pieniä, esim. maalaus.
    Yksi syy siihen, miksi en pidä tuollaisista muutoksista on se, että auto "yksilöityy" "liikaa".
    Se ei siis ole enään sen korimallin/mallin edustaja, joka se on alkuperäisenä ollut.
    Silloin sen mahdollisuudet säilyä pienenevät, koska se on "pilattu lopullisesti" ja välttämättä sellainen henkilö, joka muutokset hyväksyisi, ei halua jatkaa toisen aloittamaa projektia, vaan hommaa alkuperäisen yksilön, jotta voi aloittaa muutokset "tyhjältä pöydältä".
    Toki tärkeintä on, että auto liikkuu ja on hengissä.
    Voi olla, että ilman noita muutoksia tuo olisi MR-rekisterissä, "pääosassa" Kaurismäen elokuvassa, tai sitten ei...

    Tuon yksilön kohdalla on onni käynyt sikäli, että se on "se yksilö, joka oli siinä elokuvassa", silloin taltioijia on huomattavasti enemmän ja muutokset ikään kuin "nollautuvat" -yksilöityminen alkaa vain taas uusilla muutoksilla, noilla vanhoilla kun on jo historia.
    Eli 30-vuoden kuluttua siitä, kun elokuva on tehty, niin onko tuo elokuva-kunnossaan MR-kelpoinen, mielestäni voisi olla, mutta hyväksyttäisiinkö se, tuskimpa...

    No joo, jokainen tehköön omalleen mitä huvittaa, enkä ketään sillä perusteella tuomitse.
    Itse en vain näitä "tuunauksia" ymmärrä, mutta se on onneksi vain minun päänsärkyni...

    Toivottavasti auto on edelleen siinä asussa, kuin se oli elokuvassa.
     
  2. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Olet ymmärtänyt aivan VÄÄRIN!
     
  3. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Kait auton muuttelun voi ymmärtää jos haluaa jonkun tietyn näköisen kulkineen mutta kun sellaista ei oo mikään tehdas tehny, niin pakkohan semmonen on sitten ite tehdä.
    Miks auton pitäis olla aina jus niinku se on tehtaalta lähteny?
    Ja moni kustomi on rahallisestikkin arvokkaampi kustomina kuin alkuperäisenä. Ja moni auto on harvinainen siksi kun se on ollu jo uutena niin ruma ettei ole kelvannu kovin monelle :rotfl: , niin miksipä semmoselle ei vois tehdä ulkonäön päivitystä jos sillälailla sais ajokista hyvän näkösen?
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Niin, sitä suoraa peltiä saa kaupasta. Paljon helpompihan se on "levytavarasta" alkaa muokkaamaan, kuin jo valmiiksi "väärän muotoon" prässätystä... :wink:
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Paljon mahdollista mutta tollasta muistan siitä lukeneeni ja kuulleeni. Ja joka tapauksessa ensinhän siitä tuli chopattu violetti kustomi josta oli sitten aikoinaan useitakin myynti-ilmoituksia, aluks 35000 mk hintaan ja siitä sit pudoten niin että viimeisessä ilmoituksessa sen hintapyynti oli 18000 mk mut ilmeisesti se ei mennyt kaupaks silläkään hinnalla kun samainen omistaja muuttikin sen sitten tohon häjyt -kuosiin 8)
     
  6. Jonimac

    Jonimac Gearhead


    eeehei noiha o just hienot :lol: nokkapellin taitos alaspäi tekee tuosta keulasta vähä enemmän bätmänin ku mitä se alkuperäsenä ois. eikä noita takavaloja oo liikaa, just sopivasti :rotfl: asiasta kolmanteen ni jossai V8:ssa oon nähny -65 letukan jossa oli tuollee 4kpl takavaloja istutettu konttiin kiinni. tais olla jotai sen linttaritarin autoja jolla o noita belaireja veiläki toistakymmentä "myydään osina" siellä.
     
  7. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Täältä saa vähän osviittaa mitä pilatut autot maksaa:
    http://www.zocchicustomcars.com/

    Agostinon 1941 Packard myytiin hintaan 450 000 taalaa, vaikka dollari onkin halpa niiiin...
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No tarkemmin ajateltuna voit olla oikeassakin jos sitä nyt noin voidaan johdatella :)
    Mutta mitä ko henkilöä tunnen hän ei suuresti tunne syyllisyyttä uhratessaan varsinkin 64 bellairin kustomoinnin alttarille. Ei sen puoleen, en tuntisi minäkään vaikka olenkin enempi MR-ukkoja.
    Jos jotain 64 belsua ei saa kustomoida, niin mitäpä sitten saisi.

