"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    Joillain sattuu olemaan noita harrasteautoja silleen, että niiden omistamiseen kohdistuva verotus (vaikka Katainen muuta selittääkin) alkaa jo vituttamaan. Laskeppa vaikka että itse makselisit vaikka 5-10 harrasteauton verot ja yrittäisit niitä kikkailla liikenteeseen ja pois liikenteestä (13€/muutos) niin että siinä olisi jotain järkeä.

    No eihän autoharrastuksessa olekkaan mitää järkeä, rahat pois tyhmiltä ja harrastetautot Kuusakoskelle silppuriin. Juokoot kaljaa mieluummin, pysyvät humalassa ja eivät kritisoi hallituksen viisaita päätöksiä.
     
  2. nakke

    nakke 3rd gear

    Kuusankoskelle menee lankkukylkeä jo nyt päivittäin, jos se sut onnelliseksi tekee? Toivottavasti et ollut tosissas?
     
  3. Trailblazer

    Trailblazer 1st gear

    jees, no mun kommentti oli ihan yleisesti käyttöautoista, mutta harrasteautoille (museoautotyyppisesti), pitäis kyllä kehittää ihan oma systeeminsä. Niiden käyttö kun on aivan erilaista ja kausittaista.
     
  4. atteman

    atteman 1st gear

    MIKÄ ON ONGELMAS :x
     
  5. Tukess

    Tukess 1st gear

    "Autoveron uudistuksen yhteydessä hallitus päätti myös aikaistaa suurten kaupunkiseutujen tukea joukkoliikenteelle. Tuki tulee voimaan jo vuoden 2009 alusta.

    "Joukkoliikennetuki kohdennetaan nimenomaan pääkaupunkiseudulle ja suurille kaupunkiseuduille. Tämä johtuu siitä, että niillä on - yllättävää kyllä - tehokkaimmat autot. Toisaalta niillä joukkoliikenne toimii parhaiten", Katainen sanoi. Tehokkailla autoilla hän tarkoitti suuria kilowatteja, ei energiatehokkuutta."

    Justjust vai että oikein tehokkaimmat :odroll:

    http://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=1255750&s=r
     
  6. derwy

    derwy 2nd gear

    http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/U ... 5231475711

    Noniin pojat ja tytöt, käsky kävi korkeimmalta taholta.
    Ylenmääräiset autot paaliin, ettei kaikkien tarvi kärsiä polttoaineen hinnan noususta.
     
  7. nakke

    nakke 3rd gear

    Oon aina pitänyt Vanhasta ääliönä populistina, mutta tuo vei kyllä voiton kaikesta. Veis itsensä romuttamolle. Vanha sekin on ja pahasti ilmapiiriä saastuttava.
     
  8. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Nääh, mun rahat menee pääosin harrastamiseen eikä edes kovin vanhojen autojen kanssa, vaan just "tosiharrastajien" halveksimilla laitteila... Käyttöauto (jos sellaista satun tarvitsemaan) on vanha parin sadan reppana todennäköisesti jatkossakin.

    Periaatteessa oikein että ne maksaa joilla on varaa ostella uusia.

    Miksihän teollisuuden (ja muiden sellaisten instanssien joihin pieni kulkija ei ole voinut eikä voi vaikuttaa) saastuttamasta ilmakehästä, pitää laittaa tilille se pienituloinen jolla ei ole varaa uusiin autoihin, mutta joka joutuu käymään pakkotöissä vaikkei niin kovasti huvittaiskaan... :odroll:

    nim. Viiltäjäin Veljeskunnan perustamiskokousta suunnitteleva Jaska
     
  9. rikke76

    rikke76 3rd gear

    Kai ne perkeleet keksii tämän jälkeen jotkut päästömaksut vielä mopedeihinkin voi perkele!En voi muuta sanoo :eek:
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Tämän harrasteautojen kevyemmän verottamisen puolesta tehdään järjestötasolla työtä jatkuvasti. Aika näyttää milloin ja millaisia tuloksia se työ tuottaa.
     
  11. Ahis

    Ahis Gearhead

    Joo kai sitä joutuu nyt perhefarkun vaihtamaan -85 uunoon ja maailma pelastuu.
     
