"Hallitus uudistaa autoverotusta" (1.11.2007)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tomaso, 1.11.2007.

  1. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Eli veroprosentti 10-40% käypästä markkina-arvosta, porrastus menee kokonaismassan mukaan, eli isompi auto, isompi veroprosentti. Yli 25v. autoista ei puhuta mitään erikseen :oops:
     
  2. DUCK TAIL

    DUCK TAIL Gearhead


    Niinpä!!
    Ja ei vaadi professori-tason ihmistä, kun katselee Venäjälle menevää kalustoa. Ei sielä näy kiioja eikä daevoita kyydissä...

    Täällä on ehkä n. 2,5 milj. autoa. Nyt kun ne verotetaan näännyksiin, silläkö maailma pelastetaan? :wc:
    Uutisissa hehkuttivat eilen kuinka uusien autojen verotus putoaa "useita tuhansia", whats the difference? jos 25 000 hinnasta putoaa muutama tonni kallis se on edelleen(okei, uusi punto maksaa 13 000, mutta ei ole auto)
    Samoissa uutisissa ihmettelivät, kuinka suomalaisten ostovoima on euroopan heikoimpia?!!!
    Aion edelleenkin ajaa 16 vuotta vanhalla "ilmanpilaajalla" ja kesäisin saatan syyllistyä tosi pahaan rikokseen, kun otan tallista 60 vuotta vanhan "romun", joka sivistysvaltiossa olisi vapaa katsastuksesta ym. veroista...
     
  3. WTF

    WTF Gearhead


    Kuluttajahinta + veroprosentti auton kokonaismassan ja käyttövoiman perusteella verotaulukon mukaisesti

    Vai miten tuota pitäs tulkita ?

    Fuk

    Autoharrastus on iloinen asia :D
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Täytyy alkaa pitää parempaa huolta noista käyttötoyotistakin. Kokonaismassa 1445kg.
    Sitten vaan keulille 4A-moottoriperheen (160-192hv) vähän rivakampia yksilöitä, niin pysyy uusien autojen tahdissakin.

    Siis tämä uusi veroEHDOTUS ajaa harrastajia suoraan pois isojen pahojen amerikkalaisten piiristä ja pakottaa liittymään tuunaajiin.

    Vielähän tämä ei tule koskemaan pakettiautoja kuin pienellä korotuksella, joten paketti-oldsmobile on myös oiva käyttöauto.

    Ja uutta autoa ei meille koskaan tule, mikäli Suomessa asutaan.
     
  5. WTF

    WTF Gearhead

    Onhan siellä tuo tekstin pätkä

     
  6. Jakke

    Jakke 3rd gear

    (HS-netti 2.10.2007)

    Täällä "the first line of defence"-alueella kun asustelee ja näkee mitä kalustoa tuonne naapuriin kuskataan. Jotenkin ei jaksa uskoa, että Ivania tai Yevgeniä jaksas kiinnostaa 450tkm ajettu suomimersu..
     
  7. HellCamino

    HellCamino 1st gear

    PERKELE! :mad:


    Täytyy varmaan poliittisen vainon takia hakea turvapaikkaa joko Venäjältä tai Ruotsista..

    Mutta kyllä tästä jotenkin vielä noustaan.. 8)
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Ja käyttövoimavero (DSL-vero) EI poistu :mad: :mad: :mad:
     
  9. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    "Pientä meijän virmassa"

    Ei kai sitä kannata noin vakavana olla.. Muutama satanen sinne tänne.
     
  10. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Tuo onkin mielenkiintoista eli miten käsitellään noita vm. 58 ja vanhempia autoja eli aletaanko niistäkin ottaan tuo autovero painon mukaan jos "historiallisista" veroprosenteista luovutaan...

    Höh... :eek:
     
  11. rrauta

    rrauta 3rd gear

    jos ton nyt sitten oikein tulkitsen, niin autovero menisi jonkinlaisen taulukon mukaan, vaan missähän sellainen taulukko olisi.
    ennen kun se taulukko on nähtävillä ei voi kyllä sanoa mitään uuden veron määrästä.
    pelkään kyllä pahinta ja epäilen että taulukossa on vaan massaan perustuva progressiivisesti nouseva sikavero.

    ehdotankin että samalla progressiolla laitettaisiin pääomatuloihin lisävero :mad: :mad: :mad:
     
  12. HellCamino

    HellCamino 1st gear

    Joo, ei tuo harrastajan taloutta yksistään kaada.
    Mutta esim. meillä on kaksi harrastejenkkiä pihassa ja näitä ulkoilutetaan tyyliin kerran - kaksi viikossa. Sieppaa niin p :mad: rusti maksaa sitten väärin perustein lätkäistyä rangaistusveroa esim. 5e/startti :x :x :x

    Tämä on periaatekysymys!
     