    Kunhan vaan siipimopareista jokainen kustomukko pitää sormensa erossa niin muutoin mulle sama :D Ne kun eivät enää kustomoimalla parane. 8)
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Eikös se Esa Salo niitäkin parannellut, tosin enempi muutti avoksi, kuin kustomoi.
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Niin ja se yks chopattu semmottinen olisko vaalean violetti 2dht sotohan on myös ihan hieno :wink:
     
  11. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Kaikki paranee kustomoinnilla, kun tyylitaju on pelissä mukana. :wink:
     
  12. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Joo, sen vaalean violetin soton peruutusvalot on minun sotossa, En silloin kehdannut kaupantekohetkellä alkaa arvostelemaan kustomoimista, varsinkaan peruutusvaojen poistoa, kun sen verran rikkiammutut oli omat :D

    Kauneushan on aina katsojan silmässä. Vertailukohtahan aina löytyy siitä alkuperäisestä myyntiesitteestä.

    Kyllä Esa Salon avo moparit oli 80 luvun alussa aivan uskomattoman hienoja... Näin ne livenä pari vuotta sitten enkä tiennyt itkeä vai nauraa, (enkä tarkoita niiden kauhtunutta ulkoasua) niin se maku muuttuu.
    Se 59 Fyry olisi kyllä helposti palautettavissa orginaaliksi... toisaalta entisöitynä "esasalo-lookiin" se olisi myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä museokapistus
     
  13. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    pakko nostaa aihetta ja kysyä että mitä muita autoja leffassa näkyy ?

    ainakin grilli kohtauksessa ylhäältä kuvatussa kohtauksessa näkyy Dodge Charger vinoparkissa, kenen lie ? sitte on autorivistössä ööh mikähän austin hayley? :lol: (ts. ei mitää hajua menikö arvaus edes sinnepäin) ja oisko joku dartti sen vieressä ? takana ajaa -73 camino jonka kyljessä tais lukee punasella joku teksti...sama camino näkyy puskan takaa siinä kohtauksessa jossa pojat on myymässä kotikeittoista belairin takakontista.

    tuli vaan mieleen kun tuli TAAS katsottua tuo mahtava leffa 8)
     
  14. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Pakkohan tuo oli taas kaivaa kokoelmista ja kattoa pitkästä aikaa, on se vaan hyvä pätkä 8)
     
  15. samiart

    samiart 3rd gear

    tykkään raiskata ..autoja... mitä harvinaisempi sen parempi...
    juu minähän ton häjyt bel airin rakensin ja tarina menee suurinpiirtein noin kun edellä mainitaan..
    jos voittaisin lotossa niin ostaisin kaikkien mobilistien harvinaisuudet ja soppaisin ne heti..he.hee....
     
  16. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Kaurismäen elokuvassa Arvottomat oleva neliovitolppa pontiac parisienne 64 löytyy tallilta. Eipä tämän yksilön perään ole hirveesti kukaan kysellyt! Niin mikähän olisi tilanne jos se olisi jostain syystä ollut kustomoitu kuljetin!?? Todennäköisesti olisi jäänyt ainakin paremmin ihmisten mieleen!!
     
  17. perkele

    perkele Gearhead

    eikös mobilistissa jo ehditty ihmetellä että missähän se tämäkin nykyään....
     
  18. audiq

    audiq Gearhead

    Olikos se väriltään valkoinen, johon ajettiin Volgalla(?) perään?

    Jos tuo on tunnistettavissa samaksi autoksi nyky kunnossaan, niin ei varmaankaan jää kaupat tekemättä sen takia, että auto on suht alkuperäinen.
     
  19. PELLAIRI

    PELLAIRI Gearhead

    Pari 64 linttaa omistaneeni on kauheeta ajatella että ne "kummakkin" sai rälläkkää. Kun nyt haluaisin haluaisin saada/palata juurille 6/man niitä ei oo tarjolla.OLEMASSA.
     
  20. B 50

    B 50 Gearhead

    Ei se niin harvinainen auto voi olla. Kyse on enemmänkin siitä, kuinka paljon haluat palata juurille ja mitä olet sen eteen valmis tekemään.
     

Kerro tästä muillekin!