  12. rrauta

    rrauta 3rd gear

    kyllä se Suomi siirtyy autoverotuksen eturivistä myös ympäristöverotuksen eturiviin, hyvä Suomi!!!

    kyllä taas köyhää potkitaan ja lapsiperheitä.
    ja mitä pahaa siinä on että on paljon autoja, ei se saastuta jos on vaikka viis autoa, se käyttöhän saastuttaa.
    eikä se että verotetaan auton omistamista vähennä päästöjä yhtään, kyllä taas poliitikot loistaa mahtavalla älyllään, saunan taakse kaikki.. :mad: :mad: :mad:
     
  13. PauliP

    PauliP 1st gear

    Onko tuossa jotain sellaista jossa me tavalliset harrastajat voitaisiin tehdä asian eteenpäinmenemisen vauhdittamiseksi?

    Itse lähinnä harrastan jenkkiautojen käyttökunnossa pitämistä, en juurikaan entisöintiä ja museotouhuja, ei riitä resurssit nykyään. Ja kohta ei riitä rahat edes käyttökunnossa pitämiseen.

    Eli onko työn alla sellainen lainmuutoksen ajaminen, joka helpottaa nimenomaan autoharrastusta, museohommien lisäksi?
     
  14. Ahis

    Ahis Gearhead

    Museoautot on jo nyt aika hyvässä mallissa kulujen suhteen, eli toivottavasti jotain uudistusta muihin harrasteisiin olisi tulossa...

    Kiinnostais kanssa keinot auttamiseen ja vauhdittamiseen.
     
  15. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kyllä poliitikot loistaa ihan oikeasti. Autoalan keskusliitto kiittää poliitikkoja siitä, että poliitikot ovat tehneet lain joka nopeuttaa vanhojen autojen silppuamista ja roudaamista maapallon toiselle puolellesulatettaviksi ja uusien lyhytikäisten kertakäyttökippojen raaka-aineeksi.

    Autoalan keskuliitto kiittää poliitikkoja siitä, että nämä lainsäädännöllä pakottavat ihmiset ostamaan autoalan keskusliiton jäseniltä lisää autoja.

    Ja kaikki on naamioitu ympäristönsuojelun nimiin. Eli se, että kestävät tuotteet korvataan kertakäyttöisillä lyhytikäisillä tuotteilla = Ympäristönsuojelua? HALOO?
     
  16. RB-440

    RB-440 1st gear

  17. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä tässä ollaan nimenomaan harrasteautojen asialla.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niissä on jo. Se on nimeltään polttoainevero.

    No, toi tarkoittaa vaan sitten sitä että kun ennen pärjättiin yhdellä isolla autolla, niin jatkossa pitää sitten ostaa joko kaksi-kolme pientä kirppua :eek:

    Tällä systeemillä ei ainakaan lapsiperheiden asialla olla. Helppohan jollain sisustussuunnittelijapariskunnilla on ajella smartilla tai vaikka vespalla, mutta mitenkäs nämä veronmaksajia kasvattavat perheet sitten?
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ei tossa olekaan kyse siitä että onko se auto uusi vai vanha, vaan siitä että isoruokaisemmalle autolle tulee isompi autovero ja vuotuinen käyttövero. Samanlailla sä joudut todennäköisesti maksamaan sitä järjetöntä käyttömaksua wanhastakin harrastelekasta, kun siinä onpi iso kone. Ajoit silla tai et. :poff:

    "Uusi ajoneuvoverotus tulee voimaan 2010. Se porrastaa nykyisen 94 tai 127 euron veron 20-605 euron haarukkaan.Tämä vuotuisena käyttömaksuna tunnettu vero porrastetaan niinikään hiilidioksidipäästöjen mukaan. Siten bensaa paljon syöviä autoja ostavaa odottaa aiempaa selvästi raskaampi vuosimaksu."

    Vaikka veronkevennyksiä ei voikaan anoa taannehtivasti pieniruokaisille autoille, niin se on varma että tuo peritään, oli auto sitten vaikka 1800 luvulla tehty.
     
  20. vanha herra

    vanha herra 1st gear

    Autoliitto pitää myöskin toimenpiteitä oikean suuntaisina.

    http://www.autoliitto.fi/?x20043=2416932

    Suurimmat valittajat tästä muutoksesta tuntuvat löytävän tältä palstalta....hei halooo...

    Vanhalla herralla ei ole sympatiota lautakylkiä, lauluautoja ja vastaavia p*skaläjiä kohtaan: Jotkut autot vaan näyttävät parhaimmalta paalattuna :)
     

Kerro tästä muillekin!