  13. MudMax

    MudMax Gearhead

    Tuossa olis: http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_ ... 5_2007.pdf
    Alle 2300kg bensa (alle 2700kg diesel) tuontiauton verotus kevenee ja painavamman kiristyy.

    Poikkeuksena urheiluautoille lisätty kateuslisä :wc:

    "Urheiluautotyyppisten ajoneuvojen laskennallinen päästötaso määritellään toisin, sillä niiden teho ja polttoainekulutus ovat suuria verrattuna ajoneuvon kokonaismassaan. Jos auton tehon (kW) ja kokonaismassan (kg) osamäärä on 0,15 tai suurempi, laskennallisia hiilidioksidipäästöjä korotetaan kertomalla ne luvulla 1,5."
    :mad:
     
  14. EdselHomo

    EdselHomo Gearhead

    Soittelin tuossa tulliin ja heidän kantansa on, että 58 ja vanhempia ei voida alkaa verottaan tuolla tavalla, koska autoverolakia ei ole silloin ollut.

    Siitä mitä tapahtuu esim. vm 59 auton verotukselle ei ollut ihan varmaa tietoa vielä. Eivät siis osanneet sanoa meneekö varmasti tuon painoluokituksen mukaan...

    Tämä siis kuulopuhetta tullista ja kaikkihan voip vie muuttua. Tässä on vähän oma lehmä ojassa kun on tulossa vm. 51 auto amerikanmaalta... :odroll:
     
  15. Piru

    Piru 1st gear

    Sähköposti tais olla jo tullissa tukossa, kun koitin kysellä tuosta yli 25v verotuksesta, niin ei mennyt posti perille. Mulla olis tuon 1980 camaron kilvitys edessä, lykkävätköhän vielä tuon "urheiluautoveron". :rotfl: Vois tuosta kyllä väsätä kuvan mukaisen romanialaisen version...saattaa tulevaisuudessa olla suomessa kovat markkinat moisille. :rotfl:

    [​IMG]
     
  16. mcmies

    mcmies Gearhead

    No sen verran voi tuosta vanhan raudan verotuksesta sanoa, että verotusarvon määrittelyyn uudistus ei puutu. Toisin sanoen se tullin ohje weteraanien (yli 25 v.) verotuksesta pätee edelleen. Prosentit muuttuvat, mutta jos verotusarvo on joka tapauksessa donan luokkaa, ei sillä kovin suurta merkitystä ole.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Milloin on Ruotsista apinoitu jotakin positiivista, ei koskaan. Kaikki negatiivisesti vaikuttavat asiat sieltä on kyllä matkittu tänne. Ja kun jotakin uusia veroja on otettu käyttöön, niin vanhat ovat jääneet voimaan. Valtion pussi on niin pohjaton, että sinne mahtuu vielä vaikka kuinka paljon lisää verotuloja. Jos veroja hallutaan pienemmiksi, niin joistakin valtion järjestämistä asioista ja palveluista on myös oltava valmis tinkimään. Kaikki se mitä valtio meille "ilmaiseksi" tarjoaa, maksetaan meidän kaikkien veroilla.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Eiköhän se maaseutuväestö ja syrjäseutujen ihmiset äänestänyt Keskustan suurimmaksi puolueeksi, eli pitäisikö nyt todeta, että omat koirat purivat.
     
  19. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tiedä tässä kuka puree muuta kuin hammasta, mutta ei tää meikäläisenkään liitto ihan täysin tunnu mun mielipidettä heijastavan. Vai oliko se niin, että liittolaisena mun piti olla tätä mieltä? En mä enää muista, miten päin nää jutut meni!

    http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=117032
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Taitaa toi veronmaksajain keskusliitto olla etupäässä paljon veroa maksavien asialla. Kun sulla on isot tulot, niin sulla on myös enemmän mahdollisuuksia kiertää veroja laillisesti kuin pieni tuloisella. Humpuukia kaikki tyynni.
     

Kerro tästä muillekin!